"κλικ για μεγέθυνση"
ΝΑΝΣΥ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Music Corner

"Αυτά που είχα ονειρευτεί"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το δεύτερο προσωπικό της album, που μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven, η Νάνσυ Αλεξιάδη μας δίνει ξανά το - ακαταμάχητο - παρών της.
Τίτλος του "Αυτά που είχα ονειρευτεί" και αυτό που θα είχε σίγουρα ονειρευτεί η Νάνσυ Αλεξιάδη ήταν η συνεργασία της στη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με δύο σημαντικούς δημιουργούς, τα ονόματα των οποίων αποτελούν συνώνυμο των επιτυχίας.
Ο συνθέτης Κώστας Μηλιωτάκης και ο στιχουργός Ηλίας Φιλίππου ξεχώρισαν τη Νάνσυ Αλεξιάδη και της εμπιστεύτηκαν δέκα νέα τραγούδια, δημιουργώντας έναν υπέροχο λαϊκό δίσκο, που θα μας κρατήσει συντροφιά αυτό το χειμώνα. Η διεύθυνση παραγωγής είναι του Ηλία Φιλίππου.
Το πρώτο single με τον τίτλο "Κομμάτια" είναι μια ερωτική λαϊκή μπαλάντα που ήδη κερδίζει τις εντυπώσεις...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ο Κώστας Μηλιωτάκης και ο Ηλίας Φιλίππου, γνωστοί δημιουργοί και οι δύο στη σύγχρονη εμπορική λαϊκή σκηνή, συνεργάστηκαν και έγραψαν όλα τα τραγούδια του νέου album της Νάνσυ Αλεξιάδη. Πρόκειται για μια αμιγώς λαϊκή δουλειά, με όλα τα ..."συστατικά" που προβλέπονται σ' αυτές τις περιπτώσεις, χασάπικα, ζεϊμπέκικα, τσιφτετέλια και λαϊκές μπαλάντες. Σε σχέση με το πρώτο της album που κυκλοφόρησε πριν 1,5 περίπου χρόνο, το cd αυτό είναι πιο ξεκάθαρο ως προς το λαϊκό ύφος του.

Η Νάνσυ Αλεξιάδη προσωπικά μου πάει σαν φωνή για το στυλ τραγουδιών που ερμηνεύει. Δείχνει ικανότητες στα λαϊκά κομμάτια και αν καταφέρει στο μέλλον να ξεφύγει από τις "καψούρικες" τάσεις και να ερμηνεύσει κάτι πιο ουσιαστικό και ποιοτικό, νομίζω πως θα μπει στον ...σωστό δρόμο. Αν καταφέρει να αποποιηθεί και το ρόλο του "sex symbol" που κάποιοι προσπαθούν να της επιβάλλουν και αφοσιωθεί ξεκάθαρα στη καριέρα της και όχι στην εμφάνισή της και τα "κους κους", η πρώην "φεημστορίτισσα" θα έχει κάνει ουσιαστικό βήμα για να σταθεί στο χώρο.

Το "αυτά που είχα ονειρευτεί" διαθέτει 10 κομμάτια των Μηλιωτάκη - Φιλίππου. Οι δυο τους θυμάμαι πως είχαν συνεργαστεί ξανά (σε ολοκληρωμένο album) στο cd της Αγγελικής Ηλιάδη, "απόφαση καρδιάς" κάνοντας σχετική επιτυχία με κάποια τραγούδια. Περίπου το ίδιο περιμένω να συμβεί και στη περίπτωση της Νάνσυ. Κάποια κομμάτια δείχνουν να έχουν τη δυναμική να γίνουν hit, με πιο σίγουρο να δείχνει το χασάπικο "θέλω να δω" με το οποίο ξεκινάει το cd. Ξεχώρισα ακόμα τις μπαλάντες "πες μου τι κατάλαβες" και "κομμάτια" και από τα τσιφτετέλια το "και τι βγαίνει που τα λέω". Η διάρκεια του cd είναι μικρή, για λίγο ξεπερνά τη μισή ώρα, θυμίζοντας διάρκειες δίσκων βινυλίου, κάτι που πάντως προτιμώ από το να υπήρχαν ακόμα 3-4 τραγούδια με μοναδικό κριτήριο να αυξηθεί ο χρόνος.

Ένα ακόμα cd που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά έτσι κι αλλιώς ο στόχος του είναι προς άλλη κατεύθυνση. Το θετικό είναι ότι το ακούς ευχάριστα, αλλά και ότι η Νάνσυ Αλεξιάδη κατά τη γνώμη μου - το ξαναγράφω κι ας κρυφογελούν οι πιο "έντεχνοι" και "δήθεν" - διαθέτει αξιόλογη λαϊκή φωνή.


HIGHLIGHTS:

... Ο συμπαγής λαϊκός χαρακτήρας του cd, ευτυχώς δεν το έκαναν κι αυτό λαϊκοπόπ για λόγους μόδας! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Το εξώφυλλο είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η disco εμφάνιση της Νάνσυ σε ένα καθαρά λαϊκό cd. Κατά τ' άλλα το 8σέλιδο ένθετο έχει τους στίχους των τραγουδιών και μια τυπική - συνηθισμένη σχεδίαση.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Θέλω να δω", "Κομμάτια", "Πες μου τι κατάλαβες", "Και τι βγαίνει που τα λέω", "Να μη σε κρατάω"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Φεύγεις κι ότι αγάπησα το παίρνεις
σε κοιτώ και μ' αποφεύγεις
τη σιωπή σου προτιμάς
κρίμα σβήσαν όλα σαν το κύμα
τα μεγάλα λόγια εκείνα
και τους όρκους σου ξεχνάς...

Θέλω να δω τι θα γίνουν τα όνειρά σου
τώρα που εγώ δε θα είμαι ξανά κοντά σου
να συγχωρώ με φιλιά τα τόσα ψέματά σου"...

(στίχοι: Ηλίας Φιλίππου - "Θέλω να δω")

Music Corner

ΝΑΝΣΥ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Τίτλος CD
"ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Ηλίας Φιλίππου
Ενορχήστρωση
Κώστας Μηλιωτάκης
Φωτογραφίες
Θοδωρής Ψιάχος
Artwork
Δημήτρης Ρεκουνιώτης
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 35:04
10/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Θέλω να δω
02. Κομμάτια
03. Αυτό μου έλειπε
04. Δεν πονάω, ξεχνάω
05. Να μη σε κρατάω
06. Και τι βγαίνει που τα λέω;
07. Απάντησέ μου
08. Πες μου τι κατάλαβες
09. Ζητάς πολλά
10. Επαναστατώ

MC Team ID