"κλικ για μεγέθυνση"
ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ

Music Corner

"Το πάθος είναι αφορμή"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάθε δισκογραφικό βήμα της Πέγκυς Ζήνα είναι ένα βήμα μπροστά. Το ίδιο συμβαίνει και αυτή τη φορά με ένα album γεμάτο από την Πέγκυ που αγαπάμε και στις σπουδαίες λαϊκές της στιγμές και ερμηνείες, αλλά και στον ήχο του 2009.
«Αναθεώρησα» το πρώτο single, σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Μάνου Ελευθερίου που ήδη κατάφερε να σκαρφαλώσει στο National Airplay Chart και αυτή είναι μόνο η αρχή. Σημειώστε το «Έλα νύχτα» και το «Χάνομαι» για την συνέχεια και επιφυλασσόμαστε, γιατί οι επιτυχίες παραδοσιακά στα albums της Πέγκυς Ζήνα μοιάζουν ανεξάντλητες.
Αφορμή αυτή τη φορά ήταν η φωνή της Πέγκυς Ζήνα για να συναντηθούν σε ένα album σπουδαίοι καταξιωμένοι αλλά και νεώτεροι δημιουργοί. Από τον σταθερό της συνεργάτη Γιώργο Μουκίδη μέχρι τον ποιητή - στιχουργό του ελληνικού τραγουδιού Μάνο Ελευθερίου, από τον ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο Γιώργο Σαμπάνη, που έχει γράψει τα περισσότερα τραγούδια του album, μέχρι τον γυναικείο λόγο που έχει γεννήσει πλήθος επιτυχιών της Ελεάνας Βραχάλη και συνεργάζεται για δεύτερη φορά με την Πέγκυ Ζήνα αλλά και τον δοκιμασμένο στον χώρο στιχουργικό λόγο του Γιάννη Δόξα και από τον σύγχρονο ήχο που μοναδικά εκπροσωπεί ο Δημήτρης Κοργιαλάς μέχρι την στιχουργική ευαισθησία της Βίκυς Γεροθόδωρου αλλά και της Νίκης Παπαθεοχάρη που για πρώτη φορά καταθέτει την τέχνη της και σε έναν άλλο χώρο.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το πάθος της Πέγκυς Ζήνα για τη μουσική είναι σίγουρα η αφορμή για την κυκλοφορία του νέου της δίσκου με τίτλο "Το πάθος είναι η αφορμή". Πρόκειται για ένα δίσκο με τραγούδια τα οποία κινούνται στο κλασσικό ύφος της τραγουδίστριας, δηλαδή λαϊκά κομμάτια, ποπ και μπαλάντες. Αυτή τη φορά, όμως, η Πέγκυ Ζήνα συνεργάζεται και με νέους δημιουργούς. Από τον Γιώργο Μουκίδη (τον επί χρόνια συνεργάτη της) και τον Μάνο Ελευθερίου (ναι, τον γνωστό) μέχρι τον Γιώργο Σαμπάνη και τον Δημήτρη Κοργιαλά και από τον Γιάννη Δόξα και την Ελεάνα Βραχάλη μέχρι τη Βίκυ Γεροθόδωρου και τη Νίκη Παπαθεοχάρη. Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα να εμπιστευτεί η τραγουδίστρια - στα περισσότερα μάλιστα κομμάτια του δίσκου - νέους δημιουργούς. Με εξέπληξε ευχάριστα το "πάντρεμα" αυτό.

Μου άρεσε: Που συνδυάζει το ποπ με το λαϊκό. Αν και τα ποπ κομμάτια είναι λίγα τα υποστηρίζει πολύ καλά και είναι ευχάριστες νότες του δίσκου. Επίσης το στιχουργικό μέρος, σε όλα τα κομμάτια, το οποίο είναι αρκετά προσεγμένο αλλά και το μουσικό σε ορισμένα κομμάτια που θα τα ξεχωρίσετε και εσείς...
Δεν μου άρεσε: Το γεγονός ότι τα περισσότερα λαϊκά κομμάτια είναι βαριά με την έννοια ότι δεν ξεχωρίζουν και πολύ από τις περισσότερες επιτυχίες που έχει ερμηνεύσει και την καθιέρωσαν ως μία πολύ καλή τραγουδίστρια του λαϊκού ρεπερτορίου. Διαθέτει, όμως, μία φωνή που τα υποστηρίζει πολύ καλά αν και θα προτιμούσα να ακούσω πιο πρωτότυπα ρυθμικά κομμάτια.

Ο νέος δίσκος, λοιπόν, της Πέγκυς Ζήνα αποτελείται από ωραία και προσεγμένα κομμάτια (ήδη ξεχωρίσαμε το "Αναθεώρησα" ένα από τα "καλοκαιρινά" τραγούδια) που όμως πολλά από αυτά λίγο πολύ έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τη συγκεκριμένη ερμηνεύτρια. Πάντως δεν είναι τραγούδια προχειρογραμμένα και σίγουρα ταιριάζουν στο ύφος της Πέγκυς Ζήνα. Δεν έχετε παρά να τα ακούσετε και τα τελικά σχόλια δικά σας!


HIGHLIGHTS:

... Η μουσική και στιχουργική παρουσία νέων συνεργατών της τραγουδίστριας η οποία υπόσχεται πολλά ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Οι στίχοι των τραγουδιών, προσωπικό σημείωμα της τραγουδίστριας, φωτογραφίες της ίδιας με μορφή sketch. Απλό, έντονο και πρωτότυπο ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Αναθεώρησα", "Περπατώ στα κύματα", "Όταν σωπαίνει ένα κορμί". Στο τελευταίο ξεχώρισα τη συνεργασία του Μάνου Ελευθερίου με τον Γιώργο Σαμπάνη!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ό,τι και αν σημαίνει
και το κορμί σωπαίνει
το πάθος γίνεται αφορμή
πάθος που δε σβήνει
έχει την ευθύνη
σε ότι και αν συμβεί
"...

(στίχοι: Μάνος Ελευθερίου - "Όταν σωπαίνει ένα κορμί")

Music Corner

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ

Τίτλος CD
"ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΜΗ"
Εταιρεία: MINOS EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Θύμιος Παπαδόπουλος
Concept φωτογράφησης
Κωνσταντίνος Ρήγος
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 47:27
5/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


Τα τραγούδια του cd

01. Αν μ' αγαπάς
02. Έλα νύχτα
03. Ο χειρότερος εχθρός μου
04. Χάνομαι
05. Σε γκρίζα οθόνη
06. Αν θυμάμαι καλά
07. Αναθεώρησα
08. Αφύλακτες διαβάσεις
09. Περπατώ στα κύματα
10. Φταις
11. Μη μου λέτε μη
12. Όταν σωπαίνει ένα κορμί
Bonus video clip
Αναθεώρησα

MC Team ID