Γράφει η Θωμαή Καραθάνου
Φωτογράφηση Ειρήνη Αναδιώτη
Κάτι γεννιέται... !
Ανακαλύπτοντας μουσικά ταλέντα!
Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Είναι κοινό το συναίσθημα του να ακούς κάποιον να παίζει σε μια φιλική παρέα και σκέφτεσαι γλυκά πόσο λαμπρό μέλλον μπορεί να έχει... Το Music Corner κάνει την σκέψη πραγματικότητα αναζητώντας στο διαδίκτυο, σε μαγαζιά ή και σε παρέες, ανθρώπους με μουσικό ταλέντο! Παιδιά που κοπιάζουν, αγαπούν την μουσική και έχουν κάτι να μας πουν. Τους ανακαλύπτουμε για να τους φέρουμε κοντά σας και να τους αγαπήσετε κι εσείς! Θέλουμε να μοιραστούν τα όνειρα τους μαζί σας, να μιλήσουν για την μουσική αλλά και να τους δούμε να κάνουν κάποια στιγμή τα όνειρά τους πραγματικότητα! Μαζί θα ταξιδεύουμε κάθε Πέμπτη, μέσα από τις σελίδες του Music Corner σε όνειρα νέων καλλιτεχνών που γεννιούνται στην Ελληνική μουσική πραγματικότητα...!

------------------------------------------------

PLUS
"Η μουσική και η δισκογραφία στο εξωτερικό, βρίσκεται σε άλλα επίπεδα..."

Με τους Plus ασχολείται η στήλη μας αυτή την εβδομάδα. Ένα πολύ αισιόδοξο group που τυχαίνει να παρακολουθώ πολλά χρόνια και οφείλω να ομολογήσω πως μπορούν να κερδίσουν ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Έχοντας ήδη ένα δίσκο στο ενεργητικό τους όπως και μια συμμετοχή στα μουσικά βραβεία Αρίων, οι Plus χαμογελούν για τη κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ. Παραδέχονται ότι υστερούμε σε σχέση με το εξωτερικό αλλά από το να κάθονται και να γκρινιάζουν, προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά. Εμείς να τους ευχηθούμε πολύ καλή επιτυχία με το νέο τους δίσκο, γιατί το αξίζουν...

------------------------------------------------

Θα ήθελα αρχικά να παρουσιάσετε την μπάντα σας...

Το συγκρότημα αποτελείται από τον Γιάννη Οικομόμου (κιθάρες/programming), το Λουκά Μπακοπανάγο (drums / programming) και το νεότερο μέλος μας την Τόνια Νικολαΐδη (στίχοι / φωνή). Και φυσικά στους τρεις, τέταρτος δε χωράει!!

Πως προέκυψε το όνομα "Plus";

Το όνομα PLUS προέκυψε κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του πρώτου δίσκου, από τον ηχολήπτη μας Γιώργο Αλάμαρα. Το βρήκαμε ενδιαφέρον, θετικό και αντιπροσωπευτικό και έτσι αποφασίσαμε να το υιοθετήσουμε.

Σε τι μουσική κατηγορία θα κατατάσσατε τον εαυτό σας;

Δε μας αρέσουν γενικά οι αυστηρές κατηγοριοποιήσεις στη μουσική, αν θα έπρεπε όμως να απαντήσουμε σ' αυτή την ερώτηση για να δώσουμε ένα στίγμα θα λέγαμε Power-pop / rock.

Πιστεύετε ότι η δισκογραφία στις μέρες μας, δίνει ευκαιρίες;

Ζούμε στην εποχή των reality shows. Εξω από αυτά όμως σίγουρα δε δίνονται όσες ευκαιρίες θα έπρεπε για να ακουστούν διαφορετικά πράγματα από αυτά που έχει συνηθίσει να ακούει ο μέσος ακροατής.

Έχετε κανονίσει κάποιες εμφανίσεις για αυτή την περίοδο;

Ακόμα όχι, σύντομα όμως θα έχουμε νέα για όλους όσους θέλουν να μας δουν από κοντά!

Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο δισκογραφικά;

Ναι, αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε το δεύτερο δίσκο των PLUS και είμαστε σε αναζήτηση νέας δισκογραφικής στέγης.

Πολύ αισιόδοξα κομμάτια έχω παρατηρήσει. Ποιο είναι το μότο σας;

Οντως τα περισσότερα από τα κομμάτια μας είναι αισιόδοξα γιατί έτσι ακριβώς νιώθουμε κι εμείς! Μοτο; Μμμμ... μάλλον: "Άνοιξε τα φτερά σου"!

Έχετε σκεφτεί την συμμετοχή σας σε κάποιο talent show όπως στο X-Factor που συμμετέχουν και συγκροτήματα;

Δεν έτυχε ποτέ κανένας από τους τρεις μας να προτείνει στους υπόλοιπους συμμετοχή σε κάποιο talent show, δεν "έπεσε ποτέ κάτι τέτοιο στο τραπέζι" που λένε, οπότε μάλλον είμαστε οπαδοί της κλασσικής οδού.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας;

Κυρίως έχουμε ξένες επιρροές όμως γενικά οτιδήποτε καλό ακούμε μας επηρεάζει.

Έχετε πραγματοποιήσει πολλές αλλαγές στη σύνθεσή σας. Πόσο σημαντική είναι η χημεία για μια μπάντα;

Η χημεία είναι το Α και το Ω σε ένα συγκρότημα. Δεν έχουμε κάνει τόσες αλλαγές, πιο πολυ θα λέγαμε "δοκιμές", αλλά σίγουρα μας πήρε αρκετό καιρό μέχρι να βρούμε αυτό το οποίο ονομάζεται "τέλεια συνταγή"!

Διαδίκτυο ή δισκοπωλεία; Τι επιφυλάσσει το μουσικό μέλλον στην Ελλάδα;

Και τα δύο. Πρέπει και εμείς μαζί με όλους να προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις. Αν δε σταματήσει η πειρατεία και αν δεν διευρυνθούν αρκετά οι μουσικοί ορίζοντες, το μέλλον στην Ελλάδα προδιαγράφεται δυστυχώς ζοφερό...

Υπήρξε κάποιος δίσκος πρόσφατα που να σας εντυπωσίασε;

Το "Viva la vida" των Coldplay

Είχατε συμμετοχή στα μουσικά βραβεία Αρίων. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό για την μουσική σας πορεία;

Ηταν τιμή μας να συμμετέχουμε στα βραβεία Αρίων, όμως δε μπορούμε να πούμε πως αυτή η συμμετοχή επηρέασε τη μουσική μας πορεία πέρα από το ό,τι σίγουρα συνέβαλλε στο να ακουστεί περισσότερο το όνομα μας.

Θεσμοί σαν κι αυτοί των Αρίων, είναι πλέον κάπως υποβαθμισμένοι και σνομπάρονται. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Είναι αρκετά υποβαθμισμένοι και σνομπάρονται γιατί οι διαδικασίες δεν είναι διάφανες και μουσικοί και εταιρείες αποφασίζουν να απέχουν. Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία...

Τι νέες μουσικές προτάσεις έχετε να κάνετε στην ελληνική δισκογραφία;

Να ενεργήσουν αναλόγως έτσι ώστε να επιτευχθεί η πάταξη της πειρατείας και πέρα από το "λαϊκο-pop με προσθήκη rap" να προωθήσουν κι άλλα, νέα, διαφορετικά ακούσματα. Στην εποχή μας δυστυχώς οτιδήποτε δεν προωθηθεί κατάλληλα, καταλήγει στα "αζήτητα".

Είναι δικαιολογημένη η ζήλεια και η ξενομανία που νιώθουμε ως λαός απέναντι στα αγγλόφωνα κομμάτια;

Σε αρκετά μεγάλο βαθμό είναι δικαιολογημένη η ξενομανία. Δε θα το λέγαμε ζήλεια. Η μουσική και η δισκογραφία στο εξωτερικό βρίσκεται σε άλλα επίπεδα...

Θα ήθελα να κλείσει η συνέντευξη, με μια ευχή για τα μελλοντικά σας σχέδια.

Ευχόμαστε η νέα μας δουλειά να αρέσει τόσο στον κόσμο όσο αρέσει και σε μας!

Σας ευχαριστώ πολύ! Καλή συνέχεια!

Και εμείς ευχαριστούμε πολύ!

------------------------------------------------

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...MC Team ID
  "Κλικ" για περισσότερα...