"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΠΛΕ

Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας
pavloszervas@musiccorner.gr

"Όνειρα σου τραγουδάω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όνειρα σου τραγουδάω
ψέματα παντού σκορπάω
τίποτα δε σου ζητώ
κατά λάθος είμαι εδώ...

Οι Μπλε έχουν λόγο που είναι και πάλι κοντά μας και κάνουν τα όνειρά μας τραγούδια με το 6ο album της δισκογραφίας τους με τίτλο "όνειρα σου τραγουδάω".
Το πρώτο single "Τον ίδιο τον Θεό" που ακούγεται ήδη από όλα τα ραδιόφωνα, μας προδιαθέτει για ένα album δυναμικό με έντονο το στοιχείο του διαφορετικού.
Όλα τα τραγούδια του album έχουν γραφτεί από τον Γιώργο Παπαποστόλου και τον Γιώργο Παρώδη, ενώ η Νατάσα Αλεξίου ντύνει με το βιολί της τη μοναδική φωνή της Τζώρτζια, που δίνει το δικό της ηχόχρωμα και στο νέο αυτό album των Μπλε.
Όνειρα σου τραγουδάω. Με ταξιδεύεις. Αριστερά. Τον ίδιο τον Θεό. Θύμωσε η άνοιξη. Μ' αρέσεις γιατί... Τα 'παιξα. Μου λείπεις. Υπέροχη βραδιά. Θέλω πολύ. Από κοντά.
Μετά από τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, όπως το "Φοβάμαι", "Νιώθω ενοχές", "Κοίταξέ με δυο φορές", "Πιάνω φωτιά", οι ΜΠΛΕ δίνουν φωνή στα όνειρά μας και μας χαρίζουν ίσως το καλύτερο album της καριέρας τους.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Αρχές Ιουνίου πήραμε μια πρώτη γέυση από τους νέους Μπλε, με το cd single που κυκλοφόρησαν με τίτλο "τον ίδιο το Θεό". Το album δεν άργησε καθόλου να ακολουθήσει, μιας και κυκλοφόρησε στις 30 Ιουνίου. Από το προηγούμενο cd είχαμε παρατηρήσει τη προσπάθεια των Μπλε να στραφούν σε έναν ήχο πιο "ψαγμένο", αφήνοντας τα εύκολα ακούσματα και δίνοντας τραγούδια που μπορεί να μη κάνουν για γρήγορη επιτυχία (αποφεύγοντας κλισέ), όμως έχουν προδιαγραφές διάρκειας στο χρόνο. Αυτό ωστόσο στο προηγούμενο album είχε σαν αποτέλεσμα πολλά καλά τραγούδια να μην ακουστούν όσο θα έπρεπε στα ραδιόφωνα, τα οποία δυστυχώς ανακάλυψαν μόνο δυο-τρία τραγούδια από το album. Χαίρομαι όμως που βλέπω πως οι Μπλε, δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν τη προσπάθεια που ξεκίνησαν με το "έτσι θέλω εγώ να ζω". Το "όνειρα σου τραγουδάω" ακολουθεί παρόμοιες pop γραμμές, ενώ συχνά περνά και σε blues ακούσματα. Χωρίς ν' αποφεύγει και τις "ατυχείς" στιγμές, όπως το "τα 'παιξα", το cd έχει κομμάτια με ενδιαφέρον και ξεχωριστή ..."προσωπικότητα"!

Κορυφαίο του album θεωρώ το "με ταξιδεύεις" στο οποίο μάλιστα συμμετέχει και ο Γιώργος Παπαποστόλου συνοδεύοντας με τον τρόπο του τη - για μια ακόμη φορά εντυπωσιακή - Τζώρτζια. Το τραγούδι "τον ίδιο το Θεό" έχει ήδη δώσει τις ...εξετάσεις του, ενώ στα καλύτερα κατατάσσω και τα "μ' αρέσεις γιατί", "αριστερά", "Θέλω πολύ". Αξιόλογο και το "όνειρα σου τραγουδάω", ενώ όσοι θέλετε εντονότερους ρυθμούς θα τη βρείτε με το "θύμωσε η άνοιξη" ή και με το "από κοντά"...

Ο στίχος είναι άμεσος, ερωτικός με έκφραση συχνά διηγηματική που προσφέρει παραστατικότητα.


HIGHLIGHTS:

... Το πολύ καλό "με ταξιδεύεις", θα καταφέρει στ' αλήθεια να σας ...ταξιδέψει με την αύρα του! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Το artwork βασίζεται στην εικόνα που βλέπουμε στο εξώφυλλο. Υπάρχουν οι στίχοι με αναλυτική παρουσίαση των μουσικών σε κάθε τραγούδι.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Με ταξιδεύεις", "Μ' αρέσεις γιατί", "Αριστερά", "Θέλω πολύ", "Όνειρα σου τραγουδάω", "Θύμωσε η άνοιξη", "Τον ίδιο το Θεό"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ή θα ζούσα μες στη πλήξη
και θα 'χα ρίξει νερό στη φωτιά
ή θα διάλεγα εσένα,
μόνο εσένα με μάτια κλειστά.

Λες και θέλω το μπελά μου
μια μακριά μου και μια κοντά
δεν συνήθισα τη μέρα
κάνε πιο πέρα μου λες δυνατά

Μ' αρέσεις γιατί γελάς σαν παιδί
μ' αρέσεις γιατί γελάς κι είσαι εσύ"...

(στίχοι: Γιώργος Παρώδης - "Μ' αρέσεις γιατί...")


Music Corner

ΜΠΛΕ

Τίτλος CD
"ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ"
Εταιρεία: MINOS EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιώργος Παπαποστόλου
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Artwork
Εύη Ευθυμίου
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 54:29
6/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Όνειρα σου τραγουδάω
02. Με ταξιδεύεις
03. Αριστερά
04. Τον ίδιο το Θεό
05. Θύμωσε η άνοιξη
06. Μ' αρέσεις γιατί...
07. Τα 'παιξα
08. Μου λείπεις
09. Υπέροχη βραδιά
10. Θέλω πολύ
11. Από κοντά
12. Τον ίδιο το Θεό (ble jam version)
13. Τον ίδιο το Θεό (always protect yourself mix)
14. Θύμωσε η άνοιξη (club mix)