"κλικ για μεγέθυνση"
STAVENTO

Music Corner

"Restarted"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα χρόνο μετά τη τεράστια επιτυχία του άλμπουμ τους «Σήμερα το Γιορτάζω», από το οποίο ξεχώρισαν οι επιτυχίες «Μέσα σου» & «Πριν σε γνωρίσω», οι Stavento το γιορτάζουν ξανά με μία deluxe έκδοση αυτού με τίτλο RESTARTED.
To «RESTARTED» περιλαμβάνει, εκτός από το άλμπουμ «Σήμερα το Γιορτάζω» & ένα επιπλέον CD με 2 νέα τραγούδια, επανεκτελέσεις παλαιότερων επιτυχιών άλλων καλλιτεχνών αλλά και τραγουδιών του group μέσα από παλιές και νέες συνεργασίες του όπως Λάκης Παπαδόπουλος, Νατάσα Θεοδωρίδου, Έλενα Παπαρίζου, Γιώργος Σαμπάνης, C:REAL.
Επίσης, στην ίδια τριπλή συσκευασία υπάρχει ένα DVD με τα video clips του άλμπουμ, οι εμφανίσεις των Stavento σε μουσικά βραβεία αλλά και ένα documentary έκπληξη με backstage σκηνές από την περιοδεία τους στην Αγγλία & την Γερμανία πέρσι τον χειμώνα.
Ήδη από την deluxe edition "Restarted - Σήμερα το Γιορτάζω", έχει ξεχωρίσει το τραγούδι «Στον κόσμο μας» το οποίο κερδίζει συνεχώς έδαφος και βρίσκεται ήδη ψηλά στο airplay των ελληνικών ραδιοφώνων.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή hip hop γκρουπάκια της εποχής μας, οι Stavento. Προσωπικά νομίζω ότι οφείλουν την επιτυχία τους στη μελωδικότητα που έχουν κάποια από τα κομμάτια που παρουσιάζουν σε κάθε τους δουλειά, αλλά και στις πολύ έξυπνες ατάκες που συχνά περιέχουν οι στίχοι τους.

Εδώ έχουμε την επανέκδοση του "Σήμερα το γιορτάζω" με τη προσθήκη ενός ακόμα cd που περιέχει δύο νέα τραγούδια και μερικές δυνατές συνεργασίες των Stavento αλλά και ενός dvd με οπτικό υλικό από εμφανίσεις τους και από video clip. Όλη αυτή η κυκλοφορία είναι κατ' αρχήν υπερβολική. Το δεύτερο cd καλό θα ήταν να έλειπε, αφού έχει κυκλοφορήσει και μόνο του πριν από 1,5 χρόνο και εδώ το μόνο που χρησιμεύει είναι να ...ανεβάζει τη τιμή της δουλειάς. Για το cd αυτό, έχουμε ήδη γράψει κριτική και δεν θα επανέλθουμε.

Από το πρώτο cd ξεχωρίζουν πολλά κομμάτια. Κατ' αρχήν το καινούργιο "στον κόσμο μας" που ακολουθεί τη γνωστή συνταγή των Stavento. Ένα εύηχο κομμάτι, με rap και τραγουδιστικό ρεφραίν από γυναικεία φωνή, αυτή τη φορά από την Κλεοπάτρα και με στίχο που χτυπάει το κατεστημένο. Αμέσως ξεκίνησε να ακούγεται με μεγάλη συχνότητα στα ραδιόφωνα και δείχνει να είναι ο "άξιος συνεχιστής" των "μέσα σου" και "πριν σε γνωρίσω".
Ξεχώρισα ακόμα το μελωδικό rap "κάνω το κόσμο ανάκατο" με στίχο ερωτικό αυτή τη φορά, αλλά και το πιο σκοτεινό "σαν της λίμνης τα νερά". Το μοναδικό "κατασκεύασμα" των Stavento, το ..."rap μπουζούκι" "hey hop" υπάρχει εδώ σε μια ελαφρώς πιο δυναμική εκδοχή. Δεν διαφέρει πολύ από τη πρώτη version, αλλά εγώ θα επιμείνω στην αυθεντική.

Το χαρακτηριστικό όμως του cd είναι οι δυνατές συνεργασίες που περιέχει. Κάποιες προέκυψαν στο studio, κάποιες άλλες σε live εμφανίσεις. Το τραγούδι που ..."τα σπάει" είναι φυσικά η συνεργασία με τους C:Real με το άψογο "πάντρεμα" των "πόσο ακόμα" και "επικύνδινα σε θέλω", που έχει κάνει τεράστια επιτυχία και αποτελεί πράγματι μια πολύ καλή έμπνευση... "Αλάνι μου να είσαι ανήσυχο, κοίτα μη βολευτείς και γίνεις πνεύμα ήσυχο"!

Το "είμαι" με τον Λάκη Παπαδόπουλο είναι ένα αγριεμένο κομμάτι, ενώ οι Stavento φτάνουν στα άκρα, συνεργαζόμενοι με την απόλυτη λαϊκή star Νατάσα Θεοδωρίδου στο "είναι κάτι στιγμές", που πάντως δεν με ενθουσίασε καθώς η rap είναι ελάχιστη εδώ και η όλη προσπάθεια μοιάζει απλά με ένα χορευτικό remix του τραγουδιού... Επίσης στο "μέσα σου" με την Έλενα Παπαρίζου, η "guest" είναι όπως πάντα εντυπωσιακή με την ερμηνεία της, αλλά όλη κι όλη η παρουσία της στηρίζεται σε ένα "μπάσιμο" στο τέλος του τραγουδιού... Το "βατράχι" που ερμηνεύει ο Γιώργος Σαμπάνης δεν μου άρεσε περισσότερο από το ...προηγούμενο "βατράχι" που ερμήνευε η Αλεξάνδρα Κόνιακ και ήταν από τα αγαπημένα μου στο "σήμερα το γιορτάζω". Το "μη μου ζητάς" με τη συμμετοχή του Στέλιου Βραχιόλογλου δεν μου άφησε κάτι ιδιαίτερο. Αξίζει όμως να ακούσετε το τελευταίο κομμάτι με την "ολοκληρωτικά" a capella εκδοχή των "μέσα σου / πριν σε γνωρίσω" από τις "the CROWNS way" που με μοναδικό "όπλο" τη φωνή τους, δεν ανέλαβαν να αποδώσουν μόνο τις ερμηνείες των τραγουδιών αλλά και τα ...όργανα!


HIGHLIGHTS:

... Μαζεμένες κάποιες δυνατές συνεργασίες των Stavento ...

... Το συνοδευτικό dvd (το περιεχόμενό του μπορείτε να το μάθετε στο τέλος αυτής της σελίδας) ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Περιέχει καταπληκτικά σχέδια (ένα από αυτά βλέπετε και στο εξώφυλλο), τους στίχους των τραγουδιών του πρώτου cd και ένα σημείωμα των Stavento. Γενικά έχει πολύ όμορφη εμφάνιση...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Από το πρώτο cd ξεχώρισα τα "Πόσο ακόμα / Επικύνδινα σε θέλω", "Στον κόσμο μας", "Κάνω το κόσμο ανάκατο", "Μέσα σου / Πριν σε γνωρίσω", "Σαν της λίμνης τα νερά" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Άστους να πολυμιλάνε, μόνοι τους τα ακούνε
Ότι και να πούνε, εμείς στον κόσμο μας
Άστους να πολυμιλάνε, ότι και να πούνε
Τώρα θα γραφτούν κάπου στον κόσμο μας...

Όλα τα ξέρουνε και όλα τα γνωρίζουνε
Χτίζουν μια νέα κοινωνία μα εγώ νιώθω ότι γκρεμίζουνε
Τα λένε πολλά μα εσύ κράτα τα μισά
Κι απ' τα μισά να υπολογίζεις πως θα πάρεις ένα τίποτα
Μιλάνε μιλάνε μιλάνε μιλάνε
Σιχάθηκα καλύτερα ας μασάνε
Κλείνουμε τα αυτιά στα λόγια τους, δεν κλείνουμε τα στόματα
Και βάφουμε με λέξεις και με χρώματα
Ταράτσες και πατώματα, παρατημένα στρώματα
Θα δίνουμε ζωή για να ξυπνήσουμε τα πτώματα
Τον ύπνο τον βαθύ αγάπησαν πολλοί
Μα πιο πολύ απ' όλους οι πολιτικοί
Αν έτσι θέλουνε τη νέα κονωνία τους
Τότε ας καθίσουν εκεί κάπου στα υπουργεία τους
Εμείς φτιάξαμε ένα κόσμο δικό μας
Και χορεύουμε μονάχα στον ρυθμό μας"...

(στίχοι: ΜΕΘ - "Στον κόσμο μας")

Music Corner

STAVENTO

Τίτλος CD
"RESTARTED"
Εταιρεία: SONY MUSIC
Είδος: Διπλό CD + DVD

2 CD 29 Tracks
Διάρκεια
CD1: 39:27
CD2: 68:26
5/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

CD1
01. Στον κόσμο μας
02. Είμαι - feat. Λάκης Παπαδόπουλος
03. Είναι κάτι στιγμές - feat. Νατάσα θεοδωρίδου
04. Κάνω τον κόσμο ανάκατο
05. Hey-Hop (Remix)
06. Πόσο ακόμα / Επικίνδυνα σε θέλω - feat. C:REAL
07. Μέσα σου - feat. Έλενα Παπαρίζου
08. Μην μου ζητάς - feat. Στέλιος Βραχιόλογλου (Remix)
09. Σαν της λίμνης τα νερά
10. Το βατράχι (Unplugged) - Γιώργος Σαμπάνης
11. Μέσα σου / Πριν σε γνωρίσω - the CROWNS way

CD2
01. Happy birthday (intro)
02. Σήμερα το γιορτάζω
03. Μέσα σου
04. Το βατράχι
05. Πριν σε γνωρίσω (Τα κακώς κείμενα)
06. Σαν τη φωτιά
07. Δεν μετανιώνω (Remix)
08. Hey-Hop
09. Σ' ανθισμένες ταράτσες
10. Πως τολμάς
11. Αυτοί και οι άλλοι
12. Σ' ένα κόσμο που γυρνά
13. Μέρες πονηρές
14. Μέσα σε μια νυχτιά
15. Ναυάγια στο βυθό
16. Μαζί σου
17. Σαν της νυχτιάς τα φώτα
18. Outro

DVD
01. Αφιέρωμα (Documentary)
02. Μέσα σου - feat Έλενα Παπαριζου
03. Πόσο ακόμα / Επικίνδυνα σε θέλω - feat C:REAL
04. Μέσα σου
05. Πριν σε γνωρίσω (Τα κακώς κείμενα) (video clip)
06. Hey-Hop (video clip)

MC Team ID