"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Ελαφρολαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Τι μπήκε ανάμεσά μας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H μεγάλη επιστροφή της αγαπημένης τραγουδίστριας με ένα album έκπληξη το οποίο περιλαμβάνει το ομότιτλο τραγούδι - ντουέτο με τον Γιάννη Πλούταρχο.

Από το νέο δισκογραφικό βήμα της Κωνσταντίνας, η οποία μετά από μεγάλη απουσία επιστρέφει δυναμικά, ξεχωρίζουν επίσης η διασκευή στο κλασσικό Latin τραγούδι, "Demasiado Coracon", που τιτλοφορείται "Πόσο πια να σ' αγαπώ" με την συμμετοχή των Apurimac, μπαλάντες με εξαίσια ερμηνεία όπως το "Πάρε με" αλλά και πιο λαϊκά ακούσματα όπως το χασάπικο "Ευχαριστήθηκες" και το τσιφτετέλι "Υποσυνείδητο μου".

Ένα ολοκληρωμένο album που υπογράφουν καταξιωμένοι δημιουργοί όπως Χρήστος Νικολόπουλος, Αλέξης Σέρκος, Βασίλης Γιαννόπουλος, Ναταλί, Σόλων Αποστολάκης, Τάσος Βουγιατζής, Χριστόφορος Γερμενής, Ελένη Γιανατσούλια κ.α.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες φωνές που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από την ελληνική δισκογραφία. Και το εννοώ... Η Κωνσταντίνα επιστρέφει με νέο cd, τέσσερα χρόνια μετά από το "λάθος", τη τελευταία της δισκογραφική δουλειά. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο λόγος που "εξαφανίστηκε" αυτά τα χρόνια, παρ' όλο που το "λάθος" ήταν ένα αρκετά καλό cd, αλλά θεωρώ σημαντική τη κίνησή της να επιστρέψει, έστω και στο δυναμικό μιας μικρότερης δισκογραφικής. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι το νέο της cd με τίτλο "τι μπήκε ανάμεσά μας" έχει πολύ καλά τραγούδια, αλλά και δύο συμμετοχές που προκαλούν το ενδιαφέρον, του Γιάννη Πλούταρχου και των Apurimac... Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό από απόψεως δημιουργών album, με ήχους που βασίζονται σε ελαφρά λαϊκή μουσική.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ' την αρχή. Το cd ξεκινάει με τρία ερωτικά κομμάτια, τη μπαλάντα "πάρε με" των Κώστα Σέγγη - Βασίλη Γιαννόπουλου, το χασάπικο "ευχαριστήθηκες" του Αλέξη Σέρκου και μια ακόμη μπαλάντα, ντουέτο με τον Γιάννη Πλούταρχο και τίτλο "τι μπήκε ανάμεσά μας", τραγούδι επίσης του Αλέξη Σέρκου που έδωσε και τον τίτλο του album. Το "ευχαριστήθηκες" είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του cd, ενώ πολύ καλό είναι και το "πάρε με". Το ντουέτο με τον Πλούταρχο με απογοήτευσε λίγο, καθώς περίμενα κάτι πολύ πιο καλό για μια τέτοια συνεργασία.

Στη συνέχεια το "είπες" αποτελεί το πρώτο τραγούδι του cd σε γρήγορο ρυθμό, σε μουσική Άκη Δείξιμου και στίχους της Ναταλί. Το "υποσυνείδητό μου" είναι τσιφτετέλι των Αλέξη Σέρκου - Τάσου Βουγιατζή που το προσπέρασα γρήγορα και έφτασα στο "σε θέλω πίσω", ένα πολύ μελωδικό κομμάτι του Γιώργου Σαρρή, που το τοποθετώ κι αυτό στα καλύτερα του cd. Η μπαλάντα του Χρήστου Νικολόπουλου σε στίχους Ελένης Γιαννατσούλια "τι πήγε λάθος" δεν είναι κακό τραγούδι, αλλά κι εδώ περίμενα κάτι περισσότερο από το συγκεκριμένο δίδυμο δημιουργών.

Πολύ ενδιαφέρον έχει στη συνέχεια το "πόσο πια να σ' αγαπώ", σε latin ρυθμούς με τη συμμετοχή των "ειδικών" στο είδος Apurimac! Πρόκειται για διασκευή του "Demasiado corazon" - σε ελληνικούς στίχους Δημήτρη Καρρά - που έρχεται να αποδείξει πόσο ταιριάζει η Κωνσταντίνα σε αυτά τα ηχοχρώματα! Τη θυμάμαι σε ανάλογο τραγούδι προ δεκαετίας περίπου, το "Γλυφάδα Μαρακές" που είχε κάνει μεγάλη επιτυχία. Η παραγωγή πάντως του "πόσο πια να σ' αγαπώ" είναι πολύ ανώτερη από εκείνου του τραγουδιού.

Πολύ καλό τραγούδι και η "φόρα" που ακολουθεί, δημιουργία των Σόλωνα Αποστολάκη και Τάσου Βουγιατζή (θυμάστε τον "Τάσο με τις Μασέλες";). Σίγουρα θα σας αρέσει και το ροματικό "κι αν σκοτώσουν το φεγγάρι" των ίδιων δημιουργών. Οι ίδιοι έχουν δώσει στη Κωνσταντίνα και το επόμενο τραγούδι, το "πέρνα" με το οποίο ...σφράγισαν μια πολύ καλή τριάδα τραγουδιών!

Το cd κλείνει με το "μόνο εσύ" των Χριστόφορου Γερμενή και Βασίλη Γιαννόπουλου, ατμοσφαιρική μελωδία σε λίγο πιο μοντέρνο τόνο από τα υπόλοιπα κομμάτια, κάτι που οφείλεται και στην ενορχηστρωτική γραμμή που του έδωσε το group "Ανοιχτή Θάλασσα".

Συμπέρασμα; Ένα πολύ καλό album για τη Κωνσταντίνα, που καταφέρνει ακόμη και σε κάποια πιο μέτρια τραγούδια που υπάρχουν να τους δώσει μεγαλύτερη δυναμική μέσα από τις μοναδικές της ερμηνείες. Αυτό είναι άλλωστε το προσόν που κάνει έναν τραγουδιστή να ξεχωρίζει!

Welcome back Κωνσταντίνα!


HIGHLIGHTS:

... Θα έλεγα το latin "πόσο πια να σ' αγαπώ" με τη συμμετοχή και των Apurimac ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ιδιαίτερα ανανεωμένη η Κωνσταντίνα, κάτι που διαπιστώνετε στη φωτογράφηση για το album. Το ένθετο ωστόσο αν και ακολουθεί όμορφη σχεδίαση και διαθέτει και καλής ποιότητας χαρτί, δεν έχει στίχους και αυτό είναι μια σημαντική έλλειψη.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ευχαριστήθηκες", "Κι αν σκοτώσουν το φεγγάρι", "Φόρα", "Πόσο πια να σ' αγαπώ", "Πάρε με", "Σε θέλω πίσω", "Μόνο εσύ"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Άκου τη βροχή που πέφτει πάλι
ένα σου φιλί μου φέρνει ζάλη
χάνομαι κι απόψε μες στα μάτια σου.

Βάλε κάτι απλό κι ας βγούμε έξω
κρύο και βροχή μπορώ ν' αντέξω
όταν με τυλίγεις με τα χάδια σου

Άσε με να τρέξω στη βροχή
μάθε με αγάπη τι θα πει
πάρε με απόψε αγκαλιά
στα μάτια σου τα δυο
ο κόσμος μια σταλιά"...

(στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος - "Πάρε με")


Music Corner

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Τίτλος CD
"ΤΙ ΜΠΗΚΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ"
Εταιρεία: V2
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Άγγελος Σφακιανάκης
Φωτογραφίες
Παύλος Ευθυμίου
Artwork
Αλεξάνδρα Φίφη
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 44:58
5/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Πάρε με
02. Ευχαριστήθηκες
03. Τι μπήκε ανάμεσά μας (ντουέτο με τον Γιάννη Πλούταρχο)
04. Είπες
05. Υποσυνείδητό μου
06. Σε θέλω πίσω
07. Τι πήγε λάθος
08. Πόσο πια να σ' αγαπώ (Demasiado corazon) (συμμετέχουν οι Apurimac)
09. Φόρα
10. Κι αν σκοτώσουν το φεγγάρι
11. Πέρνα
12. Μόνο εσύ