"ΚΕΛΛΥ ΚΕΛΕΚΙΔΟΥ"

"ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΝΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ"!

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον Παύλο Ζέρβα

Φωτογραφίες: Μαρία Παπαγεωργίου
Music Corner - 20/3/2006

Ήρθε από τη Θεσσαλονίκη και κατάφερε να ...ξεσηκώσει και τους Αθηναίους! Όπλο της, εκτός από τη φωνή και την εμφάνισή της που είναι και τα δύο εξαιρετικά, ένα τραγούδι γνωστό που το τραγούδησε σε remix και το απογείωσε κυριολεκτικά, το "γλύκα γλύκα γλυκειά μου"! Αυτό το τραγούδι κυριαρχεί στο πρώτο album της Κέλλυς Κελεκίδου (κλικ) και όπως λέει και η ίδια είναι το εισιτήριο της στη δισκογραφία και στην επιτυχία!

Τη συνάντησα στο καμαρίνι της στο Γκάζι όπου αυτό τον καιρό εμφανίζεται με τον Νίκο Κουρκούλη, τον Χρήστο Δάντη, τη Shaya και τη Νάνσυ και τον Περικλή από το Fame Story. Μιλώντας μαζί της δεν μπορείς να μη διακρίνεις τη θετική της ενέργεια - για την οποία μιλάει και η ίδια συχνά - ούτε και να μη παρασυρθείς από την απλότητα και τη φιλικότητά της. Ομολογώ πως περίμενα να δω μια τραγουδίστρια που η ξαφνική και μεγάλη επιτυχία θα της έχει πάρει τα μυαλά, κάτι πολύ συνηθισμένο στους έλληνες καλλιτέχνες! Κάτι τέτοιο όχι απλώς δεν συμβαίνει, αλλά η Κέλλυ φαίνεται να έχει πλήρη επίγνωση για το που βρίσκεται και τι πραγματικά έχει πετύχει ως τώρα. Με τον ώριμο τρόπο σκέψης που λειτουργεί, είμαι βέβαιος πως το μέλλον μπροστά της είναι ανοιχτό και η επιτυχία που η ίδια πιστεύει πως πρέπει να περάσουν 15 χρόνια για να την αισθανθεί, πιθανότατα τελικά να έρθει πολύ πιο γρήγορα!


Κάντε "κλικ" για να κατεβάσετε το αυτόγραφο - "wallpaper"
της Κέλλυ Κελεκίδου,

σε ανάλυση 800Χ600 ή 1024Χ768


Music Corner: "Γλύκα γλύκα γλυκειά μου"! Το περίμενες ότι η διασκευή αυτή θα έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία;
Κέλλυ Κελεκίδου: Να σου πω την αλήθεια, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να μας εγγυηθεί την επιτυχία. Εγώ χάρηκα που το τραγούδι έγινε αποδεκτό και τόσοι άνθρωποι άνοιξαν τη καρδιά τους και τα σπίτια τους και με έβαλαν μέσα! Αυτό για μένα είναι μεγάλη επιτυχία, όπως και το γεγονός ότι το τραγούδι άγγιξε όλες τις ηλικίες, από πιτσιρίκια 5 χρονών μέχρι παππούδες!

Music Corner: Ποιος είχε την ιδέα να γίνει αυτή η διασκευή;
Κέλλυ Κελεκίδου: Όταν η παραγωγή του cd ήταν σχεδόν έτοιμη, ο κ. Γιαρμενίτης της Sony BMG μου πρότεινε να συμπεριλάβουμε και αυτό το τραγούδι. Η αλήθεια είναι ότι εμείς στη Θεσσαλονίκη δεν το ξέραμε το κομμάτι, δεν ήταν πολύ γνωστό εκεί. Μου εξήγησε τη τεράστια επιτυχία που έχει κάνει το κομμάτι εδώ στην Αθήνα και μου πρότεινε να το δώσουμε για να του γίνει μία dance διασκευή από τον Χριστόδουλο Σιγανό και τον Βαλεντίνο. Αυτοί πήραν το τραγούδι και έκαναν μια άψογη διασκευή. Πήραν ένα λαϊκό κομμάτι και του πέρασαν μοντέρνα στοιχεία. Είναι ξέρεις πολύ δύσκολο να πάρεις ένα κομμάτι που έχει κάνει ήδη μεγάλη επιτυχία, να το διασκευάσεις και να έχεις ανάλογη επιτυχία με το πρωτότυπο!

Music Corner: Επικρατεί πάντως μια άποψη ότι οι νέοι καλλιτέχνες πρέπει να ξεκινούν με δικά τους τραγούδια για να δίνουν το στίγμα τους. Τελικά αυτό, στη περίπτωσή σου, φαίνεται να αναιρείται.
Κέλλυ Κελεκίδου: Στη δική μου τη περίπτωση έτυχε να πιστέψουμε όλοι αυτό το τραγούδι. Είναι καλό να παίρνουμε παλιά κομμάτια και να τα λέμε ξανά ή να τα διασκευάζουμε, ώστε να τους δίνουμε μεγαλύτερη ζωή.

Music Corner: Σου αρέσει να κάνεις διασκευές; Έχεις ήδη δύο στο πρώτο σου cd.
Κέλλυ Κελεκίδου: Σε πρώτη φάση μου άρεσε πάρα πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα που είχα και τόσο μεγάλη επιτυχία. Αν μου το ζητήσουν στο επόμενο cd μπορεί και να ξανακάνω! Απλά θα φροντίσω στο δεύτερο cd να έχω και κάτι πολύ δυνατό δικό μου. Βέβαια και στο πρώτο μου cd υπάρχουν κι άλλα 11 τραγούδια που μπορεί σιγά σιγά να ξεχωρίσουν και αυτά. Πιστεύω για παράδειγμα πάρα πολύ το "μα το Θεό". Όταν πηγαίνω σε συναυλίες ή το λέω σε εκπομπές, μου λένε "τι κομμάτι είναι αυτό". Εγώ πιστεύω πως μπορεί να είναι και λίγο πιο δυνατό από το "γλύκα γλύκα". Για μένα το "γλύκα γλύκα" ήταν το εισιτήριο. Το "μα το Θεό" είναι η συνέχεια. Ετοιμάζουμε τώρα και το video clip και πιστεύω πως θα πάει καλά.

Music Corner: Για τις διασκευές υπάρχουν πάλι δύο απόψεις. Η μία λέει ότι είναι η εύκολη λύση για έναν καλλιτέχνη αφού παίρνει ένα τραγούδι που είναι έτοιμη και δοκιμασμένη επιτυχία, ενώ η άλλη άποψη λέει ότι η διαδικασία αυτή είναι και λίγο ρίσκο. Κι αυτό γιατί ο κόσμος θα σπεύσει να συγκρίνει την ερμηνεία στη διασκευή με τη πρωτότυπη. Και συνήθως, σ΄αυτό το σημείο οι διασκευές υστερούν καθώς ο κόσμος συνδέει τη κάθε επιτυχία με την αρχική ερμηνεία και δύσκολα την αλλάζει.
Κέλλυ Κελεκίδου: Δεν ξέρω αν στη περίπτωσή μου ήταν ρίσκο. Μάλλον δεν το είδαμε έτσι. Ήταν ένα κομμάτι που μου το ζήτησε η εταιρεία μου, η Sony BMG και ο νους μου δεν πήγε σε ρίσκο. Άλλωστε όλες οι διασκευές δεν έχουν επιτυχία. Απλώς με το "γλύκα" έγινε ένα πολύ όμορφο ρεμίξ που τελικά είχε πολύ καλή πορεία. Δεν το θεώρησα ρίσκο με την έννοια ότι είναι ένα τεράστιο κομμάτι που θα συγκριθεί με την αρχική του εκτέλεση. Δεν πήγε καθόλου εκεί ο νους μου.

Music Corner: Δεν φοβήθηκες τη σύγκριση δηλαδή.
Κέλλυ Κελεκίδου: Όχι, γιατί να τη φοβηθώ; Στη ζωή μας ο καθένας δίνει τη ταυτότητα και το στίγμα του. Γιατί να φοβηθώ λοιπόν; Εγώ χαίρομαι γιατί όχι απλώς δεν φοβήθηκα αλλά είπα πως κι εγώ θα βάλω μια μικρή πινελιά στο τραγούδι.

Music Corner: Αν η απόλυτη επιτυχία ενός τραγουδιού είναι το 10, τι βαθμό θα έδινες στο "γλύκα γλύκα";
Κέλλυ Κελεκίδου: Δεν ξέρω, δεν είμαι άτομο που βάζω την επιτυχία με αριθμούς. Απλά με χαροποιεί που το κομμάτι έγινε γνωστό και αυτό οφείλεται στον κόσμο, άρα ο κόσμος είναι αυτός που βαθμολογεί.

Music Corner: Στο cd υπάρχει κι άλλη μια διασκευή, το "ένα δάκρυ" που όμως δεν έχει ακουστεί ακόμα πολύ.
Κέλλυ Κελεκίδου: Ναι, ο λόγος είναι ίσως ότι επειδή είμαι νέα στο χώρο της δισκογραφίας, ποντάραμε αρχικά σε ένα τραγούδι που προσπαθήσαμε να το προωθήσουμε. Στη πορεία θα βγουν κι άλλα τραγούδια από το cd και ίσως ανάμεσά τους να είναι και το "ένα δάκρυ"...

Music Corner: Είσαι από τη Θεσσαλονίκη και λέγεται ότι όσο ήσουν εκεί, οι πίστες ...αναστέναζαν!
Κέλλυ Κελεκίδου: (γέλια) Α, έτσι λέγεται; Δεν ξέρω αν αναστέναζαν ή όχι, αλλά εδώ όποιος δει το πρόγραμμά μου θα καταλάβει ότι περισσότερο αυτό που μου αρέσει είναι να διακεδάζει ο κόσμος. Θεωρώ πολύ όμορφο να μπορώ να κάνω τον κόσμο να διασκεδάσει και κάθε βράδυ τα δίνω όλα. Στη Θεσσαλονίκη με ήξεραν και μου άρεσε που μπορούσα να τους κάνω να χορεύουν. Δεν μπορώ πάντως να διαχωρίσω το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, γιατί θεωρώ πως κι εδώ στην Αθήνα με έχουν αγκαλιάσει πάρα πολύ.

Music Corner: Που διασκεδάζει περισσότερο ο κόσμος; Εδώ ή στη Θεσσαλονίκη;
Κέλλυ Κελεκίδου: Και στις δύο πόλεις διασκεδάζουν το ίδιο! Απλώς αυτό που μου έκανε εντύπωση στην Αθήνα είναι ότι ο κόσμος αν και δεν με ήξερε με αγκάλιασε αμέσως και άρχισε να διασκεδάζει με τα τραγούδια μου.

Music Corner: Ο έλληνας είναι γεννημένος για μπουζούκια;
Κέλλυ Κελεκίδου: Βέβαια! Ότι και να λέμε, Ελλάδα χωρίς μπουζούκι ίσον μηδέν! Πάντα θα υπάρχει αυτό και το μπουζούκι θα σβήσει μόνο αν σβήσει και η Ελλάδα! Από μια πενιά ο έλληνας μπορεί να καταλάβει χίλιες λέξεις! Είναι στο αίμα μας! Τέλος!!!

Music Corner: Τραγουδούσες για 7 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το διάστημα δεν είχες κάνει προσπάθεια για κάποιο δίσκο; Πως φτάσαμε στο συμβόλαιο με τη Sony;
Κέλλυ Κελεκίδου: Εμένα πάντα ο πρώτος στόχος μου ήταν να μπορέσω να καταξιωθώ στη πόλη μου. Φτάνοντας σε αυτό το σημείο ήξερα ότι η είδοδος στη δισκογραφία θα ήταν κοντά. Και αυτό το κατάφερα. Μετά από την ολοκλήρωση ενός κύκλου στη πόλη μου, κάποια στιγμή ήρθε η ώρα και για το cd. Ακολουθώντας αυτή τη πορεία, είχα πλέον αρκετή εμπειρία σαν τραγουδίστρια για να μπω σωστά στη δισκογραφία. Αν έμπαινα αμέσως, χωρίς εμπειρία, θα ήταν και λίγο ρίσκο.

Music Corner: Είχες δηλαδή καταστρώσει σχέδιο για να μπεις στη δισκογραφία! Και όπως βλέπω σου πήγε ρολόι!
Κέλλυ Κελεκίδου: Να σου μιλήσω ειλικρινά; Χωρίς σχέδιο και στρατηγική ή αν θέλεις χωρίς καλό καπετάνιο, τίποτα δεν μπορεί να πάει καλά.

Music Corner: Καπετάνιος ποιος ήταν στη περίπτωσή σου;
Κέλλυ Κελεκίδου: Ο καπετάνιος στη συγκεκριμένη πορεία ήμουν εγώ! Γιατί εγώ έκανα τις επιλογές μου και έβαλα στόχους που στη πορεία θα προσπαθούσα να πραγματοποιήσω. Δεν μπορεί να στοχεύεις σε καριέρα χωρίς στρατηγική. Μπορεί να σε βοηθήσει στην αρχή η τύχη, όμως στη πορεία θα χαθείς. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Music Corner: Η συνεργασία με τη Sony BMG πως προέκυψε;
Κέλλυ Κελεκίδου: Ήρθαν στο Ρόδον live, τη τελευταία χρονιά που δούλευα εκεί και μάλιστα τότε είχα ρόλο πρωταρχικό. Ήρθαν με άκουσαν και μετά από συμφωνία με τον Νικολαΐδη που είναι ο επιχειρηματίας του μαγαζιού αλλά και παραγωγός μου, προχωρήσαμε στο δίσκο. Έχοντας ήδη το cd σκεφτήκαμε και δύο προτάσεις που μας είχαν γίνει από μαγαζιά της Αθήνας και τελικά αποφασίσαμε να έρθουμε εδώ. Χωρίς cd δεν θα είχα αποφασίσει ποτέ να κατέβω Αθήνα για καριέρα.

Music Corner: Διάβασα στο βιογραφικό σου πως έχεις σπουδάσει σε σχολή στελεχών επιχειρήσεων και σε Νοσηλευτική!
Κέλλυ Κελεκίδου: Αυτό έχει λίγο παρεξηγηθεί. Ποτέ δεν δούλεψα επαγγελματικά σε κανέναν από τους δύο χώρους. Απλώς ήμουν από Τεχνικό λύκειο και έκανα ένα χρόνο πρακτική στη Νοσηλευτική. Μετά πήγα ένα χρόνο και σε σχολή στελεχών επιχειρήσεων. Ήμουν στη φάση μάθε τέχνη κι αστή κι αν πεινάσεις πιάστη!

Music Corner: Δηλαδή την άσπρη ποδιά της νοσηλεύτριας δεν την έχεις φορέσει;
Κέλλυ Κελεκίδου: Πως, αμέ, στη πρακτική!

Music Corner: Και τι γινόταν στο νοσοκομείο; Καίγονταν καρδιές; Ελπίζω να μη σε είχαν σε καρδιολογικό τμήμα!!!
Κέλλυ Κελεκίδου: (γέλια) Όχι, είχα κάνει πρακτική σε Ψυχιατρείο!

Music Corner: Πως σου φάνηκε το επάγγελμα του νοσηλευτή. Θα μπορούσες να το εξασκήσεις;
Κέλλυ Κελεκίδου: Είναι ένα επάγγελμα στο οποίο για να πετύχεις πρέπει να αγαπάς πάρα μα πάρα πολύ τους ανθρώπους! Αυτός είναι ίσως ο λόγος που θα μπορούσα να το εξασκήσω. Γενικά είμαι θετικό άτομο, δεν μπορώ την αρνητικότητα. Η νοσηλευτική είναι πολύ σκληρή δουλειά και πιστεύω πως τα χρήματα που παίρνουν οι νοσηλευτές είναι πολύ λίγα σε σχέση με όσα προσφέρουν και τον τρόπο που δουλεύουν στα νοσοκομεία. Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με τη Νοσηλευτική πρέπει να αγαπάει πάρα πολύ το συνάνθρωπό του. Εγώ δεν ασχολήθηκα με τη Νοσηλευτική περισσότερο γιατί δεν μου αρέσει να μένω χωρίς καλλιτεχνία, χωρίς δημιουργία. Μου αρέσει αυτό που γίνεται στη δουλειά μας, που αλλάζουμε "πρόσωπα", ανανεωνόμαστε, αλλάζουμε μαγαζιά, γνωρίζουμε καινούργιους ανθρώπους, ενώ από την άλλη δεν βλέπουμε τον πόνο και τα προβλήματα του κόσμου. Στο νοσοκομείο προσπαθούσα να περάσω στους ασθενείς θετικά μηνύματα, όμως κάποια στιγμή και τα αποθέματα τα δικά σου εξαντλούνται σε αυτή τη προσπάθεια. Είναι πολύ δύσκολη δουλειά.

Music Corner: Και από τα νοσοκομεία πως έφτασες στις πίστες; Υπήρχε το τραγούδι παράλληλα;
Κέλλυ Κελεκίδου: Πάντα υπήρχε το τραγούδι. Από τη Δευτέρα Γυμνασίου είχα μάλιστα ασχοληθεί με σύγχρονο ωδείο. Ασχολήθηκα λίγο με κιθάρα ενώ έκανα και Βυζαντινή μουσική. Από μικρή το τραγούδι ήταν όνειρο για μένα. Ότι άλλο έκανα ήταν απλά για να αποκτώ γνώσεις και να δοκιμάζω και άλλους χώρους. Μου άρεσε που πήγα νοσηλευτική, μου άρεσε που πήγα στέλεχος επιχειρήσεων και θα μπορούσα να έκανα και άλλα πράγματα γιατί από τη φύση μου είμαι ανήσυχο άτομο. Ψάχνομαι γενικά...

Music Corner: Δεν θα πεινάσεις ποτέ εσύ πάντως!
Κέλλυ Κελεκίδου: (γέλια)

Music Corner: Τι εκτιμάς περισσότερο σε έναν άνθρωπο ώστε να τον κάνεις φίλο - η;
Κέλλυ Κελεκίδου: Τα μάτια του. Θεωρώ πως μέσα από τα μάτια μπορούμε να καταλάβουμε τη θετική ή την αρνητική ενέργεια ενός ανθρώπου. Για να γίνει όμως κάποιος φίλος μου πρέπει να περάσει από πολλά στάδια. Δεν μπορώ να πω πως δημιουργώ έτσι εύκολα φιλίες. Γνωστούς έχω πάρα πολλούς και μέσα στο μυαλό μου είναι κι αυτοί φίλοι. Όμως πραγματικούς φίλους μπορούμε να κάνουμε μόνο αν περάσουν πολλά χρόνια στα οποία καταλαβαίνουμε πόσο δίπλα μας είναι κάποιος.

Music Corner: Το να σε κολακεύουν σου αρέσει;
Κέλλυ Κελεκίδου: Όχι, δεν μου αρέσει. Κάποιες στιγμές ορισμένοι θεωρούν ότι επειδή είμαστε καλλιτέχνες μας αρέσει να μας λένε συνέχεια τι ωραία και καλά είναι όλα πάνω μας, πόσο ωραία γράφουμε στη σκηνή και πόσο ωραία τραγουδάμε. Έχουμε όμως κι εμείς ανάγκη από αληθινά λόγια. Από τους φίλους μου θέλω να ακούω πάντα την αλήθεια.

Music Corner: Οι πραγματικοί φίλοι σου είναι από τον καλλιτεχνικό χώρο;
Κέλλυ Κελεκίδου: Όχι καμία σχέση...

Music Corner: Δύσκολο να γίνουν φιλίες σε αυτό το χώρο, έτσι; Το έχω ακούσει από πολλούς αυτό;
Κέλλυ Κελεκίδου: Α, όχι, δεν έχω πρόβλημα. Απλώς ξέρεις τι γίνεται στο δικό μας χώρο; Εκεί που πας να χτίσεις μια φιλία μπορεί να αλλάξεις μαγαζί. Ο άλλος μπορεί να αλλάξει και πόλη. Αυτομάτως, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, όσο δυνατές και να είναι οι σχέσεις, απομακρύνεσαι τελικά λόγω δουλειάς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει φιλία αλλά στο χώρο μας είναι δύσκολο να μπορείς να βλέπεις τον άλλον καθημερινά και να είσαι κοντά του στα προβλήματά του.

Music Corner: Έχεις κάποια σχέση ή δηλώνεις ελεύθερη;
Κέλλυ Κελεκίδου: Ελεύθερη, ελεύθερη!!! Όχι ότι είμαι φανατική των εργένηδων, αλλά με τόσο τρέξιμο αυτό τον καιρό δεν προλαβαίνεις τίποτα!

Music Corner: Δηλαδή δεν είσαι εναντίον των δεσμεύσεων.
Κέλλυ Κελεκίδου: Όχι, κάθε άλλο. Μου αρέσει πάρα πολύ να είμαι σε μια σχέση, να περνάω καλά, να υπάρχει ηρεμία και να έχω πάντα κοντά τον άνθρωπό μου. Απλώς αυτή τη περίοδο διαλέγω περισσότερο την ηρεμία στα προσωπικά μου γιατί δεν έχω χρόνο να αφοσιωθώ στα προσωπικά μου.

Music Corner: Μα τι λες, αυτό δίνει ελπίδες σε τόσους άνδρες!
Κέλλυ Κελεκίδου: (γέλια)

Music Corner: Με τις δουλειές στο σπίτι ασχολείσαι η ίδια;
Κέλλυ Κελεκίδου: Βέβαια, τα πάντα! Και μου αρέσει πάρα πολύ και να μαγειρεύω και να καθαρίζω το σπίτι! Δεν μπορώ την ανακατωσούρα, ειδικά στο σπίτι μου που είναι ο χώρος που ξεκουράζομαι.

Music Corner: Η σπεσιαλιτέ σου ποια είναι;
Κέλλυ Κελεκίδου: Να σου κάνω ...βραστό νερό να γλύφεις τα δάχτυλά σου!!! (γέλια) Η σπεσιαλιτέ μου είναι η μακαρονάδα με διάφορες σάλτσες. Μου αρέσουν πάρα πολύ και τα ντολμαδάκια!

Music Corner: Τι είναι αυτό που σε αναζοωγονεί, που σου δίνει δύναμη στη ζωή; Υπάρχει κάτι;
Κέλλυ Κελεκίδου: Υπάρχει. Είναι όλα αυτά που υπάρχουν γύρω μου. Μπορεί να πάρω θετική ενέργεια από οτιδήποτε. Για παράδειγμα σήμερα ήμουν σε μία εκδήλωση. Εκεί ήταν ένα μικρό παιδί, θα ήταν 4 χρονών, που δεν μου άφηνε το πόδι με τίποτα και φώναζε "Κέλλυ Κέλλυ" συνέχεια! Την έβαλα να τραγουδήσει το "γλύκα γλύκα" και είχε πολύ πλάκα! Αυτό εμένα μου έδωσε ζωή! Είναι σημαντικό από απλές καθημερινές στιγμές να μπορείς να παίρνεις κάτι.

Music Corner: Αυτό σημαίνει ότι είσαι γενικά καλόβολο άτομο!
Κέλλυ Κελεκίδου: Ναι, είμαι γενικά άτομο που προσαρμόζομαι εύκολα σε καταστάσεις, αλλά είμαι και άτομο που ...άμα τα πάρω μη με δεις!!! (γέλια)

Music Corner: Είσαι εγωίστρια;
Κέλλυ Κελεκίδου: Πολύ, αλλά συνήθως τον εγωισμό μου τον βγάζω όταν ξέρω ότι έχω δίκιο για κάτι. Με τρελαίνει η αδικία.

Music Corner: Υπάρχει κάποια συμβουλή που σου έχουν δώσει και την ακολουθείς πάντα στη ζωή σου;
Κέλλυ Κελεκίδου: Ναι, η μητέρα μου μου είχε πει κάτι που η αλήθεια είναι πως τότε δεν το είχα καταλάβει και πολύ. Συζητούσαμε για μια αδικία που είχε συμβεί και μου είχε πει χαρακτηριστικά: "Παιδί μου εσύ θα είσαι πάντα ο εαυτός σου, δεν θα αλλάξεις ποτέ με τίποτα. Για να εξυψωθείς πρέπει πρώτα να ταπεινωθείς"! Αυτό το έχω κρατήσει στη ζωή μου σαν αρχή και σαν τέλος. Δεν πρόκειται ποτέ να το ξεχάσω.

Music Corner: Εκτός από τη μουσική με τι άλλο σου αρέσει να ασχολείσαι;
Κέλλυ Κελεκίδου: Με πολλά αλλά αυτό τον καιρό δεν προλαβαίνω. Θέλω για παράδειγμα να ξεκινήσω γυμναστήριο και δεν βρίσκω χρόνο.

Music Corner: Γυμναζόσουν παλιότερα;
Κέλλυ Κελεκίδου: Ναι έκανα 8 χρόνια ενόργανη.

Music Corner: Ξέρω ότι θαυμάζεις πολλούς καλλιτέχνες, πες μου όμως δυο τρεις που σου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό.
Κέλλυ Κελεκίδου: Θαυμάζω πράγματι πολλούς γιατί ο καθένας μπορεί να σου δώσει και κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα εγώ θαυμάζω την Χάρις Αλεξίου, την Ελένη Βιτάλη, τη Πίτσα Παπαδοπούλου, θαυμάζω τον Αντώνη Ρέμο, την Άννα Βίσση, τη Δέσποινα Βανδή... Ο καθένας έχει κάτι να σου προσφέρει. Κάτι διαφορετικό.

Music Corner: Μου ανέφερες πολύ επιτυχημένους καλλιτέχνες. Τι είναι όμως αυτό που σηματοδοτεί την επιτυχία για έναν καλλιτέχνη, κατά τη γνώμη σου;
Κέλλυ Κελεκίδου: Δεν νομίζω πως είναι κάτι συγκεκριμένο και ούτε υπάρχει συνταγή για την επιτυχία. Επιτυχία θα νιώσεις μετά από πολλά χρόνια και εγώ είμαι ακόμα πολύ φρέσκια για να νιώσω κάτι τέτοιο. Δεν μπορείς να κριθείς επιτυχημένος με ένα τραγούδι. Η επιτυχία ενός καλλιτέχνη είναι η πορεία του. Αν με ρωτήσεις μετά από 15 χρόνια, ίσως να ξέρω να σου πω.

Music Corner: Φοβάσαι μήπως σβήσουν όλα αυτά τα φώτα που τόσο ξαφνικά άναψαν γύρω σου;
Κέλλυ Κελεκίδου: Έχω ξεκινήσει από χαμηλά και τώρα ίσως έχω κάνει ένα βήμα πιο πάνω. Αν στη συνέχεια πάω ακόμα πιο πάνω ή πάω πάλι προς τα κάτω, εγώ είμαι ικανοποιημένη, νιώθω γεμάτη μέσα μου. Μπορεί αυτά τα φώτα να μην άναβαν ποτέ για μένα και πάλι όμως θα ήμουν ικανοποιημένη!


Υπογράφοντας το αυτόγραφο για τους φίλους του Music Corner!

---------------

*** Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο καμαρίνι της Κέλλυς Κελεκίδου στο "Γκάζι".
*** Oι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, Olympus.
*** Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού (κειμένων ή φωτογραφιών) χωρίς την άδεια του Music Corner.