"ΕΥΡΥΔΙΚΗ"

"Η ζωή έχει χρώμα..."!

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην Εβίτα Αντωνέλλου

Φωτογράφηση: Αρετή Σταυροπούλου
Music Corner - 27/3/2008

Εμφανίστηκε όμορφη, χαμογελαστή, ντυμένη μοντέρνα αλλά απλά και πάνω απ όλα ήρεμη και αυθεντική. Ομολογώ ότι με ξάφνιασε ευχάριστα αφού περίμενα (λόγω τηλεόρασης και επιτυχίας) κάτι πιο απόμακρο. Απεναντίας μ' έκανε αμέσως να αισθανθώ οικεία χωρίς καμία προσποίηση. Η συζήτηση κύλησε με καφέ και αρκετά γέλια όπως οι κουβέντες που κάνουν φίλες όταν βρίσκονται και λένε τα νέα τους!

Η συνέντευξη με την Ευρυδίκη πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο "Πάρκο Ελευθερίας", κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μusic Corner: Αυτή την εποχή ξεκινάει η κοινωνική καμπάνια απο το Υπουργείο Υγείας με τίτλο η ζωή έχει χρώμα και ερμηνεύεις το ομώνυμο τραγούδι. Πως είναι όλο αυτό για σένα;
Ευρυδίκη: Πράγματι, αυτές τις μέρες ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το cd single "η ζωή έχει χρώμα", που αφορά στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των νέων, αλλά και των γονιών τους πάνω σε αρκετά σοβαρά θέματα υγείας, όπως το κάπνισμα, η διατροφή, τα ναρκωτικά, η άθληση, η άσκηση, σχολικός εκφοβισμός, σεξουαλική αγωγή, τα παιχνίδια στο internet, πολλά θέματα που αφορούν όχι μόνο τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους γιατί πιστεύω πως πολλά προβλήματα ξεκινούν μέσα απο την ίδια την οικογένεια. Αν δεν ξέρουν οι γονείς πως να ενημερώσουν σωστά τα παιδιά τους τότε δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Ακόμα και το θέμα της διατροφής όσο απλό κι αν μας φαίνεται, δεν είναι, πρέπει να μαθαίνουμε τα παιδιά στην υγιεινή διατροφή απο την αρχή της ζωής τους. Πιστεύω πολύ σε αυτή την καμπάνια και πρώτα απ' όλα στην ενημέρωση των γονέων για να μπορέσουν να βοηθήσουν σωστά τα παιδιά τους...

Μusic Corner: Πως αισθάνεσαι γι' αυτό το τραγούδι;
Ευρυδίκη: Όταν μας ζήτησαν απο το υπουργείο να ετοιμάσουμε το τραγούδι, πιστέψαμε πάρα πολύ σ' αυτό το εγχείρημα κι εγώ και ο Δημήτρης Κοργιαλάς που έγραψε τη μουσική και ο Θεόδωρος Παπανικολάου που έγραψε τους στίχους. Μπορώ να πω ότι ένοιωσα μέσα στην καρδιά μου υπεύθυνη σαν μητέρα πάνω απ' όλα. Ξέρω τι σημαίνει να είσαι γονιός, να φέρνεις στον κόσμο ένα παιδί, πόσο δύσκολο είναι να το μεγαλώσεις σωστά και πόσο δύσκολο είναι να έχεις σωστή επικοινωνία με το παιδί σου, χωρίς ούτε εσύ να φοβάσαι να συζητήσεις κάποια θέματα, αλλά και το παιδί να μπορεί να ακούσει και να σου μιλήσει σα να είσαι φίλος του. Γι' αυτό με μεγάλη χαρά τραγούδησα αυτό το κομμάτι.
Πιστεύω πραγματικά πως μέσα από τη μουσική μπορούμε και να θίξουμε κάποια θέματα χωρίς να θεωρηθεί ότι κάνουμε κήρυγμα, βγάζοντας πιο πολύ τα θετικά μηνύματα, αυτά που πρέπει να παίρνουν τα παιδιά. Μέσα από ένα τραγούδι, είναι πολύ πιο εύκολο να αγγίξεις τη νεολαία.

Μusic Corner: Ειδικά όταν είναι τόσο σύγχρονο αλλά και ωραίο σαν άκουσμα...
Ευρυδίκη: Ναι, ελπίζω να πάει πολύ καλά! Το single που κυκλοφορεί πολύ σύντομα θα περιλαμβάνει το τραγούδι, το remix αλλά και το video clip. Φυσικά τα έσοδα διατίθενται για την ενίσχυση της καμπάνιας του υπουργείου.

Μusic Corner: Τι χρώμα έχει η δική σου ζωή;
Ευρυδίκη: Είναι πολύχρωμη (με ναζιάρικο γέλιο), έχει όλα τα χρώματα!

Μusic Corner: Έχεις κάνει για χρόνια σπουδές πάνω στη μουσική, τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Πόσο σε βοήθησε αυτό;
Ευρυδίκη: Με βοήθησε πάρα πολύ. Από παιδί βρέθηκα μέσα στη μουσική και παρόλο που το έχω πει πολλές φορές θα το ξαναπώ γιατί είναι σημαντικό. Οι γονείς πραγματικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις των παιδιών αλλά θα πρέπει και να στηρίζουν τα παιδιά με το τρόπο τους, να τους δείχνουν το σωστό δρόμο, να τους περνάνε κάποια πράγματα χωρίς να τους τα επιβάλουν, όπως για παράδειγμα το να σπουδάσουν πριν ξεκινήσουν με τη μουσική. Το πιο εύκολο για κάποιο νέο άνθρωπο που αγαπάει τη μουσική και θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι, είναι να πιάσει ένα μικρόφωνο και ν' αρχίσει να τραγουδάει. Πρέπει όμως να υπάρχουν και οι βάσεις. Οι γονείς μου με τον τρόπο τους κατάφεραν να με κάνουν να το καταλάβω αυτό κι έτσι έπεσα με τα μούτρα στις σπουδές. Από το σχολείο ακόμα, όλα τα χρόνια έκανα μουσικές σπουδές. Ξεκίνησα στην Κύπρο, αργότερα πήγα στο Παρίσι, μετά στη Βοστόνη κι όταν ήρθε η πρόταση από δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα για να έρθω εδώ μόνιμα και να υπογράψω ένα συμβόλαιο για δίσκο, τότε διέκοψα τις σπουδές μου γιατί θεώρησα ότι έχω μάθει αρκετά πράγματα και στο κάτω κάτω δεν ήθελα να φτάσω να γίνω δασκάλα ή καθηγήτρια. Τις σπουδές τις έκανα για μένα, για να αποκτήσω γνώσεις και το όνειρο μου ήταν πάντα να ασχοληθώ με το τραγούδι.

Μusic Corner: Συνεχίζεις ακόμα να "δουλεύεις" τη φωνή σου;
Ευρυδίκη: Βέβαια... Κάνω μαθήματα φωνητικής. Γενικά πιστεύω ότι κάθε παιδί που θέλει να ξεκινήσει σήμερα και ν' ασχοληθεί με το τραγούδι πρέπει να είναι και μουσικός. Δεν εννοώ επαγγελαμτίας αλλά να καταλαβαίνει αυτό που ακούει τι είναι, να ξεχωρίζει τα όργανα. Δεν είναι μόνο το τραγούδι. Είναι όλα, οι λέξεις, τα λόγια, οι ήχοι που σε παρασύρουν και σε κάνουν να αισθάνεσαι πολλά πράγματα...

Μusic Corner: Οι σπουδές επομένως σε βοήθησαν...
Ευρυδίκη: Ναι. Αισθάνομαι ότι οι σπουδές μου με βοήθησαν ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της καριέρας μου. Γιατί δε σπούδασα μόνο μουσική, έκανα και μαθήματα γύρω από τη σκηνική παρουσία. Έκφραση προσώπου, κινησιολογία, μαθήματα για τις κάμερες, τα φώτα και αισθάνομαι πολύ τυχερή που τα έκανα όλα αυτά γιατί όταν με κάλεσαν στις πρώτες εκπομπές στην τηλεόραση όλοι περίμεναν ότι ένα κορίτσι που τώρα ξεκινάει, που μόλις έβγαλε το πρώτο του τραγούδι, δεν θα ξέρει πως να σταθεί, θα ντρέπεται και λίγο, δεν θα ξέρει πως να κοιτάξει την κάμερα. Όμως εγώ τα είχα όλα αυτά μέσα μου. Πιστεύω ότι όσα παραπάνω ξέρεις τόσο το καλύτερο.

Μusic Corner: Θυμάμαι μία δουλειά σου και ιδιαίτερα ένα κομμάτι το "φθινόπωρο γυναίκας" που ήταν πολύ ωραίο και αρκετά δύσκολο φωνητικά.
Ευρυδίκη: Αγάπησα πολύ και το συγκεκριμένο τραγούδι και όλη εκείνη τη δουλειά που αφορούσε κυρίως τις γυναίκες και ίσως, αυτό ειπώθηκε τότε, μια δουλειά λίγο πιο ώριμη για την ηλικία μου. Δεν περίμεναν να βγάλω ένα τέτοιο δίσκο.

Μusic Corner: Το καλοκαίρι είχες κάνει περιοδεία. Πως ήταν το κλίμα;
Ευρυδίκη: Ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχα σε αυτό το tour της "θετικής ενέργειας", πρόπερσι το καλοκαίρι και πέρυσι. Γενικά πιστεύω ότι είναι πολύ ωραίο να συμμετέχεις σε τέτοιες εκδηλώσεις που έχουν ένα στόχο, ένα νόημα, είτε είναι μία καμπάνια είτε είναι συναυλίες με ένα σημαντικό μήνυμα όπως "θετική ενέργεια" και να απευθύνεσαι στη νεολαία.

Μusic Corner: Έχει γίνει κάποια συναυλία για τη νέα καμπάνια;
Ευρυδίκη: Όχι ακόμα, υπάρχει πάντως η σκέψη να γίνουν κάποιες συναυλίες κάτι που θα το ήθελα πολύ. Γενικά πάντως βλέπω ότι ο κόσμος όταν πρόκειται για φιλανθρωπικό σκοπό ή για θέματα που αφορούν τη νεολαία συμμετέχει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ειδικά στην εποχή που ζούμε, που όλα δυσκολεύουν γύρω μας, αποξενωνόμαστε, ο θεσμός της οικογένειας αρχίζει να χάνει την ισορροπία του, είναι σημαντικό να βρίσκουμε τρόπους να φέρνουμε κοντά μας τα νέα παιδιά.

Μusic Corner: Έρχονται μετά απο συναυλίες; Σου μιλάνε;
Ευρυδίκη: Ναι, κυρίως νέοι άνθρωποι, συνέχεια... Και στις συναυλίες και στους κλειστούς χώρους. Για κάποιο λόγο βλέπω ότι τους εμπνέω να έρχονται και να μου μιλάνε. Είναι νέοι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική, ζητάνε κάποια συμβουλή... Άλλες φορές πάλι έρχονται και μου μιλάνε για άλλα πράγματα, ακόμα και για προσωπικά τους θέματα!

Μusic Corner: Τι συμβουλεύεις ένα νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική;
Ευρυδίκη: Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Καταρχήν ξεκινάμε από το να είναι σίγουρος για το τι ακριβώς θέλει να κάνει. Δε φτάνει μόνο να πεις ότι μ' αρέσει η μουσική, σπουδάζω μουσική. Πρέπει να έχεις και το γνώθι σ'εαυτόν και να μπαίνεις βαθιά μέσα σου, ότι κάνεις να το κάνεις από αγάπη. Πολλά παιδιά δεν το βλέπουν έτσι αλλά θέλουν να μπουν στο χώρο παρασυρόμενα από κάποια πρότυπα που έχουν, επειδή θαυμάζουν κάποιους ανθρώπους ή επειδή αυτό το επάγγελμα φαντάζει ξεχωριστό στα μάτια τα δικά τους και πιστεύουν ότι δίνει πολλά χρήματα και δόξα. Πολλοί παρασύρονται από αυτό. Όμως το σημαντικό είναι να ξεκινάς από την αγάπη σου για κάτι. Για να ασχοληθούν με τη μουσική πρέπει να έχουν ακούσματα, να σπουδάζουν και να γίνονται καλύτεροι κάθε μέρα και βασικά να ξέρουν τι θέλουν.

Μusic Corner: Τα δικά σου ακούσματα ποια ήταν;
Ευρυδίκη: Εγώ ήμουν ένα παιδί με πολλά ακούσματα ειδικά από τους γονείς μου. Καταρχήν υπήρχε το ραδιόφωνο που ακούγαμε συνέχεια. Ο πατέρας μου δεν προσπάθησε ούτε εμένα ούτε την αδελφή μου να μας βάλει με το ζόρι να ακούσουμε κάτι. Είχε δίσκους Χατζιδάκη, Ξυλούρη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο και τους έβαζε διακριτικά μέσα στο χώρο να ακούγονται. Σαν παιδί προτιμούσα ν' ακούω πιο πολύ ξένη μουσική και μετά, με τις σπουδές στο εξωτερικό, στράφηκα περισσότερο στο ξένο τραγούδι και τη τζαζ. Όταν ήρθα πια στην Ελλάδα άρχισα ν' ανακαλύπτω σιγά σιγά άλλα πράγματα. Πάντως επειδή ξεκίνησα σε νεαρή ηλικία, μου πήρε λίγα χρόνια μέχρι να φτάσω στην ουσία του πράγματος και να ανακαλύψω τι είναι αυτό που με εκφράζει πια 100% και να κάνω αυτό και μόνο. Στα νέα παιδιά έχω να πω, μη βιάζεστε, ακούστε πολύ μουσική, κάντε τις σπουδές σας και κάθε μέρα θα γίνεστε όλο και καλύτεροι. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα για κάποιον να κάνει τον πρώτο του δίσκο όταν θα είναι ώριμος και θα έχει κατασταλάξει μουσικά.

Μusic Corner: Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο τώρα;
Ευρυδίκη: Τώρα, μόλις επέστρεψα απο τις εμφανίσεις μας στο "Μύλο" στη Θεσσαλονίκη με το Διογένη Δασκάλου και τους Monie & Monie Conniente, μία πολύ ωραία παράσταση black comedy, με πολύ τραγούδι και σάτιρα και φυσικά συναυλιακό live από μένα και τον Δημήτρη Κοργιαλά. Πολύ ωραίες οι συνεργασίες με τον Διογένη και να σου αποκαλύψω πως υπάρχει μια σκέψη να έρθει και στην Αθήνα! Πιστεύω ότι θα αρέσει πολύ στον κόσμο, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε τώρα ίσως από Οκτώβριο. Τώρα ετοιμαζόμαστε για τις συναυλίες του καλοκαιριού, συζητάμε για καινούργιες συνεργασίες, θα τα μάθετε ...σε περίπου ένα μήνα, τότε θα ξέρουμε τι θα κάνουμε.

Μusic Corner: Επόμενη δισκογραφική δουλειά;
Ευρυδίκη: Πρέπει να αρχίσω να μπαίνω σε έντονους ρυθμούς δουλειάς για να ετοιμάσω το νέο μου δίσκο. Ήδη έχω γράψει πολλά πράγματα δικά μου και τώρα είμαι στη διαδικασία να αρχίσω να ακούω και από άλλους δημιουργούς.
Μusic Corner: Βγαίνεις βράδυ όταν δεν δουλεύεις; Θέατρο σινεμά;
Ευρυδίκη: Υπάρχουν παραστάσεις που θέλω να δω στο θέατρο. Και στο σινεμά θέλω να πάω αλλά ακόμα δεν τα έχω καταφέρει. Φέτος πήγα μόνο σε μουσικές σκηνές.

Μusic Corner: Πως σου φαίνεται η διασκέδαση στις μουσικές σκηνές;
Ευρυδίκη: Υπάρχουν αρκετά όμορφοι χώροι αλλά είναι δύσκολο να φιλοξενηθούν όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες που διαθέτουν ρεπερτόριο για μουσικές σκηνές. Βλέπουμε λοιπόν να γίνονται συνήθως εμφανίσεις μόνο για διήμερα, τριήμερα...

Μusic Corner: Αν δεν ήσουν μουσικός τι θα ήθελες να κάνεις;
Ευρυδίκη: Δεν θα ήθελα να κάνω τίποτ' άλλο. Από παιδάκι αυτό ονειρευόμουν να κάνω. Μου αρέσει πολύ πάντως και το θέατρο, οπότε ίσως γινόμουν ηθοποιός ή θα έκανα κάτι που να έχει σχέση με παιδιά. Όμως η πραγματική μου επιθυμία ήταν πάντα το τραγούδι.

Μusic Corner: Πως σου φαίνεται ο διαγωνισμός της Eurovision, που μάλιστα τον γνωρίζεις πολύ καλά, έχοντας συμμετάσχει αρκετές φορές σε αυτόν;
Ευρυδίκη: Το βλέπω ακριβώς όπως είναι. Ένας μουσικός διαγωνισμός, ένα τηλεοπτικό σόου, το μεγαλύτερο που γίνεται κάθε χρόνο και που δεν θα έπρεπε να το παίρνουμε πιο σοβαρά από αυτό που είναι. Ειδικά στην Ελλάδα γίνεται πολύ μεγάλο θέμα πια. Βέβαια φταίνε και τα κανάλια που το προβάλουν με τέτοιο τρόπο. Τρεις μήνες πριν το διαγωνισμό, δύο μήνες μετά, από τότε που πήραμε τα πάνω μας, πέφτουν όλοι με τα μούτρα πάνω σ' αυτό και από τότε που άρχισαν να υπάρχουν και οι μεσημεριανές εκπομπές είναι γι' αυτές τροφή για συζήτηση...

Μusic Corner: Πόσες φορές έχεις συμμετάσχει στο διαγωνισμό;
Ευρυδίκη: Τρεις φορές σαν κύρια ερμηνεύτρια και άλλες τρεις φορές συμμετέχοντας σε φωνητικά! Από πιτσιρίκα, στο σχολείο πήγαινα. Όταν μεγαλώνεις στην Κύπρο με ελάχιστες ευκαιρίες να κάνεις σημαντικά πράγματα, αυτός ο διαγωνισμός είναι το όνειρο κάθε παιδιού που θέλει να κάνει καριέρα στο χώρο. Έτσι κι εγώ. Ήμουν 13 χρονών όταν άρχισα. Είχα τραγουδήσει στα φωνητικά για τον προκριματικό και 15 χρονών ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα κανονικά κάνοντας φωνητικά. Έχω δει και τον εαυτό μου όταν δείχνουν κατά καιρούς όλες τις συμμετοχές, ένα κοριτσάκι στρουμπουλό, με κοντά σγουρά μαλλιά, εγώ ήμουν! (γέλια)

Μusic Corner: 6 φορές... Δεν είναι πάρα πολλές;
Ευρυδίκη: Ναι, ουσιαστικά είχα μεγάλο δέσιμο με τη Eurovision! Συμμετέχοντας για την Κύπρο σε ένα τέτοιο διαγωνισμό, ήταν και η πρώτη φορά που στάθηκα επαγγελματικά σε μία σκηνή. Όταν πήγα σόλο πλέον τραγουδώντας για την Κύπρο, κέρδισα αναγνωρισιμότητα, είχε κυκλοφορήσει και ο πρώτος μου δίσκος στην Ελλάδα, μου έδωσε γενικά μια ώθηση στη δουλειά μου. Όταν πέρυσι μου πρότειναν να ξανασυμμετάσχω άνθρωποι απο το ΡΙΚ που γνώριζα χρόνια, φίλοι μου, ένοιωσα ότι είναι τιμή για μένα να εκπροσωπώ την πατρίδα μου και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Είχε ήδη γραφτεί και το τραγούδι το "comme ci comme ca" άρα λέω γιατί όχι; Δε σκέφτηκα αν είναι ρίσκο, αν θα περάσουμε τον ημιτελικό ή θα κοπούμε... Το ήξερα ότι οι πιθανότητες ήταν περισσότερες να κοπούμε παρά να περάσουμε στον τελικό. Αλλά παιχνίδι είναι κι αυτό και χαίρομαι πραγματικά που το έκανα.

Μusic Corner: Θα ξαναπάς έβδομη φορά;
Ευρυδίκη: Όχι, νομίζω ότι αυτός ο κύκλος της ζωής μου έκλεισε. Πέρασα πάρα πολύ καλά, αλλά το μόνο που ίσως θα μπορούσα να κάνω πλέον για τη Eurovision, είναι να γράψω ένα τραγούδι για κάποιο νέο παιδί...

Μusic Corner: Θα ζούσες στο εξωτερικό;
Ευρυδίκη: Δε νομίζω... Δεν το έκανα ούτε όταν ήμουν πιο μικρή. Είναι ωραίο να ζεις σε μια χώρα που σε αγκαλιάζει. Δεν είναι τυχαίο που φεύγοντας από την Κύπρο μετά από τις σπουδές στο εξωτερικό κατέληξα στην Ελλάδα, νιώθοντας ότι είναι το σπίτι μου. Μικρή έλεγα ότι ήθελα να ζήσω στο Παρίσι. Έζησα στο Παρίσι και δεν ένοιωσα καλά. Έπαιρνα συνέχεια τους γονείς μου τηλέφωνο, είχα πάρει δέκα κιλά σε δύο μήνες! Βέβαια όταν κάνεις αυτό το επάγγελμα είναι ωραίο να ζεις και στο εξωτερικό να γνωρίζεις κι άλλους ανθρώπους, άλλες κουλτούρες, αλλά η ζωή δεν είναι μόνο η δουλειά μας. Εμένα πια το σπίτι μου είναι εδώ, η οικογένειά μου είναι εδώ και στην Κύπρο, οπότε περνάω το χρόνο μου λίγο εδώ, λίγο εκεί!

Μusic Corner: Λαϊκό τραγούδι θα έλεγες γενικά στη καριέρα σου;
Ευρυδίκη: Δε νομίζω ότι θα έκανα ποτέ λαϊκό δίσκο. Όμως στις εμφανίσεις μου καμιά φορά λεω αγαπημένα τραγούδια που είναι λαϊκά. Πιο πολύ όμως μου αρέσουν τα παραδοσιακά. Στο προηγούμενο cd υπήρχε ένα κυπριακό παραδοσιακό που το είχαμε διασκευάσει και έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Θυμάμαι ότι κάναμε συναυλίες και στην Ελλάδα και παρόλο που δεν καταλάβαιναν αυτά που έλεγε το τραγούδι έπαιρνε δυνατό χειροκρότημα, μπορώ να σου πω το δυνατότερο απ' όλα! Είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργεί.

Μusic Corner: Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον;
Ευρυδίκη: Να δω το γιο μου να κάνει τα πράγματα που αγαπάει, να πετυχαίνει στη ζωή του, να γίνεται ένας ώριμος και υπεύθυνος άντρας κι εγώ δίπλα να τον χαίρομαι, να καταφέρουμε να γίνουμε φίλοι, δύσκολο αλλά θα το ήθελα πολυ. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να είμαι ευτυχισμένη, να έχω γύρω μου ανθρώπους που αγαπάω και μ' αγαπάνε και να μπορώ να συνεχίσω να ονειρεύομαι για τη δουλειά μου...

------


BAR RESTAURANT CAFE
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Βασ. Σοφίας) 210.7223784

*** Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας στην Βασ. Σοφίας, στο Μέγαρο Μουσικής (Bar-Restaurant-Cafe, τηλ. 210.7223784).
*** Oι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, Olympus.
*** Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού (κειμένων ή φωτογραφιών) χωρίς την άδεια του Music Corner.

MC Team ID