"κλικ για μεγέθυνση"
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ

Electro Pop
Γράφει η Αυγή Ατματζίδου

"Η μέρα φεύγει"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέρασαν περίπου δυο χρόνια όταν κυκλοφόρησε το «Ας τα δύσκολα σε μένα», το προηγούμενο album του Δημήτρη Κοργιαλά μέσα από το οποίο ξεχώρισε το απόλυτο hit single «Μια φορά»!
Αν λοιπόν το «Μια φορά» έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία, δεν έχετε παρά ν' ακούσετε τα καινούργια τραγούδια του Δημήτρη που μόλις κυκλοφόρησαν!
Το νέο του album, με τίτλο «Η μέρα φεύγει» περιλαμβάνει έντεκα καινούργια τραγούδια που δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα ακούσουμε σε όλα τα καλοκαιρινά clubs κι όχι μόνο! Την μουσική υπογράφει ο ίδιος, όπως και τους στίχους στα περισσότερα τραγούδια εκτός από τρία τραγούδια, στα οποία έχουν γράψει στίχους ο Θάνος Παπανικολάου, η Ρεβέκκα Ρούσση και ο Γιάννης Ρεντούμης, ενώ σε ένα ακόμη, ο Δημήτρης έγραψε τους στίχους μαζί με την Εβίτα Σκουρλέτη.
To album είναι γεμάτο δυνατούς pop ήχους συνδυασμένο με electro μουσική, πάνω στο ύφος που έχουμε συνηθίσει και μας αρέσει ν' ακούμε από τον Δημήτρη. Στο cd περιλαμβάνεται το καταπληκτικό ντουέτο «Θέλω τόσο να σε δω» με την Ευρυδίκη ενώ στο κομμάτι «Παντού σκοτεινά» συμμετέχει η Ζίνα Αρβανιτίδη!
Το πρώτο single του δίσκου, το κομμάτι «Χωρίς εσένα» έγινε με την πρώτη κιόλας ακρόαση το αγαπημένο κομμάτι του ραδιοφώνου γι' αυτό το καλοκαίρι, ενώ πρέπει ν' ακούσετε το «Εδώ», το «Κοίτα με», το «Είσαι πολύ μακριά», το «Εσύ» αλλά και το εντελώς διαφορετικό «Είμαι εδώ» με το οποίο κλείνει το album.
Η μέρα φεύγει λοιπόν... με τα καινούργια τραγούδια του Δημήτρη Κοργιαλά!
Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Δεν υπάρχουν πολλοί δημιουργοί της electro pop σκηνής στην Ελλάδα που να είναι αποδεκτοί από ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του μουσικόφιλου κοινού. Το συγκεκριμένο είδος αν και έχει παρουσία πολλών ετών στα εγχώρια μουσικά πράγματα δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να γίνει ιδιαίτερα εμπορικό. Φωτεινή εξαίρεση όμως αποτελεί ο Δημήτρης Κοργιαλάς, που με την νέα προσωπική του δουλειά που έχει τον τίτλο "H μέρα φεύγει" εκπροσωπεί επάξια αυτό τον χώρο.

Σε αυτό το cd δεν υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση από το προηγούμενο. Ίσως αυτό να αποτελεί προσπάθεια κατοχύρωσης του μουσικού του ύφους, ίσως πάλι να ήθελε να επαναλάβει την εμπορική επιτυχία που γνώρισε με το τραγούδι "μια φορά". Σε καλλιτεχνικό επίπεδο όμως κάθε μουσικός θα πρέπει να εξελίσσεται να πηγαίνει αλλού! Ο μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής Δημήτρης Κοργιαλάς μας έχει αποδείξει το ταλέντο του, απλά θα πρέπει να περιμένουμε την δισκογραφική έκπληξη σε μία από τις ερχόμενες δουλειές του.

Από το cd ενδιαφέρον έχει το κομμάτι "χωρίς εσένα", ενώ παρόμοιο
σε ότι αφορά τον ρυθμό είναι και το ντουέτο του "Θέλω τόσο να σε δω" με την Ευρυδίκη, το οποίο περιλαμβάνεται και στο cd της ερμηνεύτριας "στο ίδιο βαγόνι".

Αντίθετα το άλλο του ντουέτο με την Ζίνα Αρβανιτίδη, το "παντού σκοτεινά", δεν έχει αυτό το κάτι που θα τραβήξει την προσοχή. Ενώ σε ότι αφορά τις μπαλάντες "Κοίτα με" του Θάνου Παπανικολάου και "Εσύ "του Γιάννη Ρεντούμη εύκολα διακρίνει κάποιος ότι δεν ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στο ερμηνευτικό ύφος του.


HIGHLIGHTS:

... O electro beat ρυθμός ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Βιβλιαράκι με φωτογραφίες του Δημήτρη Κοργιαλά με punk αναφορές και tribal γράμματα. Το consept ασπρόμαυρο "παίζει" με το βαμμένο πρόσωπο του τραγουδιστή.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Χωρίς εσένα", "Θέλω τόσο να σε δω"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Τόσο καιρό είμαι εδώ
Σε ένα ατέλειωτο σκοτάδι
Που σε θέλω ακόμα με πονά
Και μου μετρά το κάθε βράδυ

Μα είναι η αγάπη μου φωτιά
Ένα ποτάμι που με πνίγει
Και σ' ένα δάσος με ξυπνά
Εκεί μ' αφήνει
"...

(στίχοι: Δημήτρης Κοργιαλάς - "Χωρίς εσένα")


Music Corner

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ

Τίτλος CD
"Η ΜΕΡΑ ΦΕΥΓΕΙ"
Εταιρεία: POLYDOR
UNIVERSAL
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Πάνος Μπάρλος
Φωτογραφίες
Charlie Makko
Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 43:09
6/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Χωρίς εσένα
02. Εδώ
03. Παντού σκοτεινά (ντουέτο με τη Ζίνα Αρβανιτίδη)
04. Κοίτα με
05. Η μέρα φεύγει
06. Εσύ
07. Φεύγω
08. Σκοτάδι το χθες
09. Είσαι πού μακριά
10. Θέλω τόσο να σε δω (ντουέτο με την Ευρυδίκη)
11. Είμαι εδώ