Κάτι γεννιέται... !
Ανακαλύπτοντας μουσικά ταλέντα!
Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Είναι κοινό το συναίσθημα του να ακούς κάποιον να παίζει σε μια φιλική παρέα και σκέφτεσαι γλυκά πόσο λαμπρό μέλλον μπορεί να έχει... Το Music Corner κάνει την σκέψη πραγματικότητα αναζητώντας στο διαδίκτυο, σε μαγαζιά ή και σε παρέες, ανθρώπους με μουσικό ταλέντο! Παιδιά που κοπιάζουν, αγαπούν την μουσική και έχουν κάτι να μας πουν. Τους ανακαλύπτουμε για να τους φέρουμε κοντά σας και να τους αγαπήσετε κι εσείς! Θέλουμε να μοιραστούν τα όνειρα τους μαζί σας, να μιλήσουν για την μουσική αλλά και να τους δούμε να κάνουν κάποια στιγμή τα όνειρά τους πραγματικότητα! Μαζί θα ταξιδεύουμε κάθε Πέμπτη, μέσα από τις σελίδες του Music Corner σε όνειρα νέων καλλιτεχνών που γεννιούνται στην Ελληνική μουσική πραγματικότητα...!

------------------------------------------------

Suave Gap
"
Η Ροκ πάντα υπήρχε και θα υπάρχει. Απλά αλλάζει ρούχα ανάλογα με την εποχή"

Τους Suave Gap, τους είχα γνωρίσει πριν από περίπου δύο χρόνια. Είχα εκπλαγεί από τη δυναμική τους πάνω στη σκηνή, από τις χαρακτηριστικές μουσικές τους αλλά και από το ταλέντο τους να επικοινωνούν με τον κόσμο. Γνωστοί στο ευρύ κοινό από το "Want You Back", άνοιξαν τη συναυλία της Avril Lavigne στην Ελλάδα ενώ έκαναν και tour σε Αγγλία και Βουλγαρία! Θεωρώ πως είναι ένα group πάντα φρέσκο και πρωτότυπο για τα Ελληνικά ακούσματα. Μακάρι τα ραδιόφωνα να έπαιζαν πιο συχνά τέτοια κομμάτια. Το διαδίκτυο πάντως είναι εδώ να μας προσφέρει όλα εκείνα που τα media μας στερούν κατακλύζοντας μας με ..."μια από τα ίδια"! Περιμένουμε πολλά από αυτή τη μπάντα η οποία μας ξαφνιάζει ιδιαιτέρως θετικά που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα! Αξίζει να τους απολαύσετε!

Πως προέκυψε το όνομα Suave Gap;
Ήταν μια έμπνευση της στιγμής που συνέβη πριν από πολλά χρόνια. Μάλλον δήλωνε κάτι το οποίο δεν μπορεί να μεταφραστεί ακριβώς ούτε στα αγγλικά, ούτε στα ελληνικά. Πάντως, έχει να κάνει με τα βιώματα μας εκείνη την εποχή.

Θέλετε να μου μιλήσετε λίγο για τη πορεία σας μέχρι σήμερα;
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι έχουμε κυκλοφορήσει 2 singles και μια ολοκληρωμένη δουλειά. Έχουμε συμμετάσχει σε διάφορες συλλογές, έχουμε κάνει αμέτρητα live αυτά τα χρόνια σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα αλλά και 2 tour στην Αγγλία και ένα στη Βουλγαρία, έχουμε εμφανιστεί σε πολλά festivals, ένα εκ των οποίων ήταν το Fly Beeyond Festival όπου και ανοίξαμε τη συναυλία της Avril Lavigne. Τέλος, ανήκουμε στην οικογένεια της Atticus από το 2007, η οποία είναι εταιρεία ρούχων που ίδρυσαν ο Tom De Longe και ο Mark Hoppus των Blink 182.

Το τραγούδι σας "Want You Back", έγινε γνωστό μέσα από τηλεοπτική διαφήμιση. Πως προέκυψε αυτό;
Το "Want You Back" έντυσε ηχητικά την διαφήμιση γνωστού αναψυκτικού και αυτό προέκυψε μετά απο πρόταση κάποιου φίλου μας, ο οποίος δούλευε στην διαφημιστική ομάδα που είχε αναλάβει το spot. Εψαχναν κάτι ανάλογο και το βρήκαν στο "Want You Back". Μπορούμε να πούμε ότι αυτό μας έκανε πιο γνωστούς και συνάμα δείχνει και την δύναμη της τηλεόρασης.

Το τελευταίο καιρό, είναι συχνό φαινόμενο καλλιτέχνες να δίνουν τις μουσικές τους σε διαφημίσεις. Πως το βλέπετε αυτό σαν ιδέα;
Μια χαρά. Η μουσική ενός τηλεοπτικού spot είναι το 50% του τελικού αποτελέσματος. Πάντως δεν γίνονται πάντα οι σωστές επιλογές ούτε απο τους μουσικούς, ούτε απο τις διαφημιστικές εταιρείες αντίστοιχα.

Θέλω να μου μιλήσετε για τη τελευταία σας δισκογραφική δουλειά...
Έιναι μια δουλειά που ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα, αν μας ρώταγες τώρα θα σου λέγαμε πως θα χρειαζόμασταν τον τριπλάσιο χρόνο στο studio, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι.

Η μουσική σας, είναι ιδιαίτερη και πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα. Πως βλέπετε την αποδοχή του κοινού;
Το κοινό, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών είναι "ψημένο" σε αυτόν τον ήχο, αλλά και ο κόσμος που ίσως βρεθεί σε κάποιο από τα live μας και δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με το συγκεκριμένο στυλ, δείχνει τον ενθουσιασμό του, πράγμα που σημαίνει πως για κάθε ήχο υπάρχει στέγη. Βέβαια μην συγκρίνουμε την αγορά και την νοοτροπία της Ελλάδας με αγορές του εξωτερικού... άστο καλύτερα... δες τι παίζει το 80% των ραδιοφωνικών σταθμών στην Ελλάδα.

Ποια είναι η γνώμη σας για την δισκογραφία στις μέρες μας και ποια η συμβολή του Internet;
Η δισκογραφία όπως όλοι ξέρουμε περνάει τεράστια κρίση (η οποία είναι καθαρά ευθύνη των δισκογραφικών), το digital downloading έχει κερδίσει έδαφος και νομίζω ότι σε λίγα χρόνια ο καθένας θα μοιράζει την μουσική του μέσω internet σύμφωνα με τον τρόπο που αυτός επιθυμεί. Για εμάς το internet είναι πολύτιμο εργαλείο.

Τι μουσική ακούτε ο καθένας;
Μπορούμε να ακούσουμε και να παθιαστούμε με διάφορα και διαφορετικά πράγματα ο καθένας, δεν μπορούμε να έχουμε τα αυτιά μας κλειστά σε οτιδήποτε καλό.

Πόσο σας επηρεάζει η μουσική που ακούτε όταν συνθέτετε;
Πάρα πολύ, περισσότερο όμως μας επηρεάζουν οι καταστάσεις που ζούμε εκείνη τη στιγμή.

Ήσασταν φίλοι και πριν δημιουργηθεί η μπάντα. Πως μπήκε η μουσική στη ζωή σας;
Μάλλον όπως μπαίνει σε οποιονδήποτε ασχολείται με τη μουσική, παίζει, γράφει ή απλά παθιάζεται με τη μουσική. Ηταν πάντα μέσα μας, since day 1!!!

Έχετε δει νέους έλληνες καλλιτέχνες που να σας έχουν αφήσει θετικές εντυπώσεις;
Nαι αρκετούς, οι περισσότεροι δυστυχώς δεν θα έχουν ποτέ την μεγάλη ευκαιρία στη χώρα μας.

Ποιο είναι το αγαπημένο κομμάτι από το δίσκο σας;
Όλα για κάποιο ξεχωριστό λόγο.

Έχετε ανακαλύψει κάποια νέα μπάντα στο MySpace που θα θέλατε να μας προτείνετε;
Απειρες. Ας αναφέρουμε μία. Τσεκάρετε τους Free Fall Felix, με τους οποίους είχαμε παίξει μαζί στην Αγγλια, παίζουν εκπληκτικό Ska-Punk και στην σκηνή τα σπάνε...

Έχετε παρατηρήσει ότι η Rock / Punk μουσική, είναι μια "μόδα" που ξανάρχεται;
Η rock γενικά πάντα υπήρχε και θα υπάρχει, απλά αλλάζει ρούχα ανάλογα με την εποχή.

Θα δεχόσασταν ποτέ να τραγουδήσετε σε ένα μέρος ...από τα αποκαλούμενα μπουζούκια;
Οχι.

Ο κόσμος που θα έρθει στα live σας, τι θα παρακολουθήσει;
Μια μπάντα που ιδρώνει και χαίρεται που μπορεί να είναι ακόμα μαζί μετά απο όλα αυτά τα χρόνια.

Υπάρχει κάποιος Έλληνας καλλιτέχνης που θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Δεν το έχουμε σκεφτεί ποτέ αυτό.

Κάποιο επερχόμενο live που θα μπορούσαμε να σας απολαύσουμε;
Υπάρχουν πολλά στα σκαριά, απλά χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για ανασύνταξη. Θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε!

Το περασμένο καλοκαίρι, κάνατε support στη συναυλία της Avril Lavigne. Πως ήταν να παίζετε μπροστά σε αυτό το κοινό και πως έκλεισε η συμφωνία;
Ήταν τέλεια γιατι εκτός των άλλων ο ήχος "σκότωνε". Απλά δεχτήκαμε πρόταση που φυσικά δεν αρνηθήκαμε...

Γνωρίζουμε πως πραγματοποιείτε συναυλίες και στο εξωτερικό. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για έλληνες καλλιτέχνες;
Είναι η απόλυτη εμπειρία. Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις.

Για το τέλος, θα ήθελα να δώσετε ένα δικό σας μήνυμα σε όλους όσους θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη.
Να μην παρατήσετε ποτέ τα όνειρα σας, ακόμα και όταν κάποια στιγμή απογοητευτείτε, αυτά θα σας υπενθυμίσουν ότι πρέπει να συνεχίσετε...!

Ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια σε όλα!

www.myspace.com/suavegap

------------------------------------------------

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...MC Team ID
  "Κλικ" για περισσότερα...