Προηγούμενα
"όνειρα στο χάρτη"!

Β' Σαιζόν
Κωνσταντίνος Μετζάκης
Μαρία Οικονόμου
Νατάσα Τηνιακού
Επιρροές
Αλός Απόηχοι
Κώστας Καλέμης
Βιβή Κουτσούρη
Ανδρέας Πασιάς
Ok
Νεκταρία Θεοδωρίδου
Κώστας Ξηρογιάννης
Θάνος Λουμπρούκος

Α' Σαιζόν
Ανδρέας Κωνσταντινίδης
Βανέσα Αδαμοπούλου
Γιώργος Περρής
Στέλιος Μάξιμος
Ζωή Παπαδοπούλου
Columbia
Αναστασία Ζαννή
Αννέτ Αρτάνι
Μιχάλης Εμιρλής
Τάμτα
Τάσος Φωτιάδης
Νίνα Λοτσάρη
Κώστας Καραφώτης
Γιάννα Τερζή
Γιάννης Μαύρος
Matisse
Λουίζα Σοφιανοπούλου
Locomondo
Σαρμπέλ
Κώστας Χρονόπουλος
Γιώργος Μυλωνάς
Εύα Μιλλή
Λευτέρης Καρβέλας

* Έχετε ταλέντο στο τραγούδι, στη μουσική, στο στίχο και θέλετε να κάνετε ένα πρώτο βήμα στο χώρο; Το MC είναι εδώ για να σας βοηθήσει! Στείλτε e-mail τώρα στο artists@musiccorner.gr με τίτλο "νέος καλλιτέχνης". Θα σας πούμε τη γνώμη μας για τη δουλειά σας, ενώ οι καλύτεροι θα παρουσιαστούν (μέσω συνέντευξης) στη στήλη "Κάθε όνειρο στο χάρτη", της Κατερίνας Μαθιουδάκη!
Music Corner
Όλα τα όνειρα ακουμπούν στο χάρτη της ελληνικής μουσικής. Εκείνα που αξίζει να βρουν την Ιθάκη τους θα φιλτράρονται κάθε Δευτέρα μέσα από τη στήλη του music corner. Γνωρίστε τη νέα γενιά της ελληνικής δισκογραφίας και τα πρόσωπα που πρόκειται να διαγράψουν μια ξεχωριστή πορεία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού...
Δευτέρα 23 Απριλίου 2007

Εγκαινιάζοντας μια καινούργια ενότητα στη στήλη μας, αποφασίσαμε αυτή τη χρονιά να δώσουμε έμφαση στους νέους καλλιτέχνες που βρίσκονται "εκτός των τειχών" της δισκογραφίας, αλλά ψάχνουν να βρουν μια ευκαιρία για να αναδείξουν τις ικανότητές τους στο δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο της μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού. Το "Κάθε όνειρο στο χάρτη" θα σας παρουσιάσει αξιόλογους νέους τραγουδιστές και συγκροτήματα, παιδιά που γράφουν στίχους ή μουσική με ταλέντο, μεράκι και πολλή αγάπη γι' αυτό που κάνουν και τους ευχόμαστε ολόψυχα η πρώτη τους συνέντευξη από τη στήλη του Music Corner να είναι η αρχή που ο προσωπικός τους "χάρτης" θα γεμίσει από μεγάλες και λαμπρές επιτυχίες!

"ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ"

Ό,τι αγαπά αποτελεί για εκείνη μια ανεκτίμητη πηγή έμπνευσης! Πιστεύει ότι τα περισσότερα ελληνικά τραγούδια που μας κατακλύζουν σήμερα δεν έχουν ψυχή, αλλά η έλλειψη ουσίας τα διαχωρίζει από τις αξιοσημείωτες προσπάθειες και ευτυχώς τα κάνει να "πεθαίνουν" νωρίς. Ελπίζει σε ένα μέλλον που η δημιουργία και οι απρόβλεπτες κατάστασεις θα κρατούν το πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της και γνωρίζει καλά πως τα λάθη γίνονται η ουσιαστικότερη δίοδος για να ανεβούμε τα σκαλιά της ωριμότητας, της σοφίας και των σωστών επιλογών. Η Κατερίνα Θεοδώρου είναι η καινούργια μας φιλοξενούμενη στη στήλη των νέων ταλέντων του Music Corner...

Music Corner: Μίλησέ μας για σένα, ώστε να σε γνωρίσουμε καλύτερα. Πού γεννήθηκες, με τι ασχολείσαι, ποια ενδιαφέροντα γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο σου...
Κατερίνα Θεοδώρου: Γεννήθηκα στις 16 Απριλίου 1984 στη Χαλκίδα αλλά μεγάλωσα και ζω στο Χαϊδάρι. Είμαι 23 χρονών και εργάζομαι σε μια εταιρεία ως ιδιωτική υπάλληλος. Έχω τελειώσει τεχνικό επαγγελματικό λύκειο στον τομέα "Καλλιτεχνικών Εφαρμογών - Γραφιστικής" και από εκεί πέρασα στο ΤΕΙ Κιλκίς στο "Σχέδιο Ενδύματος" στο οποίο τελικά και δεν φοίτησα, λόγω υποχρεώσεων που με κράτησαν στη πόλη μου. Στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει πολύ να γράφω στίχους, ποιήματα και διάφορα πεζά, να διαβάζω βιβλία και να ζωγραφίζω (ιδιαίτερα σε τοίχους στο εσωτερικό σπιτιών).

M.C.: Τι σε παρακίνησε να ασχοληθείς με τη στιχουργική; Σε ποια ηλικία έγραψες το πρώτο σου στίχο και σε τι αναφερόταν;
Κ.Θ.: Από μικρή εκφραζόμουν απόλυτα μέσα από τα γραπτά μου και ένιωθα ολοκληρωμένη, σαν παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να γράφει ασταμάτητα. Κάποια στιγμή ένας φιλόλογός μου στις αρχές του γυμνασίου μου είχε πει ότι έχω πηγαίο ταλέντο, το οποίο έχει ανάγκη καλλιέργειας. Δε ξέρω αν από τότε το καλλιέργησα όσο θα έπρεπε, πάντως τότε ήταν που πίστεψα ότι ίσως έχω κάποιο ταλέντο. Ο πρώτος μου στίχος γράφτηκε με τη πρώτη μου παιδική "αγάπη"... Τότε κατάλαβα ότι έμπνευση σου δίνει ό,τι αγαπάς στη ζωή σου.

M.C.: Ποιό είναι το μήνυμα που επιθυμείς να περάσεις μέσα από τους στίχους σου;
Κ.Θ.: Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα που θέλω να περάσω. Κάθε στίχος έχει διαφορετικό ύφος και συναίσθημα και δικό του προσωπικό μήνυμα. Πιστεύω πως ό,ποια συναισθήματα και αν έχεις και ό,τι μηνύματα και αν στέλνεις, όταν γράφεις ο άλλος ακούει τους στίχους σου και τους προσαρμόζει σύμφωνα με αυτό που εκείνος θέλει...

M.C.: Ποιό θεωρείς το πιο σημαντικό τραγούδι σου και γιατί;
Κ.Θ.: Αυτή είναι πολύ δύσκολη ερώτηση. Ειλικρινά μου είναι δύσκολο να απαντήσω.
Με μια μόνο σκέψη θα πω το "Παραμύθι μου" και αυτό γιατί το έγραψα σε μια περίεργη στιγμή της ζωής μου.

M.C.: Θεωρείς πως σήμερα υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για δισκογραφικές δουλειές που εκφράζουν τη προσωπική αισθητική νέων ανθρώπων;
Κ.Θ.: Θεωρώ ότι είναι πολύ περιορισμένος ο χώρος πια και είναι και περίεργοι οι τρόποι που αναδεικνύονται οι νέοι καλλιτέχνες. Πρέπει να προβάλλεις, νομίζω, πολύ περισσότερα πράγματα από το ταλέντο σου.

M.C.: Παρακολουθείς τη πορεία Ελλήνων στιχουργών; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου;
Κ.Θ.: Είναι πάρα πολλοί οι αξιόλογοι στιχουργοί που ειλικρινά θαυμάζω, κάποιοι από τους αγαπημένους μου είναι οι: Λευτέρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Γιαννόπουλος, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Μάνος Ξυδούς, Αντώνης Βαρδής.

M.C.: Θεωρείς ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να διακριθείς σε ένα τόσο σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο;
Κ.Θ.: Θεωρώ ότι ακόμη κι αν γίνει μεγάλη προσπάθεια, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες για να διακριθείς. Πρέπει να βρεθούν οι σωστοί άνθρωποι για να σε βοηθήσουν και η προσπάθεια σου να γίνει μάλλον τη σωστή χρονική στιγμή. Ίσως είναι και θέμα τύχης. Δεν ξέρω ακόμη αλλά εύχομαι κάποτε να μάθω...

M.C.: Για ποιο λόγο η πληθώρα των σημερινών τραγουδιών δεν αντέχει στο χρόνο;
Κ.Θ.: Θα τολμήσω να πω ότι τα πιο πολλά τραγούδια σήμερα δεν έχουν ψυχή. Ένα τραγούδι για να αντέξει στο χρόνο πρέπει να έχει ψυχή, να σε αγγίξει, να έχει ποιότητα. Πλέον είναι συγκεκριμένοι οι καλλιτέχνες που αναζητούν την ποιότητα και γι' αυτό και είναι λίγα τα τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο. Οι "άδειοι" στίχοι γίνονται σουξέ και ξεπετάγονται κάθε μέρα καινούριοι, αλλά η έλλειψη ψυχής και ουσίας τους κάνουν να "πεθαίνουν" νέοι.

M.C.: Από τα ποπ "χιτάκια" των ημερών υπάρχει κάποιο που να σε έχει εντυπωσιάσει; Και από τις έντεχνες δημιουργίες ποια ξεχωρίζεις;
Κ.Θ.: Από έντεχνες δημιουργίες μου αρέσουν πολύ οι δουλειές του Γιάννη Κότσιρα, της Χάρις Αλεξίου και του Αλκίνοου Ιωαννίδη που είναι πάντα προσεγμένες και αξιόλογες. Από καινούργιους καλλιτέχνες μου αρέσουν πολύ οι "Stavento" και ιδιαίτερα το κομμάτι τους "Το πιο γλυκό μεθύσι" που έχει πολύ όμορφους στίχους, ενώ πολύ ιδιαίτερη είναι και η φωνή που τους συνοδεύει.

M.C.: Αν άλλαζες κάτι στη πορεία της ζωής σου μέχρι σήμερα, τι θα ήταν;
Κ.Θ.: Πολλά πράγματα με το πέρασμα του χρόνου ευχόμαστε να τα είχαμε διαχειριστεί διαφορετικά, πολλές επιλογές μας βγήκαν λανθασμένες. Πιστεύω όμως ότι το χθες μας κάνει πιο ώριμους και η ωριμότητα έρχεται και μέσα από τα λάθη μας. Σίγουρα αν είχα τη γνώση που έχω σήμερα, για κάποια πράγματα θα είχα πράξει διαφορετικά και ίσως να ήμουν και κάπου αλλού. Ίσως όμως να μην ήμουν και ο άνθρωπος που είμαι σήμερα, οπότε δεν ξέρω αν θα το ρίσκαρα.

M.C.: Ποια είναι η πρωταρχική σου επιδίωξη αυτή την εποχή; Aπ' την άλλη πλευρά, τι σκέφτεσαι για το μέλλον;
Κ.Θ.: Αυτή την εποχή θέλω να προσπαθήσω να κάνω πράγματα για εμένα ουσιαστικά, να πάω ένα βήμα πιο μπροστά. Το μέλλον μου θα ήθελα να είναι δημιουργικό και ...απρόβλεπτο!

Στίχοι της Κατερίνας Θεοδώρου...

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΟΥ
ΚΡΥΨΕ ΜΕ, ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΠΩΣ ΖΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΑΙ
ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΩ ΠΑΛΙ ΑΡΝΟΥΜΑΙ
ΒΑΖΩ ΦΩΤΙΑ ΚΑΠΝΟΙ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΜΟΥ
ΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ
ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ
ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΓΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ...

ΔΕ ΖΗΤΗΣΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΧΤΙΣΟΥΝ
ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΝΑ 'ΜΟΥΝΑ ΣΕ ΚΑΣΤΡΟ ΦΩΤΕΙΝΟ
ΔΕ ΖΗΤΗΣΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΘΑ ΣΕ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ...

ΚΙ ΑΝ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΙΣ
ΜΕ ΤΑ ΧΑΖΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΝΑ ΝΤΥΘΕΙΣ
ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟΚΟΙΜΗΣΟΥ
ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
ΤΙ Κ ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ Σ' ΑΠΟΚΤΗΣΩ
ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΟΥ ΑΝ ΘΕΛΩ ΘΑ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ...

ΔΕ ΖΗΤΗΣΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΧΤΙΣΟΥΝ
ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΝΑ 'ΜΟΥΝΑ ΣΕ ΚΑΣΤΡΟ ΦΩΤΕΙΝΟ
ΔΕ ΖΗΤΗΣΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΘΑ ΣΕ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ...

ΕΚΕΙΝΟ
ΜΑΤΙΑ ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΞΕΝΟ ΠΑΛΙ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕΣ
ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΛΕΙΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΜΙΣΤΗΚΕΣ
ΚΟΡΜΙ ΧΑΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΣ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ, ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΕΣΑΙ
ΠΟΥ ΕΙΝ' Η ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ
ΖΩΗΣ ΣΥΝΤΡΙΜΙ, ΑΓΡΙΟ ΜΟΥ ΑΓΡΙΜΙ, ΔΕ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑ
ΚΟΠΑΣΕ Η ΜΠΟΡΑ ΜΑ ΕΙΧΕΣ ΦΥΓΕΙ, ΣΕ ΠΗΡΕ Η ΘΥΕΛΛΑ
ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΩΡΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΡΙΜΙΑ ΕΔΩ
ΜΑ ΕΓΩ ΖΗΤΑΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΓΡΙΟ...

ΣΩΠΑΣΕ Η ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΗΧΟ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΒΑΘΥΑ ΧΑΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ
ΣΑΛΠΑΡΩ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΝΗΣΙΑ ΣΟΥ, ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΔΑΣΗ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ ΑΓΡΙΟ ΜΟΥ ΑΓΡΙΜΙ ΜΕΣΑ ΑΠ'ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ...

ΖΩΗΣ ΣΥΝΤΡΙΜΙ, ΑΓΡΙΟ ΜΟΥ ΑΓΡΙΜΙ, ΔΕ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑ
ΚΟΠΑΣΕ Η ΜΠΟΡΑ ΜΑ ΕΙΧΕΣ ΦΥΓΕΙ, ΣΕ ΠΗΡΕ Η ΘΥΕΛΛΑ
ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΡΙΜΙΑ ΕΔΩ
ΜΑ ΕΓΩ ΖΗΤΑΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΓΡΙΟ...* Έχετε ταλέντο στο τραγούδι, στη μουσική, στο στίχο και θέλετε να κάνετε ένα πρώτο βήμα στο χώρο; Το MC είναι εδώ για να σας βοηθήσει! Στείλτε e-mail τώρα στο artists@musiccorner.gr με τίτλο "νέος καλλιτέχνης". Θα σας πούμε τη γνώμη μας για τη δουλειά σας, ενώ οι καλύτεροι θα παρουσιαστούν (μέσω συνέντευξης) στη στήλη "Κάθε όνειρο στο χάρτη", της Κατερίνας Μαθιουδάκη!


**Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...
MC Team ID
  "Κλικ" για περισσότερα...