Κάτι γεννιέται... !
Ανακαλύπτοντας μουσικά ταλέντα!
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Είναι κοινό το συναίσθημα του να ακούς κάποιον να παίζει σε μια φιλική παρέα και σκέφτεσαι γλυκά πόσο λαμπρό μέλλον μπορεί να έχει... Το Music Corner κάνει την σκέψη πραγματικότητα αναζητώντας στο διαδίκτυο, σε μαγαζιά ή και σε παρέες, ανθρώπους με μουσικό ταλέντο! Παιδιά που κοπιάζουν, αγαπούν την μουσική και έχουν κάτι να μας πουν. Τους ανακαλύπτουμε για να τους φέρουμε κοντά σας και να τους αγαπήσετε κι εσείς! Θέλουμε να μοιραστούν τα όνειρα τους μαζί σας, να μιλήσουν για την μουσική αλλά και να τους δούμε να κάνουν κάποια στιγμή τα όνειρά τους πραγματικότητα! Μαζί θα ταξιδεύουμε κάθε Πέμπτη, μέσα από τις σελίδες του Music Corner σε όνειρα νέων καλλιτεχνών που γεννιούνται στην Ελληνική μουσική πραγματικότητα...!

------------------------------------------------

ΙΧΘΕΙΣ
"Από τη στιγμή που οι παραγωγοί δεν είναι υπεύθυνοι για τα playlist των εκπομπών τους, ποιοι θα παίξουν εμάς; Τα pc από μόνα τους;"

Οι Ιχθείς, είναι μια πολύ ελπιδοφόρα μπάντα για τα ελληνικά δεδομένα. Έχοντας ήδη έναν δίσκο στο ενεργητικό τους και τον επόμενο στα σκαριά, δίνουν το δικό τους εναλλακτικό στίγμα. Δεν μασούν τα λόγια τους, κατακρίνουν την ακρίβεια των δίσκων, μιλούν ξεκάθαρα για τα playlist των ραδιοφώνων και λατρεύουν την μουσική. Opening act σε Reamonn, GodFathers και δεν συμμαζεύεται... Ροκ στυλ με εναλλακτικές μουσικές προτάσεις που νομίζω πως ήρθαν για να μείνουν. Επιτέλους και μια μπάντα που ξέρει να μην μασάει τα λόγια της και μπορεί να πάει κόντρα στην μουσική "βιομηχανία"! Αξίζει την προσοχή μας!

------------------------------------------------

Θα ήθελα να σας γνωρίσουμε μέσα από μια δική σας παρουσίαση.
Οι Ixtheis δημιουργήθηκαν το 2006 και μετά από αρκετές live εμφανίσεις κυκλοφορήσαμε το cd με τίτλο "Είναι πολλά τα λεφτά..." καθώς και το digital single "Άλλες Μέρες". Τα περισσότερα τραγούδια μας έχουν δοθεί δωρεάν στο Internet αλλά και τώρα όποιος θέλει μπορεί να τα ακούσει ολόκληρα στο site μας. Σημαντικότερες live στιγμές ήταν τα support στους Reamonn, Arash και GodFathers και τώρα ξεκινάει η προετοιμασία για τη δεύτερη ολοκληρωμένη μας δουλειά που θα κυκλοφορήσει εντός του 2009.

Τι νέες μουσικές προτάσεις θα θέλατε να κάνετε μέσα από την δουλειά σας στην ελληνική μουσική σκηνή;
Η ηχητική βάση των τραγουδιών μας είναι το rock χωρίς όμως να λείπουν
και πιο ηλεκτρονικά στοιχεία. Οι στίχοι είναι κυρίως βιωματικοί με βασικό στόχο να είναι απλοί και άμεσοι. Πιστεύουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα έχει τη δική του ταυτότητα και αυτό είναι μια καλή αρχή.

Ποια γεύση σας έχει αφήσει η επαφή με τη δισκογραφία;
Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς τι γίνεται με τη δισκογραφία μιας και είναι ευρέως γνωστή πλέον η κατάσταση. Πιστεύουμε ότι στο μέλλον η μουσική θα δίνεται δωρεάν και όποιος θα την αγοράζει θα το κάνει συνειδητά για υποστήριξη προς τον καλλιτέχνη και όχι γιατί δεν θα μπορεί να τη βρεί. Αυτό άλλωστε αναγράφεται και στο εξώφυλλο του πρώτου μας cd και ήταν η πρώτη επίσημη κυκλοφορία στην Ελλάδα που το έλεγε ξεκάθαρα τον Μάιο του 2007. Δεν ήταν τυχαίος ο τίτλος της δουλειάς κι ας μας έκλεισε πολλές πόρτες στην πορεία. Σ' αυτή τη χώρα όλοι ξέρουν ότι κοστίζει να λες τα πράγματα με το όνομά τους.

Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα δίνονται οι ευκαιρίες και προωθούνται επαρκώς οι νέοι καλλιτέχνες;
Όσο περιορίζεται η δισκογραφία τόσο θα περιορίζονται και οι ευκαιρίες προς τους νέους καλλιτέχνες. Υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα και τους ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή τους στη μέχρι τώρα πορεία μας. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις όντας ανεξάρτητοι, αλλά πιστεύουμε ότι αυτοί που θα ψάξουν λίγο περισσότερο έχουν τρόπους να μας βρουν.

Τι μουσικές επιρροές έχετε;
Ό,τι έχει κάτι να πει ασχέτου μουσικής κατηγορίας. Όσοι αποτυπώνουν σωστά και άφοβα τη ψυχή τους, συνήθως ξεχωρίζουν στο μουσικό είδος που υπηρετούν. Πέρα από το rock που είναι η βασική μας αδυναμία, είμαστε ανοιχτοί σε όλα.

Πόσο δύσκολο είναι να σχηματιστεί ένα μουσικό συγκρότημα και πόσο εύκολο να αντέξει στο χρόνο;
Όπως σε όλα τα πράγματα δύσκολα χτίζεις και εύκολα γκρεμίζεις. Θέλει υπομονή και κατανόηση όπως όλες οι ανθρώπινες σχέσεις. Η μουσική χημεία δεν είναι από μόνη της αρκετή για να υπάρχει αντοχή στο χρόνο. Όταν όμως όλα βαδίζουν καλώς, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα δημιουργικό και μοναδικό.

Υπάρχει κάποιος Έλληνας καλλιτέχνης που θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με πολλούς, αλλά είναι αρχή ακόμα για να συνεργαστούν αυτοί μαζί μας.
Θα πρέπει να είμαστε το ίδιο συνεπείς στην πορεία για να τους πείσουμε ότι έχουμε κάτι να πούμε και να μοιραστούμε τραγούδια μαζί τους. Δεν βιαζόμαστε να κάνουμε κάτι επειδή είναι μόδα, θα προτιμήσουμε να είναι πραγματικά δημιουργικό.

Νομίζετε πως υπάρχουν ελπιδοφόρα νέα πράγματα στην Ελληνική μουσική; Κι αν ναι, ποια είναι αυτά;
Υπάρχουν πολλά ελπιδοφόρα σχήματα εκεί έξω, αλλά ελάχιστα από αυτά προβάλλονται σωστά. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αν ο ακροατής έχει τη διάθεση και το χρόνο να ακούσει καινούρια πράγματα πέρα από αυτά που θεωρεί γνωστά, θα πρέπει να ανοίξει το pc του. Εμείς έχουμε τη χαρά να μη μας ξέρουν πολλοί, αλλά αυτοί που μας ξέρουν, μας εκτιμούν και μας αγαπούν και νιώθουμε μεγάλη ευθύνη απέναντί τους.

Αγαπημένος στίχος από κομμάτι που δεν είναι δικό σας;
All we are is "dust in the wind"...

Πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε να ασχολείστε με την μουσική;
Συνήθως η μουσική ενασχόληση προκύπτει σαν ανάγκη έκφρασης και μοιράσματος συναισθημάτων. Έτσι κάπως ξεκινήσαμε σαν μονάδες και το κάνουμε ομαδικά τώρα.

Πότε αποφασίσατε ότι αυτό θέλετε να το ακολουθήσετε και επαγγελματικά;
Θεωρούμε τους εαυτούς μας "ερασιτέχνες". To ότι εισπράττουμε χρήματα γι' αυτό ,δεν μας κάνει επαγγελματίες...

Κάνετε κάποιες εμφανίσεις αυτή την περίοδο;
Κάναμε αρκετές εμφανίσεις όλη τη χρονιά εντός και εκτός Θεσσαλονίκης με τελευταία την εμφάνιση στο ωδείο του Φακανά στην Αθήνα μαζί με τον Κώστα Λεμονίδη. Τώρα όμως ξεκινάει η προετοιμασία για τη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά και πρέπει να συγκεντρωθούμε σ' αυτό. Μπορεί να προκύψουν περιορισμένες εμφανίσεις και αν συμβεί αυτό θα ενημερώσουμε.

Με ποιο τρόπο έχετε αποφασίσει να προωθήσετε τη νέα σας δισκογραφική δουλειά; Βλέπετε να υπάρχει θέληση γενικότερα από τα media να βοηθήσουν νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά;
Δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει τον τρόπο γιατί τα δεδομένα αλλάζουν αρκετά γρήγορα για να το αποφασίσουμε από τώρα. Υπάρχουν συγκεκριμένες σκέψεις, αλλά εκείνη η στιγμή θα μας δείξει το δρόμο. Σίγουρα υπάρχει μαγιά και συνεργάτες από όλο αυτό το διάστημα και θα είναι σαφώς πιο εύκολα συγκριτικά με την αρχή. Αλλά όπως είπαμε και προηγουμένως δεν έχουμε τη ψευδαίσθηση ότι θα μας παίξουν μεγάλα ραδιόφωνα ή κανάλια. Ίσως είναι καλύτερα έτσι. Από τη στιγμή που οι παραγωγοί δεν είναι υπεύθυνοι για τα playlist των εκπομπών τους, ποιοι θα μας παίξουν; Ta pc από μόνα τους;

Ποια είναι η τελευταία μουσική παράσταση που πήγατε και σας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις;
Οι "Active Member" πέρσι στο Ξυλουργείο του Μύλου.

Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο για τον νέο σας δίσκο;
Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα έχει πιο συγκεκριμένο χαρακτήρα. Για εμάς κλείνει ένας κύκλος πρώτης γνωριμίας. Τώρα που το σύννεφο έχει ξεθολώσει και από τις δύο πλευρές, υπάρχει ξεκάθαρη οπτική επαφή με τους υπάρχοντες ακροατές. Αυτούς δεν θέλουμε να δυσαρεστήσουμε και θα είμαστε πολύ προσεκτικοί σ' αυτό. Ίσως να υπάρχουν και ευχάριστες εκπλήξεις...

Έχετε κάποιο κομμάτι που ο καθένας σας να ξεχωρίζει και να αγαπάει ιδιαιτέρως για τους δικούς του λόγους;
Ναι και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Η Κωνσταντίνα έχει αδυναμία στον "Ινδιάνικο Χορό" γιατί ήταν η αρχή όλων, εμένα το "Κοιτάς μακριά" γιατί το πρόσωπο που αναφέρεται είναι πραγματικό και πέθανε την ημέρα που γεννήθηκε το παιδί του, αλλά είναι αισιόδοξο γιατί η ζωή συνεχίζεται. Στον Χρήστο αρέσει το "Ooh-Ooh" γιατί είναι τρελαμένος γενικώς, στον Μιχάλη το "Είναι πολλά τα λεφτά" γιατί είναι rock τύπος και στον Ηλία το "Τρέχεις" γιατί τρέχει όλη μέρα κι όλη νύχτα...

Πως αποφασίσατε να "μοιράσετε" την μουσική σας στο διαδίκτυο; Ήταν ένα είδος πειράματος για το αν θα έχει πέραση ή γενικότερα πιστεύετε ότι οι δίσκοι πλέον είναι πολύ ακριβοί για την τσέπη του Έλληνα;
Το ότι τα cd είναι πολύ ακριβά σε τιμές (18 και 20 ευρώ) είναι γεγονός και ήταν η αφορμή για πολλές εξελίξεις στη δισκογραφία. Όσον αφορά εμάς, τα δώσαμε δωρεάν (και το διαφημίσαμε αυτό) πριν κυκλοφορήσουν, για να δούμε αντιδράσεις. Με μεγάλη μας χαρά είδαμε να παίζονται σε rock και έντεχνους σταθμούς χωρίς να έχουν βγει στην αγορά ακόμα. Τότε ξέραμε ότι βαδίζαμε σε καλό δρόμο.

Πως είναι το συναίσθημα να παίζετε στην αρχή της συναυλίας των Reamonn;
Ήταν μεγάλη εμπειρία και θα μας μείνει αξέχαστη. Με group αυτού του βεληνεκούς, το να παίζεις στην ίδια σκηνή κάνει τα πόδια σου να τρέμουν. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Τι όνειρα έχετε για το μέλλον;
Πάνω απ' όλα να είμαστε καλά στην υγεία μας και να περνάμε καλά. Το δημιουργικό κομμάτι είναι το επόμενο, εφόσον ισχύουν τα προηγούμενα δύο.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι πολύ καλή συνέχεια με τον δίσκο!
Σας ευχαριστούμε για όλα και να είστε καλά...

-----

www.ixtheis.gr

------------------------------------------------

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...MC Team ID
  "Κλικ" για περισσότερα...