"κλικ για μεγέθυνση"
UNSIGNED UNITED

Music Corner

"Διάφοροι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια σκηνή που γεννιέται...
Τα studios γεμίζουν νέους ήχους, παρέες γίνονται μουσικά σχήματα, αυτοσχέδιες παραστάσεις στήνονται σε σχολεία, στέκια, σχολές, στο δρόμο.
Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας νέοι καλλιτέχνες ξεπερνούν μουσικά ταμπού, μορφές τέχνης "μπερδεύονται" δημιουργώντας συνθέσεις που θέλουν να σπάσουν τα στεγανά της δισκογραφίας.
Μια μουσική βιομηχανία σε κλιμακτήριο παρακολουθεί...
Η εκπομπή "Αόρατη Κλωστή" γεννήθηκε τον Ιούνη του 2007 στο studio του 902 Αριστερά στα FM, ως φυσικό επακόλουθο της αντίληψης και της δράσης της 10μελούς μουσικής κολεκτίβας του Φτηνού Ευέλικτου Μουσικού Δυναμικού.
Στα δύο αυτά χρόνια ύπαρξης η "Αόρατη Κλωστή" έχει γίνει το ραδιοφωνικό στέκι των νέων τάσεων κι ενός κοινού που επιμένει να αναζητεί ρήγματα σε μια μεταβατική εποχή. Κατόρθωσε έτσι να γίνει θέμα συζήτησης στα νεανικά πηγαδάκια.
Η συλλογή "Unsigned United" αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια προσπάθεια συνεύρεσης νέων, εκτός δισκογραφίας, μουσικών σχημάτων και προβολής της δουλειάς τους σε ένα ευρύτερο κοινό.
Η πρωτοβουλία συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση από την πρώτη στιγμή.
Όλη η κίνηση έγινε διαδικτυακά και από τις συχνότητες του σταθμού. Βρεθήκαμε στη "δυσάρεστη" θέση να πρέπει να ακούσουμε και να επιλέξουμε τραγούδια από ένα μεγάλο όγκο πραγματικά αξιόλογων demo. Στη διαμόρφωση της τελικής λίστας σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι ακροατές της "Αόρατης Κλωστής" που άκουσαν όλα τα σχήματα από την εκπομπή και έκαναν τις δικές τους επιλογές. Επίσης, οι Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Λέκκας, Άγγελος Κουτσούκης, DJ Rico (ΝΕΒΜΑ) που με το κριτήριό τους βοήθησαν στη διαδικασία επιλογής.
Πρόθεση του Φτηνού Ευέλικτου Μουσικού Δυναμικού είναι η συνέχιση της προσπάθειας αυτής και -γιατί όχι- η παρακίνηση για ανάλογες τέτοιες κινήσεις...
Ο δρόμος είναι ανοιχτός...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Δεν είναι δύσκολο να διαλέξεις τα τραγούδια που προτιμάς από τη συλλογή αυτή. Είναι απλά θέμα γούστου και στιγμής. Όπως δεν είναι καθόλου δύσκολο να το βάλεις στο cd player και να το ακούσεις από την αρχή ως το τέλος. Τραγούδια ώριμα, αξιόλογα, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά με τον ίδιο αέρα του "καινούργιου" που τολμάει, που πειραματίζεται, που δεν φοβάται και δεν νοιάζεται για τίποτα.

Οι εμπνευστές και πρωτεργάτες της ιδέας Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό, οι ακουστικοί "ΝΟΡΜΑ" και Θωμάς Νικολάου, οι ροκάδες "4lt", οι περπατημένοι "ΙΧΘΕΙΣ", οι low bap "Praeda", οι hip hop "Λάθος Εντύπωση", οι παράξενοι "tA cAppela" (που το τραγούδι τους μου θύμισε λίγο Portishead), οι σκοτεινοί "Sequence Of Events", οι υπόγειοι "Αστικές Ιστορίες" (ή Urban Stories), οι garage "Dirty Fuse", οι δυναμικοί "Egoballoon", οι ...απ' όλα "Naked As We", οι άγριοι "Biotech", οι ατμοσφαιρικοί "Ismini" και οι hard rock "Walls Of Mystery" ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το "Unsigned United". Δεκαέξι ετερόκλητοι καλλιτέχνες, δεκαέξι πρωτότυπα τραγούδια που απέδειξαν πως ...όλοι οι καλοί χωράνε!

Σίγουρα ξεχώρισα κάποια κομμάτια. Κάποια μου άρεσαν περισσότερο και κάποια άλλα λιγότερο. Δεν πρόκειται να διαλέξω όμως. Κι αυτό γιατί η ίδια η δουλειά είναι τόσο σπουδαία σαν ιδέα, τόσο ελπιδοφόρα σαν αποτέλεσμα που μόνο καλά λόγια μπορείς να πεις. Τα τραγούδια του cd καθώς και περισσότερα δείγματα της δουλειάς των παιδιών μπορείτε να ακούσετε στο www.myspace.com, στις προσωπικές σελίδες των συγκροτημάτων. Από εκεί μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας και να επιλέξετε το συγκρότημα που σας αρέσει περισσότερο και προτιμάτε να στηρίξετε. Όπου και αν καταλήξετε, καλή ακρόαση!


HIGHLIGHTS:

... Η ιδέα - πάνω στην οποία στηρίχθηκε η δημιουργία αυτού του cd - και μόνο ξεχωρίζει! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Δωδεκασέλιδο, περιέχει συνοπτικές πληροφορίες για το κάθε συγκρότημα και την πορεία του μέχρι τώρα, καθώς και τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Πολλά, αλλά για το λόγο που εξήγησα παραπάνω, δεν θα αναφέρω κανένα! ...

Music Corner

ΔΙΑΦΟΡΟΙ

Τίτλος CD
"UNSIGNED UNITED"
Εταιρεία: PAN VOX
Είδος: CD

1 CD 17 Tracks
Διάρκεια CD: 66:12
5/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


Τα τραγούδια του cd

01. Με μια αόρατη κλωστή - Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό (Αθήνα)
02. Άνθος ορεινό - ΝΟΡΜΑ (Γιάννενα)
03. Προσωπική οδύσσεια - Θωμάς Νικολάου (Αθήνα, Λαμία)
04. Virus - 4lt (Αθήνα)
05. Είναι πολλά τα λεφτά - ΙΧΘΕΙΣ (Θεσσαλονίκη)
06. Μήνυμα απ' τη γενιά μας - Praeda feat. Totem (Αθήνα)
07. Τα χειρότερα - Λάθος Εντύπωση (Θεσσαλονίκη)
08. Rhythm of sunshine - tA cAppela (Αθήνα)
09. Falling dream - Sequence Of Events
10. Πόλη στο κενό - Αστικές Ιστορίες (Θεσσαλονίκη)
11. Surf lady - οργανικό - Dirty Fuse (Αθήνα)
12. Happy free fall - Egoballoon (Λιβαδειά)
13. Σαν ένας λύκος - Naked as we (Αθήνα)
14. Sex, cars and r'n'b - Biotech (Αθήνα)
15. Black swan - Ismini (Πάτρα)
16. Scissor tongue - Walls Of Mystery (Αθήνα)
bonus track
17. Με μια αόρατη κλωστή (unsigned united version) - Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό (Αθήνα)

MC Team ID