"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΥΠΟΓΙΑΝΝΗΣ

Music Corner

"Πρόσεχε"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιώργος Αλουπογιάννης, ένας από τους σημαντικότερους νεότερους εκπροσώπους της ποπ-ροκ μουσικής σκηνής, επιστρέφει με νέο άλμπουμ.
Πρωτοεμφανίστηκε δισκογραφικά το 1998, στον δίσκο-αφιέρωμα στον Βαγγέλη Γερμανό "Στον Βαγγέλη με αγάπη", ανάμεσα στα σημαντικότερα ονόματα αυτής της μουσικής σκηνής και κέρδισε τις εντυπώσεις διασκευάζοντας το τραγούδι του Β. Γερμανού "Σκλάβος σου για πάντα" που παίζεται μέχρι σήμερα στα ραδιόφωνα. Ακολούθησαν δύο προσωπικά άλμπουμς που έκαναν τον Γιώργο αγαπημένο παιδί των ραδιοφώνων αφού από κάθε δίσκο του "βγαίνει" και μια μεγάλη επιτυχία, από αυτές που εξακολουθούν σταθερά να αποτελούν ρεπερτόριο των ραδιοφωνικών σταθμών: "Τα πιο μεγάλα πράγματα τα έζησα μικρός" και το "Ξυπνάς νωρίς" είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ακολούθησαν οι συμμετοχές του σε δίσκους - αφιερώματα "Η εποχή των καφέδων" και "Ένα γράμμα στον πατέρα μου" και η συνεργασία του με τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Δημήτρη Κοργιαλά που αποτυπώθηκε στο single "Μίλα μου γι' αγάπη" που έγινε μια ακόμα ραδιοφωνική επιτυχία.
Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας εξακολουθεί τις live εμφανίσεις, που είναι από τα δυνατά του στοιχεία, με πιο πρόσφατες τις φετινές του εμφανίσεις στο "Σταυρό του Νότου".
Στο τρίτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο "Πρόσεχε", ο Γιώργος Αλουπογιάννης παρουσιάζει δεκατρία καινούρια τραγούδια, στα οποία υπογράφει τη μουσική και τους στίχους. Με την πρώτη ακρόαση καταλαβαίνει κανείς ότι ο Γιώργος Αλουπογιάννης στη νέα του δουλειά, "ψάχτηκε" πολύ στον ήχο του, θέλοντας μουσικά τουλάχιστον, να μπορεί να σταθεί δίπλα στα καλύτερα ξένα albums που κυκλοφορούν σήμερα. Ήδη το τραγούδι "Μόνος" ξεχώρισε και είναι σίγουρο ότι από αυτόν τον δίσκο θα ακουστούν πολλά τραγούδια, όπως τα: "Ο έρωτας δεν σβήνεται", "Άσε τα μάτια της", "Πώς φτάσαμε ως εδώ", κ.α.
Η ενορχήστρωση και ο προγραμματισμός είναι του ίδιου.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρωτοάκουσα τον Γιώργο Αλουπογιάννη όταν τραγουδούσε "Τα πιο μεγάλα πράγματα τα έζησα μικρός". Λίγο καιρό αργότερα που κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του CD με τον τίτλο "Μια φάση περνάω κι εγώ... μην το κάνουμε θέμα", βρήκα έξυπνο και ταυτόχρονα αστείο να έχει ένας δίσκος έναν τόσο μεγάλο (σε λέξεις) τίτλο. Εννοείται πως τότε το τραγούδι "Ξυπνάς νωρίς" έγινε το αγαπημένο μου.

Αναζήτησα περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο κι έτσι έμαθα ότι ασχολείται με την μουσική από τα μαθητικά του χρόνια και πολύ πριν σχηματίσει το γκρουπ "4 εποχές", έπαιζε σε διάφορα κλαμπ της Αθήνας. Το 1996 εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μουσική σκηνή (στο Σταυρό του Νότου) και το 1999 ηχογράφησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο.

Τώρα, με το 4ο κατά σειρά, CD "Πρόσεχε", ολοκαίνουργιο που κρατάω στα χέρια μου, μονολεκτικά μας προστάζει να δώσουμε λίγο παραπάνω προσοχή στη νεά του αυτή δουλειά, όπου έχει γράψει στίχους και μουσική ο ίδιος. Περισσότερο ροκ και λιγότερο ποπ μου φάνηκε ο ήχος του. Έχει ένα εντελώς προσωπικό στυλ στη μουσική του ο Γιώργος Αλουπογιάννης. Αυτή τη φορά δείχνει να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στην ενορχήστρωση αλλά και οι στίχοι των τραγουδιών σίγουρα "κάτι" λένε, σε καμία περίπτωση δεν είναι ...ρηχοί.

Ηλεκτρικές κιθάρες, που στα περισσότερα κομμάτια παίζει ο ίδιος, αλλά και ακουστικές συνθέτουν - σχεδόν αποκλειστικά - τις μελωδίες ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα φωνητικά.

Εκτός από τον ίδιο που έπαιξε ηλεκτρική κιθάρα όπου χρειάστηκε, παίζουν ακόμα οι μουσικοί Πάνος Χαραλαμπίδης (ακουστικές κιθάρες), Πάνος Σαρδέλης (τύμπανα), Κώστας Παρίσης (μπάσο στο "Μόνος" και ακουστική κιθάρα στο "Πώς φτάσαμε ως εδώ"). Στα φωνητικά ακούγονται η Μαριάννα Γερασιμίδου και ο Αλέξης Καζακόπουλος στα τραγούδια "Άσε τα μάτια της" και "Δε θα χαθείς", η Ειρήνη Ζέρβα στο "Ο έρωτας δεν σβήνεται" ενώ στο "Δε θα χαθείς" συμμετέχει επίσης και o Κώστας Παρίσης.

Κρατώντας μια σταθερή πορεία στις ζωντανές εμφανίσεις του αλλά και στη δισκογραφία, διαλέγοντας να κινείται με χαμηλό προφίλ, πιστεύω πως αποτελεί ελπίδα για το μέλλον της ελληνικής ροκ σκηνής.


HIGHLIGHTS:

... Η επανάληψη κάποιων στίχων (ξανά και ξανά) σε αρκετά τραγούδια, μπορεί να ξαφνιάζει ή να εκνευρίζει στην αρχή, αλλά πιστεύω πρέπει να χαρακτηριστεί ως άποψη του καλλιτέχνη ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Λιτό στο σχεδιασμό του, θα έλεγα. Περιέχει όλους τους στίχους των τραγουδιών, τους μουσικούς και όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δίσκου. Δεν υπάρχει ευχαριστήριο ή εισαγωγικό σημείωμα του καλλιτέχνη παρά μόνο κάποιες, λίγες, ιδιαίτερες φωτογραφίες του. Όμορφο και ξεκούραστο το σκούρο πράσινο που επικραττεί σε όλο το ένθετο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Θα 'μαι εδώ", "Πρόσεχε", "Χάνομαι", "Δε θα σ' αφήσω να φύγεις" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Τυφλές κουβέντες, σάπιες γυναίκες
κι όλα πετάνε στο δωμάτιο σαν μπάλα
γκλάμουρ, μιζέρια, χιλιάδες χέρια
κλείνουν το σώμα μου σαν ψάρι στη γυάλα.

Μα δε φοβάμαι, κι όσοι ρωτάνε
τους λέω πως έτσι έχω διαλέξει να ζήσω
λίγο αλήτης, λίγο ερημίτης
είμαι ένας γρίφος που ποτέ δε θα ζήσω.

Θα 'μαι εδώ ως το πρωί
κι όσο για το αύριο θα δούμε
Νιώσε βαθιά τη μουσική
ένας χορός είναι ό,τι ζούμε"...


(στίχοι: Γιώργος Αλουπογιάννης - "Θα 'μαι εδώ")

Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΥΠΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τίτλος CD
"ΠΡΟΣΕΧΕ"
Εταιρεία: LYRA
Είδος: CD

Ενορχήστρωση
Γιώργος Αλουπογιάννης
Φωτογραφίες
Γιώργος Βιτσαρόπουλος
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 51:12
7/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Θα 'μαι εδώ
02. Πρόσεχε
03. Άσε τα μάτια της
04. Ο έρωτας δεν σβήνεται
05. Μόνος
06. Έμαθα
07. Χάνομαι
08. Δεν θα σ' αφήσω να φύγεις
09. Ελπίδα
10. Δε θα χαθείς
11. Για μένα τι κράτησα
12. Θα σ' αγαπώ
13. Πώς φτάσαμε ως εδώ

MC Team ID