Κάτι γεννιέται... !
Ανακαλύπτοντας μουσικά ταλέντα!
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Είναι κοινό το συναίσθημα του να ακούς κάποιον να παίζει σε μια φιλική παρέα και σκέφτεσαι γλυκά πόσο λαμπρό μέλλον μπορεί να έχει... Το Music Corner κάνει την σκέψη πραγματικότητα αναζητώντας στο διαδίκτυο, σε μαγαζιά ή και σε παρέες, ανθρώπους με μουσικό ταλέντο! Παιδιά που κοπιάζουν, αγαπούν την μουσική και έχουν κάτι να μας πουν. Τους ανακαλύπτουμε για να τους φέρουμε κοντά σας και να τους αγαπήσετε κι εσείς! Θέλουμε να μοιραστούν τα όνειρα τους μαζί σας, να μιλήσουν για την μουσική αλλά και να τους δούμε να κάνουν κάποια στιγμή τα όνειρά τους πραγματικότητα! Μαζί θα ταξιδεύουμε κάθε Πέμπτη, μέσα από τις σελίδες του Music Corner σε όνειρα νέων καλλιτεχνών που γεννιούνται στην Ελληνική μουσική πραγματικότητα...!

*** Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από την φωτογράφο κυρία Ειρήνη Αναδιώτη καθώς από λάθος μας, αναφέραμε διαφορετικό όνομα ως φωτογράφου στη συνέντευξη των Plus που φιλοξενήσαμε στην στήλη μας την προηγούμενη εβδομάδα.

------------------------------------------------

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΑΟΥΜΗΣ
"Το να δημιουργώ μουσική είναι κάτι που με συναρπάζει και το κάνω με λατρεία..."

Ο νέος καλλιτέχνης που "γεννιέται" σήμερα μέσα από την στήλη μας, είναι ο Αποστόλης Ναούμης. Σπουδές κιθάρας, πτυχίο ως audio engineer και τραγούδια έτοιμα να σας ταξιδέψουν. Ένας νέος με έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες που γράφει ελληνικά αν και βρίσκεται στην Γερμανία. Ο Αποστόλης με δυτικό ήχο αλλά με χαρακτήρα Ελληνικό, λατρεύει την μουσική, δηλώνει τεχνικός ήχου και δεν γοητεύεται από τις λεγόμενες σίγουρες δουλειές. Η επικοινωνία μας, είναι από εκείνες που σε κάνουν να σκέφτεσαι: Ευτυχώς που το ταλέντο, συνδυάζεται άνετα με την ποιότητα χαρακτήρα. Ένας νέος μουσικός που πολύ θα θέλαμε να συνεχίσει να μας απασχολεί και εντός συνόρων.

------------------------------------------------

Πότε ήταν η πρώτη σου επαφή με την μουσική;
Σε πολλή μικρή ηλικία, στα έξι μου χρόνια κράτησα για πρώτη φόρα κιθάρα στα χέρια μου και μετά από δύο χρόνια περίπου έγινα μαθητής στο ωδείο.

Και πότε ένιωσες μέσα σου ότι είναι καιρός να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό;
Δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι. Το να δημιουργώ μουσική είναι κάτι που με συναρπάζει και το κάνω με λατρεία. Αν έρθει η επαγγελματική καταξίωση θα είναι καλοδεχούμενη. Αν όχι δεν θα τρελαθούμε. Όμως δεν θα παρατήσω ποτέ την μουσική.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεσαι στη Γερμανία;
Έχω υποχρεώσεις στο πανεπιστήμιο, ενώ ταυτόχρονα προσπαθώ να τελειώσω και το άλμπουμ, που το ηχογραφώ στο στούντιο μου στην Καρλσρούη, ενώ συμμετέχω και σε άλλες μουσικές παράγωγες.

Θα σε ενδιέφερε να κάνεις μουσική καριέρα εκεί ή να γυρίσεις στην Ελλάδα;
Συμφωνώ με όσους λένε ότι η μουσική δεν έχει σύνορα. Συμφωνώ και με αυτούς που πιστεύουν ότι ανάλογα με την χώρα που βρίσκεσαι και το κοινό που απευθύνεσαι πρέπει να προσαρμόσεις την μουσική σου. Με ενδιαφέρει να κάνω καριέρα και στις δυο χώρες.

Είσαι μουσικός με αυτό που εδώ λέμε μουσική παιδεία. Πόσο σημαντικό είναι αυτό την ώρα που γράφεις μουσική;
Αν σκεφτούμε ότι έχουν καταγραφεί τεράστιες μουσικές επιτυχίες από ανθρώπους που δεν έχουν πάει ποτέ σε μουσικό σχολειό, τότε ίσως να μην έχει πολλή σημασία. Είναι στιγμές όμως που και αυτά που έχω μάθει δεν φτάνουν. Γι' αυτό κάθε μέρα προσπαθώ να συμπληρώνω τις γνώσεις μου.

Νομίζεις ότι τα κομμάτια σου που ανεβάζεις στο MySpace, κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στην υπερπροσφορά του διαδικτύου;
Για όλους τους δημιουργούς υπάρχει χώρος. Άλλος γίνεται γνωστός νωρίτερα άλλος αργότερα. Δεν πιστεύω στην τύχη αλλά στην εργασία. Κάποια στιγμή για όλους που έχουν μάθει να δημιουργούν χωρίς να σκέφτονται την προσωρινή εμπορική εκμετάλλευση θα έρθει και η καταξίωση.

Το γεγονός ότι πέρα από μουσικός είσαι και audio engineer, είναι ένα άλλο όνειρο σου;
Πάντα είχα μια τάση στην μουσική, αλλά ταυτόχρονα και στην τεχνολογία. Ένωσα τα δυο πράγματα που ξέρω να κάνω καλύτερα και βρήκα πλέον τον δρόμο μου.

Είναι εκείνο που λέμε ότι σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στην καριέρα σου, να έχεις και μια άλλη δουλειά που όμως πάλι να σου δίνει την ευκαιρία να βρεθείς στην μουσική;
Το μάθε τέχνη και άστηνε εδώ δεν ισχύει, αφού όπως απάντησα στην προηγουμένη ερώτηση σας κινούμαι σε συγκοινωνούντα δοχεία. Είμαι τυχερός που τα χόμπι μου έγιναν αυτά που μου εξασφαλίζουν τον άρτο τον επιούσιο.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σου;
Είναι παρά πολλές, νομίζω ότι αύτη η σελίδα δεν θα έφτανε να τις μετρήσω. Πάντα όμως προσπαθώ να μην αντιγράψω κάτι.

Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί που φεύγει από μικρή ηλικία από τη χώρα του, να διατηρήσει το ελληνικό του στοιχείο στο εξωτερικό;
Υπάρχουν πράγματα που το DNA του ατόμου τα κρατά ζωντανά. Ακόμη και όταν δεν υπάρχει πολλή επαφή , ο Έλληνας βρίσκει τον τρόπο να διατηρεί τα στοιχεία του.

Ο πατέρας σου, είναι γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος. Ένιωσες ποτέ την ανάγκη να ασχοληθείς και εσύ;
Όχι γιατί δεν ασχολήθηκα ποτέ με τον αθλητισμό. Άλλο φίλαθλος, άλλο αθλητής και στην συνεχεία αθλητικογράφος. Ο πατέρας μου υπήρξε ποδοσφαιριστής, προπονητής και μετά σπούδασε αυτό που κάνει τώρα.

Οι γονείς σου, σε ενθάρρυναν; Γιατί όπως και η δουλειά του πατέρα σου και του μουσικού, δεν είναι από εκείνες τις "σίγουρες" δουλειές όπως τις ονομάζουν στην Ελλάδα. Αυτό συνετέλεσε θετικά στην επιλογή σου;
Οι γονείς μου με άφησαν να διαλέξω ότι θέλω αλλά μου ξεκαθάρισαν ότι θα βοηθήσουν μόνο αν αυτό που διαλέξω προσπαθώ να το κάνω τέλεια. Και οι δυο είναι ελεύθεροι επαγγελματίες με τα θετικά και τα αρνητικά που έχει αυτό το ρίσκο αλλά δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα Ο δημιουργός και ο ελεύθερος επαγγελματίας κρίνεται από την ποιότητα που βγάζει στην δουλειά του. Δόξα το Θεό δεν μας έλειψε ποτέ η εργασία.

Πιστεύεις ότι στην Ελλάδα, δίνονται οι ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες ή αυτό είναι πιο εύκολο στη Γερμανία;
Νομίζω ότι περίπου ίδια είναι τα δεδομένα. Στη Γερμανία υπάρχει μεγαλύτερο κοινό λόγω της πληθυσμιακής διαφοράς.

Υπάρχει κάποιος Έλληνας καλλιτέχνης που θα ήθελες πολύ να συνεργαστείς;
Υπάρχει θαυμασμός για πολλούς καλλιτέχνες. Μέχρι να φτάσεις στην συνεργασία χρειάζεται χρόνος γνωριμίας και μυαλά που συμφωνούν στα περισσότερα. Είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελα να κάνω όχι μόνο μία, αλλά πολλές συνεργασίες. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί αυτό και το περιμένω με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ποιο είναι το δικό σου πιο τρελό όνειρο;
Δεν κάνω όνειρα, αλλά βάζω λογικούς στόχους. Θα ήθελα κάποια στιγμή να εξαφανιστούν οι μεγάλες ανισότητες που ταλαιπωρούν τον κόσμο. Να σταματήσει η φτώχεια και οι ανόητοι πόλεμοι. Ξέρω ότι αυτά είναι σχεδόν αδύνατον να συμβούν, αλλά αν ο καθένας από μας υψώσει την φωνή του και προσπαθεί να βοηθήσει τον συνάνθρωπο του τότε υπάρχει καλύτερο αύριο.

Σε ευχαριστώ πολύ Αποστόλη μου, καλή συνέχεια σου εύχομαι.
Η ευχαρίστηση είναι δική μου και αισθάνομαι υποχρεωμένος για την τιμή που μου κάνατε.

www.tolis.net
Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από την κυρία Ειρήνη Αναδιώτη καθώς από λάθος μας , παραλείψαμε να αναφέρουμε το όνομά της ως φωτογράφου στη συνέντευξη των plus που φιλοξενήσαμε στην στήλη μας την προηγούμενη εβδομάδα.

------------------------------------------------

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...MC Team ID
  "Κλικ" για περισσότερα...