Προηγούμενα
"όνειρα στο χάρτη"!

Β' Σαιζόν
Βιβή Κουτσούρη
Ανδρέας Πασιάς
Ok
Νεκταρία Θεοδωρίδου
Κώστας Ξηρογιάννης
Θάνος Λουμπρούκος

Α' Σαιζόν
Ανδρέας Κωνσταντινίδης
Βανέσα Αδαμοπούλου
Γιώργος Περρής
Στέλιος Μάξιμος
Ζωή Παπαδοπούλου
Columbia
Αναστασία Ζαννή
Αννέτ Αρτάνι
Μιχάλης Εμιρλής
Τάμτα
Τάσος Φωτιάδης
Νίνα Λοτσάρη
Κώστας Καραφώτης
Γιάννα Τερζή
Γιάννης Μαύρος
Matisse
Λουίζα Σοφιανοπούλου
Locomondo
Σαρμπέλ
Κώστας Χρονόπουλος
Γιώργος Μυλωνάς
Εύα Μιλλή
Λευτέρης Καρβέλας

* Έχετε ταλέντο στο τραγούδι, στη μουσική, στο στίχο και θέλετε να κάνετε ένα πρώτο βήμα στο χώρο; Το MC είναι εδώ για να σας βοηθήσει! Στείλτε e-mail τώρα στο artists@musiccorner.gr με τίτλο "νέος καλλιτέχνης". Θα σας πούμε τη γνώμη μας για τη δουλειά σας, ενώ οι καλύτεροι θα παρουσιαστούν (μέσω συνέντευξης) στη στήλη "Κάθε όνειρο στο χάρτη", της Κατερίνας Μαθιουδάκη!
Music Corner
Όλα τα όνειρα ακουμπούν στο χάρτη της ελληνικής μουσικής. Εκείνα που αξίζει να βρουν την Ιθάκη τους θα φιλτράρονται κάθε Δευτέρα μέσα από τη στήλη του music corner. Γνωρίστε τη νέα γενιά της ελληνικής δισκογραφίας και τα πρόσωπα που πρόκειται να διαγράψουν μια ξεχωριστή πορεία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού...
Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2007

Εγκαινιάζοντας μια καινούργια ενότητα στη στήλη μας, αποφασίσαμε αυτή τη χρονιά να δώσουμε έμφαση στους νέους καλλιτέχνες που βρίσκονται "εκτός των τειχών" της δισκογραφίας, αλλά ψάχνουν να βρουν μια ευκαιρία για να αναδείξουν τις ικανότητές τους στο δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο της μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού. Το "Κάθε όνειρο στο χάρτη" θα σας παρουσιάσει αξιόλογους νέους τραγουδιστές και συγκροτήματα, παιδιά που γράφουν στίχους ή μουσική με ταλέντο, μεράκι και πολλή αγάπη γι' αυτό που κάνουν και τους ευχόμαστε ολόψυχα η πρώτη τους συνέντευξη από τη στήλη του Music Corner να είναι η αρχή που ο προσωπικός τους "χάρτης" θα γεμίσει από μεγάλες και λαμπρές επιτυχίες!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΕΜΗΣ

Ο Κώστας Καλέμης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το τραγούδι αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του από τα 16 του χρόνια. Οι εμφανίσεις του σε μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά της συμπρωτεύουσας και της περιφέρειας δίπλα σε καταξιωμένα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού συνδυάστηκαν με μαθήματα φωνητικής, κλασσικής κιθάρας και θεωρία της μουσικής. Αυτό που ίσως να μην περιμένατε να διαβάσετε είναι πως το 1994 και το 1999 και, έχοντας ξεκινήσει να μελοποιεί τις στιχουργικές του καταθέσεις, ο Κώστας έλαβε μέρος σε διαγωνισμούς ποίησης και κέρδισε το δεύτερο και τρίτο βραβείο αντίστοιχα. Η πρώτη του δισκογραφική προσπάθεια κυκλοφόρησε το Μάη του 2006 από την "COSMOS RECORDS" με τίτλο "Νύχτες μοναξιάς". Όσον αφορά το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου, πρόκειται για μια όμορφη μπαλάντα που ξεχωρίζει για τη σύνθεσή της και για την ερμηνεία του ίδιου, γεγονός που με έπεισε ότι κάτι αξιοπρόσεκτο υπάρχει εδώ και αξίζει να το παρουσιάσουμε! Στη παρακάτω συνέντευξη ο Κώστας Καλέμης συστήνεται στο ευρύ κοινό, ξεδιπλώνει απόψεις και μας αποκαλύπτει τα βαθύτερα όνειρά του...

Music Corner: Πριν οκτώ μήνες έκανες τη πρώτη σου απόπειρα στη δισκογραφία που έχει τίτλο "Νύχτες Μοναξιάς". Ποιό είναι το στίγμα του δίσκου; Πιστεύεις πως είναι σύμφωνο με το προσωπικό σου στίγμα;
Κώστας Καλέμης: Πρόκειται για ένα cd single που περιέχει 3 τραγούδια καθώς κι ένα remix. Είναι ένας ελαφρολαϊκός ερωτικός δίσκος μέσα από τον οποίο δίνω και το προσωπικό μου στίγμα, γιατί εκτός από ερμηνευτής είμαι και δημιουργός των τραγουδιών.

M.C.: Το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου, μου άρεσε πολύ. Απ' την άλλη πλευρά, ήταν έκπληξη για μένα να ακούω έναν νέο τραγουδιστή, με σημαντική θητεία στα νυχτερινά μαγαζιά, να συστήνεται στο κοινό με μια μπαλάντα παρά με ένα χορευτικό λαϊκό τραγούδι. Δεν μπήκες στο πειρασμό να ακολουθήσεις την οδό ενός "πιασάρικου" τραγουδιού για να γίνεις ευκολότερα γνωστός;
Κ.Κ.: Η μπαλάντα είναι ένα από τα στοιχεία του cd single. Στο cd εμπεριέχεται κι ένα τραγούδι από τα εύκολα της εποχής, τα λεγόμενα "σουξέ". Πρόκειται για το τραγούδι με τίτλο "Πέτρινη καρδιά", το οποίο ακούγεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε πόλεις του εξωτερικού, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Αξίζει να αναφέρω πως το remix του συγκεκριμένου τραγουδιού από τον dj Panteli κυκλοφορεί και στην Αυστραλία, σε μια διπλή συλλογή! Το ότι τελικά επέλεξα να συστηθώ στο κόσμο με μια μπαλάντα είναι γιατί ο στίχος που έγραψε η Έλενα Ευσταθίου σ' αυτό το τραγούδι άγγιξε την ψυχή μου και πιστεύω πως πολλοί από τους ακροατές ταυτίζονται με την "ιστορία" του τραγουδιού.

M.C.: Διαβάζοντας το βιογραφικό σου, στάθηκα στις διακρίσεις σου σε κάποιους διαγωνισμούς ποίησης πριν οκτώ και δεκατρία χρόνια αντίστοιχα. Μίλησέ μου γι' αυτή την εμπειρία...
Κ.Κ.: Έγραφα από πολύ μικρή ηλικία στίχους και πριν 13 χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία, μέσω ενός διαγωνισμού ποίησης, να δοκιμάσω στιχουργικά τις δυνατότητες μου. Συμμετείχα 2 φορές στο διαγωνισμό, όπου κέρδισα το δεύτερο και τρίτο βραβείο αντίστοιχα. Οι διακρίσεις αυτές ήταν μια δικαίωση και η αναγνώριση από κάποιους ανθρώπους ήταν κίνητρο να συνεχίσω αυτό που άρχισα.

M.C.: Εξαιτίας της ιδιότητα σου να γράφεις στίχους, να υποθέσω πως δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα στο στίχο παρά στη μελωδία ενός τραγουδιού;
Κ.Κ.: Ο στίχος παίζει τον ίδιο σημαντικό ρόλο όσο και η μουσική. Το ένα εξαρτάται από το άλλο. Ένα τραγούδι δεν είναι ποτέ μόνο στίχος ή μόνο μουσική, είναι ένα "πάντρεμα" των δύο.

M.C.: Ποιά είναι η γνώμη σου για την "εικόνα" που πρέπει να βγάζει ένας νέος τραγουδιστής; Στις μέρες μας μοιάζει πιο σπουδαία κι από το ίδιο το τραγούδι...
Κ.Κ.: Αυτό που πρέπει να έχει ένας νέος τραγουδιστής σήμερα είναι το "πακέτο". Δηλαδή συνδυασμό φωνής και εμφάνισης. Η διαφορά είναι ότι μπορεί να υπάρξει διάρκεια διαθέτοντας μόνο τη φωνή, αλλά ποτέ μόνο την εικόνα!

M.C.: Πόσο άλλαξε η ζωή σου, από τη στιγμή που μπήκες σε έναν τόσο απαιτητικό χώρο;
Κ.Κ.: Δεν θα έλεγα ότι η ζωή μου έχει αλλάξει ιδιαίτερα, γιατί φροντίζω να κρατάω πάντα ισορροπίες!

M.C.: Ποια είναι τα στοιχεία που σκιαγραφούν το χαρακτήρα σου;
Κ.Κ.: Η αλήθεια είναι πως δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Προτιμώ ο κόσμος να με γνωρίζει μέσα από τα τραγούδια μου, γιατί εκεί καταθέτω στοιχεία του χαρακτήρα μου.

M.C.: Καθώς εξελίσσεσαι σ' αυτή τη δουλειά, ποια πιστεύεις ότι είναι η μεγαλύτερη δυσκολία της;
Κ.Κ.: Από τις μεγαλύτερες δυσκολίες είναι να συναντήσεις τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του κόσμου.

M.C.: Θα ήθελα να μου αναφέρεις, πάντα κατά τη προσωπική σου άποψη, πέντε κορυφαίους ερμηνευτές ή δημιουργούς από το χώρο του ελληνικού τραγουδιού.
Κ.Κ.: Πολλοί είναι οι ερμηνευτές και οι δημιουργοί που θαυμάζω. Αυτοί που ξεχωρίζω είναι ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αντώνης Βαρδής, ο Σταμάτης Γονίδης και από τους νεότερους ξεχωρίζω το Μιχάλη Χατζηγιάννη και τον Αντώνη Ρέμο.

M.C.: Πώς βλέπεις τη σημερινή μόδα που "θέλει" όλους να κρατούν ένα μικρόφωνο στα χέρια τους και να γίνονται τραγουδιστές;
Κ.Κ.: Όλοι έχουν το δικαίωμα να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους και να προσπαθήσουν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Από 'κει και πέρα, ο κόσμος είναι αυτός που θα κρίνει ποιος αξίζει και ποιος όχι να συνεχίσει σ' αυτό το χώρο.

M.C.: Τι είναι αυτό που σου δίνει δύναμη στη ζωή και σε βοηθάει να προχωράς ένα βήμα παραπέρα;
Κ.Κ.: Σίγουρα η στήριξη και η υποστήριξη των δικών μου ανθρώπων.

M.C.: Κατάγεσαι από τη Θεσσαλονίκη. Διακρίνεις διαφορές στη νυχτερινή διασκέδαση μεταξύ Αθήνας και συμπρωτεύουσας;
Κ.Κ.: Το θέμα δεν είναι πώς διασκεδάζουν οι Αθηναίοι και πώς οι Θεσσαλονικείς. Το θέμα είναι πώς διασκεδάζουν οι Έλληνες και σίγουρα οι Έλληνες ανεξαρτήτως γεωγραφικού διαμερίσματος ξέρουν τι θα πει διασκέδαση!

M.C.: Τι είναι αυτό που σηματοδοτεί την επιτυχία για έναν καλλιτέχνη, κατά τη γνώμη σου;
Κ.Κ.: Για μένα επιτυχημένος είναι ο καλλιτέχνης που έχει διάρκεια και μια σταθερά ανοδική πορεία. Μια τέτοια πορεία εύχομαι να είναι και η δική μου...

M.C.: Εμφανίζεσαι κάπου αυτή την εποχή; Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;
Κ.Κ.: Αυτή την εποχή δεν εμφανίζομαι κάπου σταθερά, αλλά κάνω εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις προωθώντας το cd μου. Στα άμεσα σχέδιά μου είναι ένα ολοκληρωμένο album, το οποίο ελπίζω να αγαπηθεί όσο και ο προάγγελός του.* Έχετε ταλέντο στο τραγούδι, στη μουσική, στο στίχο και θέλετε να κάνετε ένα πρώτο βήμα στο χώρο; Το MC είναι εδώ για να σας βοηθήσει! Στείλτε e-mail τώρα στο artists@musiccorner.gr με τίτλο "νέος καλλιτέχνης". Θα σας πούμε τη γνώμη μας για τη δουλειά σας, ενώ οι καλύτεροι θα παρουσιαστούν (μέσω συνέντευξης) στη στήλη "Κάθε όνειρο στο χάρτη", της Κατερίνας Μαθιουδάκη!


**Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...
MC Team ID
  "Κλικ" για περισσότερα...