ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
"Λάθος"

Στα πλαίσια της προσπάθειάς της τα τελευταία χρόνια για αλλαγή "μουσικής πλεύσης", η Κωνσταντίνα κυκλοφορεί το "λάθος". Ακούγεται ίσως λίγο οξύμωρο το ότι η επισφράγιση με cd αυτής της νέας πορείας έρχεται με έναν τίτλο που αν παίζαμε με τις λέξεις δεν θα μας έδινε και τις καλύτερες εντυπώσεις. Βέβαια το "λάθος" επιλέχθηκε απλώς σαν ένας τίτλος προερχόμενος από ένα τραγούδι αρκετά αντιπροσωπευτικό του νέου ύφους της τραγουδίστριας. Ακόμη κι έτσι όμως, θα προτιμούσαμε τις "αφετηρίες". Έτσι κι αλλιώς αυτό το cd αποτελεί για την Κωνσταντίνα μια νέα "αφετηρία"!

Πολλά όμως λέμε για αλλαγή πλεύσης και για νέο μουσικό ύφος, ας γίνουμε και λίγο πιο συγκεκριμένοι. Η Κωνσταντίνα έχοντας λοιπόν αφήσει αρκετά χρόνια πίσω το "λαϊκοπόπ", συνεργάστηκε τα τρία τελευταία χρόνια με νέους ανθρώπους, με συγκροτήματα, κινήθηκε σε πιο σύγχρονους - μέχρι και jazz rock - ήχους, εμφανίστηκε πέρσι στην Αρχιτεκτονική, μουσική σκηνή γνωστή για τον "φοιτητόκοσμο" που συγκεντρώνει και τελικά... Τελικά σταδιακά, μας αποκάλυψε ένα νέο πρόσωπο.

Οι "αφετηρίες" ξεκινούν το cd και μας δίνουν αμέσως μια γεύση για το τι πρόκειται να ακούσουμε στη συνέχεια. Ένα ταξιδιάρικο τραγούδι, μια ευαίσθητη ερμηνεία και ένα πιο δυνατό και μελωδικό ρεφρέν. Τραγούδι των Χριστόφορου Γερμενή και Γιάννη Μπαγουλή, που έχουν γράψει και τα περισσότερα κομμάτια του album.

Σε σύγχρονους ήχους και η συνέχεια. Το "βάλε στη νύχτα" είναι κατά τη γνώμη μου ένα από τα καλύτερα τραγούδια του νέου cd της Κωνσταντίνας. Όπως και το αμέσως επόμενο, το "σ' αγαπάω μοναξιά μου".

Με την Κωνσταντίνα έχουν συνεργαστεί σε δύο τραγούδια και οι Σπύρος Κοντάκης και Γιάννης Καλπούζος. Αν τα ονόματα δεν σας θυμίζουν κάτι, πρόκειται για τα βασικά μέλη του συγκροτήματος Exis. Είναι οι δύο που είχαν δώσει και στη Καίτη Γαρμπή το τραγούδι "τι θέλουνε τα μάτια σου"... Στην Κωνσταντίνα έδωσαν τα "φορτηγά", ένα ..."γλυκό" τραγούδι που το τοποθετώ κι αυτό στα κορυφαία του album και το "να με φωνάζεις", με τις ηλεκτρικές κιθάρες να ακούγονται έντονα και να δίνουν μια πιο rock μορφή σ' αυτό το κομμάτι.

Στους συνεργάτες προσθέστε και τους "παλιούς γνώριμους" της Κωνσταντίνας, Παναγιώτη Μαθιέλη και Σαράντη Αλιβιζάτο. Το "θέλω να 'ρθεις" παίζει κι αυτό σε μοντέρνους ήχους και κλείνει το cd απαλά και ρυθμικά.

Το 12σέλιδο ένθετο είναι απλό, ίσως και λίγο μουντό. Έχει στίχους, έχει φωτογραφίες, έχει συντελεστές, έχει και ...απουσία ενός εισαγωγικού σημειώματος από την τραγουδίστρια. Πιστεύω πως χρειαζόταν για να εξηγήσει τις νέες της επιλογές. Αντ' αυτού διαβάστε τη συνέντευξή της που είχε δώσει στο Music Corner το καλοκαίρι και που μας είπε πολλά για το νέο της προφίλ! (κλικ)

Τελικά είναι "λάθος" το νέο album της Κωνσταντίνας; Σίγουρα όχι... Είναι μια σημαντική προσπάθεια με πολλές καλές στιγμές, ένα cd που έχει αρκετά στοιχεία για να αγαπήσουμε. Είναι ένας δίσκος μετά από τέσσερα χρόνια δισκογραφικής απουσίας της τραγουδίστριας (είχε μεσολαβήσει μόνο το περσινό "live από την Αρχιτεκτονική") και έρχεται να μας δώσει μια πολύ αγαπημένη φωνή, μια από τις καλύτερες σύγχρονες γυναικείες φωνές στη χώρα μας, σε αξιόλογα τραγούδια, σε κομμάτια που σαφώς και έχουν ...λόγο ύπαρξης!


Music Corner

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Τίτλος CD
"ΛΑΘΟΣ"
Εταιρεία: Minos
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Ηλίας Μπενέτος
Artwork
Γιάννης Σαρλής
Φωτογραφίες
Χρήστος Πρεντουλής
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD 49:33
3/2002 ©

Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

Τα τραγούδια του cd
1. Αφετηρίες
2. Βάλε στη νύχτα
3. Σ' αγαπάω μοναξιά μου
4. Λάθος
5. Ταξίδι μου παράξενο
6. Φορτηγά
7. Παραμύθια
8. Όλο τρέχω
9. Να με φωνάζεις
10. Πόσο μ' αρέσει να γελάς
11. Ονειρεύομαι
12. Θέλω να 'ρθεις