Video Click !
"Click" στα video clips !
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Για να βρίσκεστε σε αυτό το site, σημαίνει πως παρακολουθείτε στενά τα τεκταινόμενα της μουσικής βιομηχανίας! Έτσι, θα γνωρίζετε πολύ καλά πως μουσική βιομηχανία χωρίς εικόνα δεν υφίσταται. Σε αυτή τη στήλη λοιπόν, θα σχολιάζουμε την εικόνα, την σχέση του εκάστοτε καλλιτέχνη με αυτήν, αλλά και το παιχνίδι των εντυπώσεων. Με 2 λέξεις, τα ...video clip.

Πόσα Χρωστάω - Χρύσπα

Πόσα Χρυσπάω / με πόσα γαρίφαλα πρέπει πάλι να σε ράνω
Εγώ νυφούλα θέλω μόνο να σε κάνω
Πόσα Χρυσπάω / τις αμπιγιέζ και τα φουστάνια σου χρωστώ
Μα είναι άντρας 100% !!!

Αυτό θέλει να τραγουδήσει η γιαγιά μου όταν την πάω στα μπουζούκια να δει την φανταστική της νύφη Χρύσπα! Πρώτον, έχετε πολλά φιλιά από τη γιαγιά μου για την αγάπη σας και σας έχει φτιάξει σπανακόπιτα να σας στείλω με ...e-mail! Δεύτερον, μου ζήτησε να σταματήσουμε με το Φοίβο, γιατί το πολύ το κύριε ελέησον τον βαριέται και ο παπάς. Οπότε σκέφτομαι κι εγώ. Μετά το Summer in Greece, ας πάμε σε κάτι εποχιακό, αλλά και σε κάποιον ο οποίος κάνει μόνος του, σωστά βήματα στην ελληνική show biz. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το πρώτο όνομα που ήρθε στο ιδιοφυές(!) μυαλό μου, ήταν αυτό της Χριστίνας-Παναγιώτας, κατά κόσμον, Χρύσπα. Αφού συμφωνεί και η γιαγιά μου λέγοντας, "Ναι φαίνεται καλό κορίτσι και δεν δείχνει πολύ αυτά που ο Θεός είπε να κρύβουμε!". Μετά από αυτό το αποστομωτικό ok, πήραμε ένα μπολ αμύγδαλα και σπιτική λεμονάδα (ποπ κορν και γρανίτα του χωριού δηλαδή!) και βάλαμε να δούμε το συγκεκριμένο clip.

Γενικά, η εικόνα και το μοντάζ είναι σε πολύ καλό επίπεδο, αξίζοντας εύσημα στον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Γραμματόπουλο. Ωραία χρώματα και τόνοι σε κίτρινο και μπορδοροδοκόκκινο που δίνουν μία φθινοπωρινή και μελαγχολική ατμόσφαιρα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν τα εφέ των αστραπών και της βροχής, η γήινη ομορφιά της αοιδού, όπως και η ερμηνεία της, τόσο τραγουδιστικά όσο και υποκριτικά. Στη γιαγιά άρεσε ο βενετσιάνικος καναπές, και μου λέει ότι είχε ο προπάππους έναν, αλλά τον πήραν οι Τούρκοι στην κατοχή! Τότε θυμήθηκα ότι η Χρύσπα, κυκλοφόρησε το τελευταίο album της και στην γειτονική χώρα, με αρκετά δυνατό airplay. Καλή ιδέα, αν σκεφτεί κανείς πόσα χρόνια περίμεναν να περάσουν οι Βίσση, Ρουβάς, Βανδή για τολμήσουν να ανοιχτούν προς τα έξω. Γενικότερα, αν για κάτι παραδέχομαι τη Χρύσπα, είναι το μυαλό της. Ξέρει τι κάνει, ξέρει τι λέει, ξέρει να πλασσάρεται και ξέρει τι ζητάει ο κόσμος από αυτήν. Είναι πλήρως ισορροπημένη και συνειδητοποιημένη.

Στη γιαγιά μου από την άλλη, δεν της άρεσε που ο φαλακρός χορευτής το παρακάνει και ρωτά, "γιατί αυτός απλώνει τα κουλά του στο κορίτσι;". Μετά έρχεται και το θεατρικό φιλί, αλλά ευτυχώς η γιαγιά έχει συνηθίσει πλέον στα ''καλλιτεχνικά όργια'' και δεν παίρνει υπογλώσσιο αλλά μεγεθυντικό φακό για να δει κατά πόσο είναι ρεαλιστικό το θέαμα! Expert η granda! Τελικά, παρά τα ολίγον τολμηρά της Χρύσπας, πιστεύω ότι δεν έχει καμία χυδαιότητα στον τρόπο της, την ίδια στιγμή που άλλες θα παρουσίαζαν ...Σόδομα και Γόμορρα! Αυτό συνέβη ακόμη και στο Μου Κάνει Πλάκα ο Θεός, παρότι το ντεκολτέ της κατατάχτηκε στα αβυσσαλέα! Για το λόγο αυτό, η ''θεά την έκανες την σπανακόπιτα'', άρχισε να λέει, "να καλή κοπέλα για σπίτι", "μια τέτοια να μου φέρεις για νύφη", "κοντά είστε στα χρόνια", "θα με πας να τη δω στα μπουζούκια", "μη νομίζεις ότι θα της πω κάτι, εγώ τον Τσαλίκη να χορεύει τον τέλειο άντρα θα πάω να δω"...!

Στο σημείο αυτό παίρνω το πρώτο υπογλώσσιο αναφωνώντας ότι μου κάνει πλάκα ο θεός! Αφού συνέρχομαι, συνεχίζω να παρατηρώ την νεαρά εκκολαπτόμενη σταρ, φέρνοντας στο νου την λίγων ετών πορεία της. Μπορεί να έχει κάνει αρκετά παραπτώματα, εμφανιζόμενη τρεις φορές την εβδομάδα σε πρωινάδικα, και χωρίς να έχει αφήσει καμιά εκπομπή και διοργάνωση καλλιστείων. Παρόλα αυτά, όπου κι αν εμφανιστεί, έχει πάντα έξυπνες και αστείες ατάκες να πει, θα παίξει με την κάμερα και θα κάνει τα χαριτωμένα χορευτικά της με επιτυχία. Επίσης, η Χρύσπα, έχει το λεγόμενο πακέτο. Παρουσία, κίνηση, μυαλό, αλλά και μία πολύ καλή και ευέλικτη φωνή. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση στο 12 του Νίκου Μαστοράκη που τραγούδησε από Satisfaction μέχρι Μαρινέλλα και από James Blunt μέχρι Για Τελευταία Φορά, όλα σωστά και με πολύ καλές ερμηνείες, δείχνοντας ταυτόχρονα τον απαιτούμενο σεβασμό!

Τέλος, θέλω να τονίσω πως η Χρύσπα, στηρίχτηκε στη Χρύσπα. Ξέρει πώς να υποστηρίζει κάθε τραγούδι στην πίστα, είναι εκπληκτική διασκεδάστρια και κερδίζει τους πάντες με το χαμογελαστό προφίλ της. Επίσης κυλά αρκετή δόση σταριλικιού στις φλέβες της και αυτό φαίνεται από το πώς πλασάρει κάθε τραγούδι, κάνοντας το επιτυχία. Το νέο album της (μόλις το δεύτερο) ήταν μία έκπληξη, αφού δεν μένει μόνο στα εύκολα σουξέ, προσπαθώντας έτσι να πετύχει διαχρονικότητα. Γι αυτό άλλωστε ανέβηκε στο Νο1 της του επίσημου δείκτη πωλήσεων της IFPI και έγινε χρυσό, την ίδια στιγμή που η Κοκκίνου για παράδειγμα, με απίστευτη προώθηση και mega hit στο δίσκο SEX, δεν μπόρεσε να φτάσει την πλατίνα! Έχω εμμονές τελικά ε; Γιαγιά δεν είμαι καλά! Φέρε το ταψί με την σπανακόπιτα!

Υπέρ: του δέοντος καλό, σύμφωνα πάντα με τα μεγέθη.
Κατά: τα χουφτώματα στη μέλουσσα νύφη, σύμφωνα πάντα με τη γιαγιά μου.
Συμπέρασμα: θέλω να δω τη Χρύσπα εκεί που της αξίζει. Θέλω να βρει υποστήριξη, ώστε να μπορέσει να μεταμορφωθεί και να μας χαρίζει μία ποιότητα στην ποικιλία.

Για μπλα-μπλα σας περιμένω στο stavroskinalopoulos@musiccorner.grMC Team ID
  "Κλικ" για περισσότερα...