Video Click !
"Click" στα video clips !
Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου

Για να βρίσκεστε σε αυτό το site, σημαίνει πως παρακολουθείτε στενά τα τεκταινόμενα της μουσικής βιομηχανίας! Έτσι, θα γνωρίζετε πολύ καλά πως μουσική βιομηχανία χωρίς εικόνα δεν υφίσταται. Σε αυτή τη στήλη λοιπόν, θα σχολιάζουμε την εικόνα, την σχέση του εκάστοτε καλλιτέχνη με αυτήν, αλλά και το παιχνίδι των εντυπώσεων. Με 2 λέξεις, τα ...video clip.

Ευτυχώς - Θάνος Πετρέλης

Μα ευτυχώς / που υπάρχει ακόμη αυτός/ με τη μουσική του και τη στιχουργία / μ' έβγαλε απ' του fame την εξορία.
Μα ευτυχώς / που έγινε ο Φοίβος η αφορμή / και ξεπέρασα, και ξεπέρασα, και ξεπέρασα την trash tv!

Προσοχή: Απαραίτητη προϋπόθεση για να διαβάσετε αυτό το άρθρο, είναι τα εξής:
α) Δεν είμαι φανατικός του Θάνου Πετρέλη.
β) Υπάρχει πάντα μία (έστω και μοναδική) διαφορετική άποψη.
γ) Μπορώ να δεχτώ χιουμοριστικά σχόλια για τον τραγουδιστή που αγαπώ.
Αν συμφωνείτε με τα παραπάνω, τότε παρακαλώ διαβάστε το άρθρο. Ευχαριστώ!

Σήμερα είναι μία όμορφη μέρα. Τα αηδόνια τραγουδούν (σαν το Θάνο) και ο ήλιος λάμπει (όπως στο κλιπ του). Η αλήθεια είναι ότι οι μέρες για το νέο λαϊκό αοιδό, δεν ήταν πάντα όμορφες. Προσπάθησε πολύ. Τι εδώ, τι εκεί, τι στην Κορομηλά, τι στο fame story, αλλά ματαίως. Μέχρι που στη ζωή του μπήκε ο Θεός Φοίβος κι από κει και πέρα το έργο είναι γνωστό και πολύπαιγμένο (Γαρμπή, Βανδή, Λεμπέσης, Μαζωνάκης, Κοκκίνου).

Έτσι, ο Πετρέλης έγινε φίρμα, γεμίζει μαγαζιά, έκανε χρυσάφι, έκανε πλατίνα, και μέχρι η γιαγιά μου στο χωριό, τραγουδούσε το "χτύπα κι άλλο" ενώ έσπαγε ...καρύδια με το γουδί στο χέρι! Επίσης η γιαγιά μου ρώτησε και έμαθε και μετά σταματημό δεν είχε. "Τι όμορφο παλικάρι ο Θανασάκης", "τι ωραία φωνή, σαν του Βοσκόπουλου", "έχει την ίδια κοπέλα τόσα χρόνια;" και "Σταυράκο μου γίνε κι εσύ τόσο καλό παιδί σαν το Θανασάκη". Έλα όμως που δεν είμαι καλό παιδί. Μπορεί αντικειμενικά, όλα τα κανακεύματα της γιαγιάς μου για το "Θανασάκη" να ισχύουν, αλλά εγώ δεν μπαίνω σε τέτοια γλυκανάλατα σχόλια. Άλλωστε ένα καλό παιδί, μπαίνει στον παράδεισο (heaven), αλλά το κακό ...μπαίνει παντού!

Που λέτε, για να είμαι και 100% ειλικρινής μαζί σας, ο Πετρέλης εμένα μου βγάζει κάτι αποκρουστικό. Τι σας ενδιαφέρει θα μου πείτε. Σας ενδιαφέρει γιατί πρέπει να το λάβετε υπόψην σας για τη συνέχεια του άρθρου. Δε λέω ότι είναι κακό παιδί. Και φωνή έχει και παρουσία. Αλλά όταν τον βλέπω στα κλιπ ή στα κέντρα όπου εμφανίζεται, μοιάζει με 2ο όνομα που προσπαθεί να κλέψει την παράσταση. Μπορεί το μαγαζί να καίγεται όταν λέει τα σουξέ του, αλλά και σε ποιου τα σουξέ δεν καίγεται το μαγαζί; Ο Πετρέλης, πιστεύω, ότι δεν έχει γεννηθεί για να είναι πρωταγωνιστής. Πρέπει να το φωνάξει για να τον προσέξεις. Ενώ για παράδειγμα ο Ρέμος, είναι εκεί, σου τραγουδάει, σου δίνει την θετική του αύρα, τραβάει το βλέμμα και το αυτί σου. Άλλο παράδειγμα ο Πλούταρχος ή ο Βέρτης που με μια ήσυχη δύναμη και ένα κύρος που έχουν, πάλι ξεσηκώνουν όλο το μαγαζί με τα σουξέ τους. Σημειώστε: σουξέ που δεν είναι του Φοίβου!

Αυτό το γεγονός έχει αρχίσει να με εκνευρίζει. Παραδέχομαι το Φοίβο. Είναι πλάστης στίχων, μουσικής και αστέρων. Μπορεί διαττόντων, αλλά αστέρων.
Όμως το ότι, υπάρχουν ονόματα που στηρίχτηκαν αποκλειστικά στις πλάτες του, στη διαφήμιση του Αντέννα και γενικότερα μίας απίστευτης προώθησης, αυτό δεν μου αρέσει. Υπάρχουν τόσοι και τόσοι τραγουδιστές με τη φωνή του Πετρέλη, την ποπ εικόνα του Λεμπέση, το show της Βανδή, και το πακέτο της Κοκκίνου, αλλά μένουν στα αζήτητα. Τέλος πάντων, αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που δεν θα το συνεχίσω, άλλωστε νομίζω πως οι περισσότεροι τα ξέρετε.

Πάμε στο κλιπ τώρα. Καλή εικόνα, καλό μοντάζ. Ωραίες λήψεις, ωραίο το εφέ της σκίασης των γωνιών, ωραία συμπρωταγωνίστρια. Το κακό είναι ότι στο τέλος σου μένει μία γεύση από σποτ προεκλογικού αγώνα, με τα τόσα πλάνα της γέφυρας και του τρένου. Ένα λιμάνι λείπει και το σύνθημα "θυμίζεις κάτι από Ελλάδα και σε θέλουμε!" Πάμε τώρα στον εκφραστικότατο Θάνο. Δε λέω, καλή κίνηση έχει, αλλά εκείνο το κρατς-κρουτς με το κεφάλι δεξιά-αριστερά σαν να έπαθε αυχενικό, μου δημιούργησε τικ. Πρέπει κάποιος να του μιλήσει γι' αυτό! Το κάνει παντού, και ειδικά στα κλιπ είναι εξαιρετικά αντιτηλεοπτικό. Όπως λέει και μια φίλη μου, "η Κοκκίνου παρατάσσει τα στήθη, ο Μαζωνάκης ανοιγοκλείνει τα μάτια, η Βανδή ανοίγει το στόμα, κάτι πρέπει να κάνει και ο Πετρέλης!" Το τελευταίο πράγμα που θέλω να πω, είναι ότι οι τραγουδιστές αυτοί μου μοιάζουν να εθελοτυφλούν, ακούγοντας πιστά μόνο το Φοίβο. Μπορεί να τους χαρίζει σουξέ και δόξα, αλλά ο Φοίβος κυριολεκτικά και μεταφορικά, είναι δορυφόρος και όχι ο πλανήτης, κάτι που πολλοί ξεχνούν.

Υπέρ: η αρτιότητα του κλιπ
Κατά: τις 3 φτάνουμε Κόρινθο ...μετά περνάς μια γέφυρα και βρίσκεις μία κόπια του mega hit "χτύπα κι άλλο ...θα τ' αντέξω..."
Συμπέρασμα: Προσοχή Θανούλη. Για να κερδίσεις αφίσες στα κοριτσίστικα δωμάτια, την κουζίνα της γιαγιάς μου και μία καλή φώτο στη στήλη, αξιοποίησε το ταλέντο σου καλύτερα. Να σου ζήσει το κορίτσι!

Για μπλα-μπλα σας περιμένω στο stavroskinalopoulos@musiccorner.grMC Team ID
  "Κλικ" για περισσότερα...