Κάτι γεννιέται... !
Ανακαλύπτοντας μουσικά ταλέντα!
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Είναι κοινό το συναίσθημα του να ακούς κάποιον να παίζει σε μια φιλική παρέα και σκέφτεσαι γλυκά πόσο λαμπρό μέλλον μπορεί να έχει... Το Music Corner κάνει την σκέψη πραγματικότητα αναζητώντας στο διαδίκτυο, σε μαγαζιά ή και σε παρέες, ανθρώπους με μουσικό ταλέντο! Παιδιά που κοπιάζουν, αγαπούν την μουσική και έχουν κάτι να μας πουν. Τους ανακαλύπτουμε για να τους φέρουμε κοντά σας και να τους αγαπήσετε κι εσείς! Θέλουμε να μοιραστούν τα όνειρα τους μαζί σας, να μιλήσουν για την μουσική αλλά και να τους δούμε να κάνουν κάποια στιγμή τα όνειρά τους πραγματικότητα! Μαζί θα ταξιδεύουμε κάθε Πέμπτη, μέσα από τις σελίδες του Music Corner σε όνειρα νέων καλλιτεχνών που γεννιούνται στην Ελληνική μουσική πραγματικότητα...!

------------------------------------------------

ZeniX
"
Έτσι όπως είναι τα πράγματα στην δισκογραφία, δεν υπάρχει και πολύ μέλλον"

Ο ZeniX ή αλλιώς Γιώργος Ελευθεριάδης, είναι ο μουσικός που παρουσιάζουμε αυτή την εβδομάδα στη στήλη μας. Ένας ταλαντούχος νέος που συνθέτει μελωδίες ικανές να σε ταξιδέψουν. Ορχηστρικά κομμάτια, περίεργες αλλά ενδιαφέρουσες μίξεις και άφθονο ταλέντο από έναν μουσικό που δηλώνει αυτοδίδακτος. Απόψεις κατασταλαγμένες, μουσικές γνώσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο καλλιτέχνη ενώ όπως μάθαμε, εκτελεί χρέη συνθέτη και για θέατρο και κινηματογράφο!

Θέλεις να μου μιλήσεις λίγο για την μουσική σου ως Zenix;
Γράφω μουσική εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά ασχολούμαι πιο εντατικά τα τελευταία δύο. Μουσικές γνώσεις, δεν είχα. Είμαι αυτοδίδακτος στο πιάνο και στη σύνθεση της μουσικής. Ξεκίνησα με hip-hop και σιγά σιγά προσπάθησα να ασχοληθώ και με πιο δύσκολα είδη. Σήμερα γράφω πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, όπως Acid Jazz, Rock, Funk, Reggae, Ambient, Triphop, ethnic αλλά και μίξεις αυτών των ειδών.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κάνεις instrumental μουσική;
Πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολο από το να γράφεις ένα τραγούδι που έχει στίχους. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι αυτά που λένε οι στίχοι, πρέπει εδώ να τα πει η μουσική. Συνεπώς, είναι πιο δύσκολο να κρατήσεις το ενδιαφέρον του ακροατή.

Και πόσο κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό στην Ελλάδα;
Δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και μάλιστα σε μεγάλο μέρος του κοινού. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και αδύνατο. Γενικά όμως πιστεύω ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να αναζητάει νέα ακούσματα.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική;
Δε θα έλεγα ότι το αποφάσισα ακριβώς... Περισσότερο πρόκυψε από το γεγονός ότι μου άρεσε πολύ να ακούω μουσική και όταν βρέθηκε στα χέρια μου ένα πρόγραμμα μουσικής και ένα keyboard άρχισα να πειραματίζομαι...

Το profile σου το βρήκαμε στο διαδίκτυο. Τι δύναμη αποτελεί το internet για κάποιον καλλιτέχνη;
Αποτελεί αρκετά μεγάλη δύναμη εφόσον όλος ο κόσμος πλέον επικοινωνεί, ενημερώνεται και διασκεδάζει μέσω Internet. Σε έναν μουσικό το ίντερνετ δίνει πολλές επιλογές. Του δίνει τη δυνατότητα να έχει ένα demo με τη δουλειά του, που είναι μάλιστα προσβάσιμο 24 ώρες το 24ωρο. Όπως πχ. στο Myspace όπου μπορείς όποια στιγμή θέλεις να ακούσεις δείγματα μουσικής κάποιου καλλιτέχνη.

Τι αποτελεί έμπνευση για να γράψεις τα τραγούδια σου;
Αντικείμενο έμπνευσης είναι ο τρόπος αλληλεπίδρασης των όσων συμβαίνουν γύρω μου και έχουν σχέση με την προσωπικότητα αλλά και την αισθητική μου.
Έμπνευση μπορεί να γίνει το πιο σημαντικό αλλά και το πιο ασήμαντο πράγμα στη ζωή μου. Όπως επίσης και το πιο θλιβερό αλλά και το πιο χαρούμενο...

Έχεις σκεφτεί το όνομα ZeniX να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον μπάντα;
Ναι, το έχω σκεφτεί και μάλιστα έχω βρει και κάποιους μουσικούς γι' αυτό το σκοπό. Απλά χρειάζεται δουλειά έτσι ώστε να γίνει όπως το έχω στο μυαλό μου.

Μήπως έχεις σκεφτεί να υπάρχει και φωνή έτσι ώστε να δοκιμαστείς και στο στίχο;
Είναι κάτι που το έχω στα άμεσα σχέδιά μου, το να γράψω δηλαδή και μουσική και στίχους για κάποια τραγούδια.

Πως προέκυψε αυτό το όνομα που ακούγεται σαν group και γιατί αν και ένας, δεν αποφάσισες να κρατήσεις το δικό σου όνομα;
Το πραγματικό μου όνομα είναι Γιώργος Ελευθεριάδης. Το Zenix είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσα από παλιά στο Graffiti. Έτσι είναι κάτι που παρέμεινε, αν και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσω και το πραγματικό μου όνομα κάποια στιγμή.

Πόσο σημαντική είναι για εσένα η υλοποίηση ενός δίσκου;
Σίγουρα είναι αρκετά σημαντική αλλά δεν έχω βρει ακόμα τις κατάλληλες συνθήκες για να γίνει αυτό από κάποια εταιρεία. Έχω βρει βέβαια κάποια πράγματα αλλά είναι σε ανεξάρτητη κατάσταση (Internet).

Μένεις στα Ξάνθη. Πιστεύεις ότι υπάρχουν ίσες ευκαιρίες με κάποιον ο οποίος ζει στην Αθήνα;
Τα τελευταία δυο χρόνια, ζω στην Αθήνα. Πιστεύω πως δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι στην Αθήνα υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες.

Φαντάζομαι μέσα από το Myspace, θα έχεις έρθει σε επαφή και με άλλους μουσικούς. Υπάρχει κάποιος που έχεις ξεχωρίσει και θα ήθελες να μοιραστείς μαζί του;
Είναι αρκετοί... Ένας που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Ray Garrido.

Ένα κομμάτι χωρίς στίχο, πως παίρνει τίτλο;
Συνήθως ονομάζω τα κομμάτια με τον πρώτο τίτλο που μου έρχεται στο μυαλό με το άκουσμα της μουσικής που έχω γράψει.

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στην Ελληνική δισκογραφία, τι θα ήταν αυτό;
Έτσι όπως είναι τα πράγματα στη δισκογραφία, δεν υπάρχει και πολύ μέλλον. Τουλάχιστον με τη δισκογραφία στη σημερινή της μορφή. Πιστεύω γενικά ότι δε θα έπρεπε να επικεντρώνονται τόσο πολύ στη λαϊκή μουσική, καθώς υπάρχουν και άλλα ακούσματα που αναζητά το κοινό.

Σε ποιόν έλληνα καλλιτέχνη θα ήθελες να δώσεις τραγούδι σου;
Στην Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, την Ελένη Πέτα αλλά και πολλούς άλλους...

Τι μέσα μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να γίνεις γνωστός στο ευρύ κοινό;
Το ίντερνετ, οι ζωντανές εμφανίσεις, το ραδιόφωνο και πολλά άλλα...

Θες να μας παρουσιάσεις τα κομμάτια σου; Όνομα, είδος μουσικής καθώς και το αγαπημένο σου...
Ενδεικτικά, μερικά από τα κομμάτια μου είναι τα εξής: Guillotine, Lucky Blach, Tuxedo, Code Jazzmin, Free Run, Inner Confilct, The Sunflower. Δεν μπορώ όμως να πω ότι έχω κάποιο αγαπημένο, καθώς όλα εκφράζουν κάτι για εμένα!

Ως instrumental δημιουργός, είναι μέσα στους στόχους σου να δώσεις κομμάτι σε μια ταινία ή σε κάποιο serial;
Γράφω αυτό το καιρό τη μουσική για μια ταινία - ντοκιμαντέρ με θέμα το skate. Η ταινία ονομάζεται Village People (Του Νίκου Τσεκούρα) και θα είναι έτοιμη τον επόμενο μήνα. Γενικότερα έχω γράψει μουσική και για ένα θεατρικό έργο με τίτλο "Όνειρα για δυο" το οποίο παίχτηκε στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης πέρυσι. Γενικά θέλω να ασχολούμαι με την μουσική που σχετίζεται με την εικόνα.

Θα ήθελα για το κλείσιμο, να μου πεις τους επόμενους μουσικούς σου στόχους!
Να συνεχιστούν κάποιες παγκόσμιες συλλογές στις οποίες συμμετέχω και να συνεργαστώ με αξιόλογους καλλιτέχνες. Φυσικά, υπάρχουν και πολλά άλλα!

Ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια σε όλα!

www.myspace.com/zenix86

------------------------------------------------

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...MC Team ID
  "Κλικ" για περισσότερα...