Προηγούμενα
"όνειρα στο χάρτη"!

Β' Σαιζόν
Αλός Απόηχοι
Κώστας Καλέμης
Βιβή Κουτσούρη
Ανδρέας Πασιάς
Ok
Νεκταρία Θεοδωρίδου
Κώστας Ξηρογιάννης
Θάνος Λουμπρούκος

Α' Σαιζόν
Ανδρέας Κωνσταντινίδης
Βανέσα Αδαμοπούλου
Γιώργος Περρής
Στέλιος Μάξιμος
Ζωή Παπαδοπούλου
Columbia
Αναστασία Ζαννή
Αννέτ Αρτάνι
Μιχάλης Εμιρλής
Τάμτα
Τάσος Φωτιάδης
Νίνα Λοτσάρη
Κώστας Καραφώτης
Γιάννα Τερζή
Γιάννης Μαύρος
Matisse
Λουίζα Σοφιανοπούλου
Locomondo
Σαρμπέλ
Κώστας Χρονόπουλος
Γιώργος Μυλωνάς
Εύα Μιλλή
Λευτέρης Καρβέλας

* Έχετε ταλέντο στο τραγούδι, στη μουσική, στο στίχο και θέλετε να κάνετε ένα πρώτο βήμα στο χώρο; Το MC είναι εδώ για να σας βοηθήσει! Στείλτε e-mail τώρα στο artists@musiccorner.gr με τίτλο "νέος καλλιτέχνης". Θα σας πούμε τη γνώμη μας για τη δουλειά σας, ενώ οι καλύτεροι θα παρουσιαστούν (μέσω συνέντευξης) στη στήλη "Κάθε όνειρο στο χάρτη", της Κατερίνας Μαθιουδάκη!
Music Corner
Όλα τα όνειρα ακουμπούν στο χάρτη της ελληνικής μουσικής. Εκείνα που αξίζει να βρουν την Ιθάκη τους θα φιλτράρονται κάθε Δευτέρα μέσα από τη στήλη του music corner. Γνωρίστε τη νέα γενιά της ελληνικής δισκογραφίας και τα πρόσωπα που πρόκειται να διαγράψουν μια ξεχωριστή πορεία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού...
Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2007

Εγκαινιάζοντας μια καινούργια ενότητα στη στήλη μας, αποφασίσαμε αυτή τη χρονιά να δώσουμε έμφαση στους νέους καλλιτέχνες που βρίσκονται "εκτός των τειχών" της δισκογραφίας, αλλά ψάχνουν να βρουν μια ευκαιρία για να αναδείξουν τις ικανότητές τους στο δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο της μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού. Το "Κάθε όνειρο στο χάρτη" θα σας παρουσιάσει αξιόλογους νέους τραγουδιστές και συγκροτήματα, παιδιά που γράφουν στίχους ή μουσική με ταλέντο, μεράκι και πολλή αγάπη γι' αυτό που κάνουν και τους ευχόμαστε ολόψυχα η πρώτη τους συνέντευξη από τη στήλη του Music Corner να είναι η αρχή που ο προσωπικός τους "χάρτης" θα γεμίσει από μεγάλες και λαμπρές επιτυχίες!

"ΕΠΙΡΡΟΕΣ"

Εκεί που οι ...επιρροές συναντούν τη μουσική, ο Γιώργος Μάγου (τραγούδι, κιθάρα, σαξόφωνο και κρουστά) και ο Χρήστος Φακίτσας (τραγούδι, κιθάρα) δημιουργούν το δικό τους συγκρότημα, ανακαλύπτουν τις ανεξερεύνητες πλευρές της rock, pop και έντεχνης μουσικής, ταξιδεύουν στα απέραντα μυστικά της και παίρνουν δύναμη από τη ζωντανή επαφή με το κοινό, που κάθε φορά τους ενισχύει όλο και πιο πολύ την επιθυμία να δίνουν το καλύτερο τους εαυτό πάνω στη σκηνή!

Music Corner: Ποιο ήταν το βασικό κίνητρο για να γεννηθούν οι "Επιρροές";
Επιρροές: Ήταν μια πολύ αυθόρμητη κίνηση. Ουσιαστικά οι "Επιρροές" υπήρχαν πολύ πριν το καταλάβουμε και εμείς οι ίδιοι. Αυτό οφείλεται στο ότι γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και όποτε βρίσκαμε ευκαιρία παίζαμε μουσική. Η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε μας έφερε ένα βήμα πιο μπροστά... Να ονομάσουμε το δέσιμο και τη φιλία μας "Επιρροές".

M.C.: Ποιους θεωρείτε δασκάλους σας στη μουσική;
Επιρροές: Ο κάθε καλλιτέχνης θεωρείται δάσκαλός μας στην μουσική. Απο κάθε άκουσμα που θα ακούσουμε, θα κρατήσουμε και κάτι. Μαθαίνουμε μέσα από το κάθε άκουσμα που μας αρέσει.

M.C.: Το πρώτο άκουσμα του ονόματός σας παραπέμπει εύκολα σε μια αδιευκρίνιστη, μη ξεκάθαρη μουσική ταυτότητα. Εσείς ωστόσο για ποιο λόγο το διαλέξατε;
Επιρροές: Έχουμε επιρροές από πολλά είδη μουσικής. Εξαρτάται πάντα από τη στιγμή, το κλίμα, το χώρο και σίγουρα το κόσμο στον οποίο απευθυνόμαστε.

M.C.: Τη διαφοροποίηση σ' αυτό που επιλέξατε να κάνετε την "επέβαλλε" ο ανταγωνισμός ή μια εσωτερική ανάγκη;
Επιρροές: Όπως είπαμε και πριν, το δέσιμο και η χημεία προϋπήρχε. Ό,τι κάνουμε το αγαπάμε και μας εκφράζει και είμαστε αυστηροί σ' αυτό. Χαρακτηριστικό που αλλoιώνεται απέναντι στον ανταγωνισμό τώρα πια.

M.C.: Είναι δύσκολο στην εποχή μας ένας καλλιτέχνης να εκφράζεται με τον τρόπο που αγαπά και να ζει μέσα από αυτή τη δουλειά, χωρίς να κάνει "εκπτώσεις";
Επιρροές: Σίγουρα, μα ποιος είπε πως για να κάνεις κάτι που αγαπάς δεν κάνεις θυσίες;

M.C.: Για εσάς ποιος είναι ο ορισμός του καλού τραγουδιού;
Επιρροές: Καλό τραγούδι; Σε σχέση με ποιoν; Μπορεί να είναι ο τραγουδιστής αυτός που το κάνει καλό, ο συνθέτης, ο στιχουργός ή και ο συνδυασμός τους... Σίγουρα για εμάς στον όρο καλό τραγούδι, εκτός των προηγουμένων, μετρά και η ανταπόκριση του κόσμου.

M.C.: Θεωρείτε ότι οι σπουδές ή το ταλέντο είναι πιο σημαντικές σε αυτή τη δουλειά;
Επιρροές: Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά. Είναι στοιχεία αλληλένδετα. Όμως σε ό,ποια περίπτωση αν δεν έχεις αγάπη για αυτό που κάνεις, δεν πετυχαίνεις τιποτα.

M.C.: Τι απολαμβάνετε περισσότερο στις ζωντανές σας εμφανίσεις;
Επιρροές: Σε κάθε συναυλία ή εμφάνιση νιώθουμε ότι συμπληρώνουμε ένα κομμάτι του κάθε ανθρώπου που μας ακούει εκείνη τη στιγμή. Και αυτό το διαπιστώνουμε από τις εκφράσεις τους. Αυτό είναι που μας κάνει να θέλουμε να δώσουμε και άλλα πολλά, το κάτι παραπάνω. Η επαφή αυτή κάθε φορά είναι μοναδική και δε σταματά να μας διδάσκει επιπλέον πράγματα.

M.C.: Τι σκέφτεστε για μέλλον; Έχετε στόχο να "κυνηγήσετε" τη κυκλοφορία μιας πρώτης δισκογραφικής δουλειάς; Αν ναι, πώς ονειρεύεστε να είναι;
Επιρροές: Δεν έχουμε τέτοιους στόχους, τουλάχιστον όχι ακόμα... Είναι όμως μια σκέψη που υπάρχει στο μυαλό μας.

M.C.: Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να υπάρξει μια αρμονική συνεργασία στα πλαίσια ενός συγκροτήματος;
Επιρροές: Γενικά βλέπουμε ότι τα γκρουπ πάντα έχουν διαφορές. Πολλές προσωπικότητες με διαφορετικές ιδέες και απόψεις. Το γεγονός ότι είμαστε δύο άτομα που έχουμε δέσει πριν καν την δημιουργία του γκρουπ, και σαν φίλοι και σαν μουσικοί, είναι αυτό που μας φέρνει στην θέση να πούμε ..."Φτου φτου! Όλα καλά!"

M.C.: Είναι τρόπος ζωής η μουσική τελικά;
Επιρροές: Η ζωή είναι δύσκολη, πάντα ήταν και θα είναι. Η μουσική είναι ζωτικό της κομμάτι. Όλα στην ζωή έχουν έναν ρυθμό. Έναν ήχο, μια μελωδία... Και εμείς απλά δυναμώνουμε την έντασή της. Χωρίς αυτή την ένταση δεν ζούμε... Άρα είναι κάτι πολύ παραπάνω από τρόπο ζωής. Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΕΠΙΡΡΟΕΣ" ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ... ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ..." "ΕΠΙΡΡΟΕΣ"... ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ..."!


* Το site του group στη διεύθυνση www.epirroes.tk


* Έχετε ταλέντο στο τραγούδι, στη μουσική, στο στίχο και θέλετε να κάνετε ένα πρώτο βήμα στο χώρο; Το MC είναι εδώ για να σας βοηθήσει! Στείλτε e-mail τώρα στο artists@musiccorner.gr με τίτλο "νέος καλλιτέχνης". Θα σας πούμε τη γνώμη μας για τη δουλειά σας, ενώ οι καλύτεροι θα παρουσιαστούν (μέσω συνέντευξης) στη στήλη "Κάθε όνειρο στο χάρτη", της Κατερίνας Μαθιουδάκη!


**Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...
MC Team ID
  "Κλικ" για περισσότερα...