"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ

Music Corner

"Παίρνω ανάσα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από τους πολύ σημαντικούς δημιουργούς που τον σύστησαν στο κοινό (Μίμης Πλέσσας, Στέφανος Κορκολής), ο Γιώργος Περρής επιστρέφει με νέα δισκογραφική δουλειά.
To album περιλαμβάνει υλικό δύο νέων συνθετών, του Κώστα Σέγγη και του Κωνσταντίνου Κατωμέρη, δύο διασκευές από την άλλη «πατρίδα» του Γιώργου, τη Γαλλία, αλλά και τραγούδια που
φέρουν την δική του υπογραφή. Συνοδοιπόρος του, για άλλη μια φορά, στους στίχους του μισού δίσκου η Ρεβέκκα Ρούσση.
Επίσης στο album θα βρείτε ένα εξαιρετικό ντουέτο του Γιώργου Περρή με το Μάριο Φραγκουλη με τίτλο «Στης γης την άκρη».
Την παραγωγή υπογράφει ο Μάριος Φραγκούλης ενώ η ενορχήστρωση όλου του δίσκου καθώς και η σύνθεση του τραγουδιού «Βγαίνει ο ήλιος ακόμα» έγιναν από τη Μαρία Παπαδοπούλου.
Ήδη έχει ξεχωρίσει στα ραδιόφωνα το ατμοσφαιρικό «Άργησες» το οποίο υπογράφει ο Κώστας Σέγγης σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούση.
«Πάρτε ανάσα» και ...απολαύστε μια νέα και υπέροχη μουσική πρόταση.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία στα τέλη του 2005 και είχε τη τύχη να συνεργαστεί από το ξεκίνημα με τον Μίμη Πλέσσα και τον Στέφανο Κορκολή, στο ντεμπούτο album του "καινούργια μου μέρα". Καθόλου τυχαίο που αυτοί οι άνθρωποι ασχολήθηκαν με τον πολύ νεαρό ακόμα Γιώργο Περρή, καθώς εκτίμησαν τις φωνητικές του ικανότητες που πράγματι, θεωρώ κι εγώ πως είναι εξαιρετικές! Ωστόσο, το "καινούργια μου μέρα", αν και διέθετε "αυθεντικά" και κάποιες φορές ψαγμένα pop κομμάτια δεν έκανε σημαντική επιτυχία. Μόνο το "με μια μηχανή" κατάφερε να διεισδύσει αρκετά στις ραδιοφωνικές play lists. Έχω την εντύπωση ότι τα media αδίκησαν τον Γιώργο Περρή που όμως τώρα φαίνεται να ..."παίρνει ανάσα" και να επιδιώκει να πάρει "ρεβάνς"!

Στο νέο του album - που αυτή τη φορά κυκλοφορεί από τη Sony BMG - έχει ξανά δυνατούς συνεργάτες! Αυτή τη φορά τη παραγωγή επιμελήθηκε ο Μάριος Φραγκούλης, με τον οποίο ο Περρής είχε συνεργαστεί σε καλοκαιρινές συναυλίες. Η Μαρία Παπαδοπούλου - καλλιτέχνις που προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ για τις "φρέσκιες" ιδέες της - έκανε πολύ καλή δουλειά στις ενορχηστρώσεις ενώ του έδωσε και ένα δικό της τραγούδι. Η Ρεβέκκα Ρούσση ανέλαβε το μεγαλύτερο στιχουργικό κομμάτι του album και το όνομά της αποτελεί ένα δυνατό χαρτί και μια εγγύηση ποιότητας στους στίχους. Ο ίδιος ο Γιώργος Περρής έχει γράψει 4 τραγούδια και τους στίχους σε μια διασκευή, τηρώντας αυτό που είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του στο Music Corner ότι στην επόμενη δουλειά του θα υπάρχουν και δικά του δείγματα γραφής. Στους δημιουργούς του album συναντούμε ακόμα τα ονόματα του Κώστα Σέγγη και των Κωνσταντίνου Κατωμέρη, Μαρίνας Δημήτρουλα και Νίκου Γιούσεφ. Σε ένα τραγούδι ο Μάριος Φραγκούλης ερμηνεύει ντουέτο με τον Γιώργο Περρή.

Για μια ακόμα φορά έχουμε να κάνουμε με καλή pop μουσική, με μελωδίες ατμοσφαιρικές και τραγούδια που διέπονται από σοβαρότητα αλλά και τις μεστές και γεμάτες συναίσθημα ερμηνείες του Γιώργου Περρή. Από το πρώτο κι όλας track του cd, το "μίλα μου σοβαρά γι' αγάπη", σχηματίζεις θετικότατη άποψη για τις ικανότητες του τραγουδιστή, που ερμηνεύει σαν καλλιτέχνης με εμπειρία πολλών χρόνων στο χώρο. Το μόνο που νομίζω πως θα πρέπει να ελένξει λίγο είναι ότι παρασύρεται και κάποιες φορές "φωνάζει" χάνοντας τη μελωδικότητα της φωνής του. Στο διασκευασμένο "γράμμα" - και όχι μόνο σ' αυτό! - φαίνεται πάντως ότι διαθέτει σπουδαίο ταλέντο και στο στίχο!

Γενικά πρόκειται για μια αρκετά καλή προσπάθεια που από την πρώτη ως τη τελευταία νότα δεν χάνεις το ενδιαφέρον σου, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει τραγούδι "σουξέ", οπότε έχω την εντύπωση ότι και πάλι τα περισσότερα ραδιόφωνα θα αδιαφορήσουν. Ευτυχώς! Θα είναι η απόδειξη για τη ποιότητα αυτής της δουλειάς, που έτσι κι αλλιώς είναι ξεκάθαρο πως δεν στοχεύει στο σουξέ!


HIGHLIGHTS:

... Οι δημιουργικές ενορχηστρώσεις της Μαρίας Παπαδοπούλου συνεισφέρουν πολύ στο feeling και τη μελωδικότητα της δουλειάς. Στα highlights δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και η ερμηνευτική συμμετοχή του Μάριου Φραγκούλη ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ασπρόμαυρο με κόκκινες πινελιές! Έχει τους στίχους των τραγουδιών και ένα μεγάλο σημείωμα του Γιώργου Περρή. Όλες οι φωτο είναι ασπρόμαυρες, ενώ το ένθετο έχει συνολικά 16 σελίδες. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σχεδιαστικά, αν και έχει το δικό του ύφος.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Μεγάλη προσπάθεια έκανα να ξεχωρίσω τα καλύτερα και ειλικρινά δεν τα κατάφερα! Έγραφα κάποια τραγούδια και ένιωθα ότι αδικώ τα υπόλοιπα! Όπως έγραψα είναι μια δουλειά που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και κάθε τραγούδι έχει το δικό του λόγο να γίνει αγαπημένο σας! ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Σου εύχομαι να βρεις
αυτά που σου χρωστώ
κι όλα αυτά που νοσταλγείς
και ας χάνεις το σωστό.
Σου εύχομαι να δεις
τοπία μαγικά
σε καρδιές που θ' απορείς
πώς άγγιξαν τη χαρά.
Εύχομαι ν' αγαπηθείς
στ' αστέρια να χαθείς
και ν' αγγίξεις τον βυθό
που δε μπόρεσα να βρω...

Μα εγώ πρέπει να φύγω
θα φύγω γιατί μου έκανες πολλά
από σένα να ξεφύγω
πριν σε μισήσω κι είναι αργά.
Μα εγώ πρέπει να φύγω
θα φύγω γιατί μου έκανες πολλά
αναμνήσεις πια τυλίγω
και σου αφήνω τα καλά
"...

(στίχοι: Γιώργος Περρής - "Σου εύχομαι")

Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ

Τίτλος CD
"ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΑΣΑ"
Εταιρεία: SONY BMG
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Μάριος Φραγκούλης
Ενορχήστρωση
Μαρία Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες
Βαγγέλης Κύρης
Artwork
Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 43:36
5/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Μίλα μου σοβαρά γι' αγάπη
02. Άργησες
03. Βγαίνει ο ήλιος ακόμα
04. Το γράμμα
05. Στης γης την άκρη (ντουέτο με τον Μάριο Φραγκούλη)
06. Κάθε φορά
07. Δεν μ' αγαπάει
08. Βγαίνω στο φως
09. Σου εύχομαι
10. Τα λόγια που περίμενα
11. Ιούδας

MC Team ID