Video Click !
"Click" στα video clips !
Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου

Για να βρίσκεστε σε αυτό το site, σημαίνει πως παρακολουθείτε στενά τα τεκταινόμενα της μουσικής βιομηχανίας! Έτσι, θα γνωρίζετε πολύ καλά πως μουσική βιομηχανία χωρίς εικόνα δεν υφίσταται. Σε αυτή τη στήλη λοιπόν, θα σχολιάζουμε την εικόνα, την σχέση του εκάστοτε καλλιτέχνη με αυτήν, αλλά και το παιχνίδι των εντυπώσεων. Με 2 λέξεις, τα ...video clip.

Summer in Greece - Γιώργος Μαζωνάκης + Βικτώρια Χαλκίτη

Ohh George, this is the best suxe in my life, suxe by Phoebes.
Αφού στο είπα Vicky μου, like Phoebes, no one!

Η πολυαγαπημένη μου γιαγιά, που λέτε, πήρε πέντε υπογλώσσια για να ξεπεράσει την ταραχή των όσων έγραψα για τον φανταστικό έγγονό της, Θάνο Πετρέλη! "Ευτυχώς", που έδειξα τα e-mail σας, με τα καλά σας λόγια για εκείνη, που της έδωσαν χαρά, υγεία και μία θέση στη στήλη αυτή! Έτσι, σαν πρώτη του χωριού πια, κάθεται δίπλα μου και βλέπουμε video clip, σχολιάζοντας τα. Εκεί που καθόμαστε λοιπόν, αρχίζει ξαφνικά να κλαίει. Ωχ, ξαναθημήθηκε τον Θανούλη, σκέφτομαι. Αυτή τη φορά όμως επρόκειτο για άλλα "παιδιά" του Φοίβου και μάλιστα υιοθετημένα! Τον Μαζώ και τη Victoria. Αναρωτιέμαι λοιπόν τι συμβαίνει...

"Σταυράκο μου, πριν γνωρίσω τον παππού σου τον Σταύρακα, στην κατοχή, με είχε πιάσει ένας Γερμανός στρατιώτης γιατί έγραφα συνθήματα εναντίον τους" (είχα να μοιάξω!) "Από πρόσωπα χίλια, εγώ διάλεξα αυτόν, γιατί είχε το κάτι, των παλιών στρατηγών. Του μίλησα με σπαστά γερμανικά όπως ο Γιωργάκης στη Βικτώρια και ο έρωτας μας κράτησε ένα καλοκαίρι (όλοι θέλουν το Γερμανό τους!). Σαν αύριο, στις 14 Σεπτεμβρίου έφυγε, κι εκείνη τη μέρα, του Σταυρού, γνώρισα τον παππού στην εκκλησία, κάτω από το φως των κεριών, ήταν τόσο γοητευτικός... (είχα να μοιάξω!).

Για να μην σας τα παρα-πολυλογώ, η γιαγιά διάλεξε να σχολιάσουμε το summer in Greece, και επειδή δεν μπορώ να μου αρνηθώ το οικοπεδάκι στη Λούτσα, δεν της χάλασα χατίρι. Ο Φοίβος για άλλη μια φορά γράφει με humor και χαλαρότητα, ενώ ο Νίκος Σούλης, σκηνοθετεί με humor και χαλαρότητα! Το κλιπ είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε να μοιάζει τραβηγμένο από ερασιτεχνική κάμερα κάποιου τουρίστα, κάτι που το κάνει αρκετά έξυπνο. Δίνει όλο το "μεγαλείο" των ελληνικών διακοπών, με πολύ κέφι και ωραίες παρουσίες (το οπίσθιο πλάνο της κοπέλας με το ροζ μπικίνι με έχει στοιχειώσει)! Επίσης έχει πλάκα το "Victoria Halkitis", οι υπότιτλοι, αλλά και ο έγχρωμος τουρίστας που λέει το πρώτο couple.

Ωραία όλα αυτά, αλλά η γιαγιά μου πήρε και έκτο υπογλώσσιο, μόλις είδε τη Βικτώρια να κάνει μασάζ στον George! Αυτό όμως δεν ήταν τίποτα. Το έβδομο, όγδοο και ένατο υπογλώσσιο το πήρε όταν είδε δύο γλώσσες να ενώνονται τόσο προκλητικά (και τοοοοόση ώρα) στο κλιπ. Οκ, πάει κι αυτό, τη συνεφέρνω. Έλα όμως που εκείνη τη στιγμή έρχεται επίσκεψη η φίλη της η Θεοπούλα! Μόλις μπαίνει, δείχνει τη σκηνή με τα προφυλαχτικά και την σφαλιάρα. "Γιατί το σφαλιάρισε το παλικάρι, τι της έκανε;" Και τότε η Θεοπούλα πετάγεται και λέει "Καλέ πήγε και αγόρασε προφυλαχτικά, από τα μεγάλα. Και αυτή η κοντή προσβλήθηκε τάχα μου και τον σφαλιάρισε".

Η γιαγιά μου παίρνοντας το δέκατο υπογλώσσιο, ρωτά, "καλά έχουν και στις παραλίες προφυλαχτικά;"
"Εμ, κόβεται το σεξ;" ήταν η τελειωτική απάντηση της ροκ φίλης της!

Αυτό ήταν, η γιαγιά λιποθύμησε. Οπότε έχω λίγο χρόνο να σχολιάσω τα αρνητικά (νομίζατε ότι θα τη γλιτώσετε;) Αρνητικά το κλιπ δεν έχει, πέρα από τα "περίεργα" μάτια και βλέμματα του Μαζώ, που μου θύμισαν τις αρχές της καριέρας του και το "Με τα μάτια να το λες", όπου δυστυχώς αυτή το "έλεγε" αλλά αυτός όχι! Πάλι όμως θα μείνω στο Φοίβο. Ο Μαζωνάκης είχε αρχίσει να περνάει μία κρίση στην καριέρα του, με τη λήξη της συνεργασίας του με το Νίκο Μουρατίδη. Τότε μπήκε στη ζωή του ο Φοίβος και η ιστορία "κάνω τη Βανδή σταρ", επαναλαμβάνεται. Το μόνο που άλλαξε είναι τα μεγέθη σταριλικιού, μερικές τρίχες στο στήθος και μπόλικη μαγκιά!

Μου αρέσει ο Μαζωνάκης, αλλά θα τον προτιμούσα όπως παλιά, και ας πουλούσε λιγότερο. Άλλωστε για τον συγκεκριμένο τραγουδιστή και μόνο, ο Φοίβος ήταν απλώς η εύκολη λύση και όχι σανίδα σωτηρίας όπως σε άλλους. Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι; Βανδή, Κοκκίνου, Πετρέλης και φυσικά η Χαλκίτη. Γιατί η Χαλκίτη; Γιατί κάποτε ήταν φίρμα (Άσπρο και Μαύρο... αν θυμάστε). Όμως αντίθετα με τον Μαζώ όπου ο μέγας στιχουργός μπήκε στη ζωή του όταν η μπογιά του είχε αρχίσει να στεγνώνει, στη ζωή της Βικτώρια μπήκε αφού η μπογιά της στέγνωσε, ξαναβάφτηκε και τελικά μπήκε ταπετσαρία! Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο παραπάνω όρος, "υιοθετημένα παιδιά", δεν ήταν τυχαίος.

Υπέρ: το ροζ μπικίνι και το περιεχόμενο του!
Κατά: το ότι το τραγούδι έχει πλάκα και παίζεται ακόμη, για να μας θυμίζει το καλοκαιράκι που έφυγε και στη γιαγιά μου τον Γερμανό της!
Συμπέρασμα: Θέλω να ακούσω το album που ετοιμάζει ο Φοίβος για τη Βικτώρια αλλά τον Γιωργάκη θέλω να τον ξαναδώ όπως παλιά, αυθεντικό ''παλιόπαιδο''!

Για μπλα-μπλα σας περιμένω στο stavroskinalopoulos@musiccorner.grMC Team ID
  "Κλικ" για περισσότερα...