Προηγούμενα
"όνειρα στο χάρτη"!

Β' Σαιζόν
Δημήτρης Νέζης
Κατερίνα Θεοδώρου
Κωνσταντίνος Μετζάκης
Μαρία Οικονόμου
Νατάσα Τηνιακού
Επιρροές
Αλός Απόηχοι
Κώστας Καλέμης
Βιβή Κουτσούρη
Ανδρέας Πασιάς
Ok
Νεκταρία Θεοδωρίδου
Κώστας Ξηρογιάννης
Θάνος Λουμπρούκος

Α' Σαιζόν
Ανδρέας Κωνσταντινίδης
Βανέσα Αδαμοπούλου
Γιώργος Περρής
Στέλιος Μάξιμος
Ζωή Παπαδοπούλου
Columbia
Αναστασία Ζαννή
Αννέτ Αρτάνι
Μιχάλης Εμιρλής
Τάμτα
Τάσος Φωτιάδης
Νίνα Λοτσάρη
Κώστας Καραφώτης
Γιάννα Τερζή
Γιάννης Μαύρος
Matisse
Λουίζα Σοφιανοπούλου
Locomondo
Σαρμπέλ
Κώστας Χρονόπουλος
Γιώργος Μυλωνάς
Εύα Μιλλή
Λευτέρης Καρβέλας

* Έχετε ταλέντο στο τραγούδι, στη μουσική, στο στίχο και θέλετε να κάνετε ένα πρώτο βήμα στο χώρο; Το MC είναι εδώ για να σας βοηθήσει! Στείλτε e-mail τώρα στο artists@musiccorner.gr με τίτλο "νέος καλλιτέχνης". Θα σας πούμε τη γνώμη μας για τη δουλειά σας, ενώ οι καλύτεροι θα παρουσιαστούν (μέσω συνέντευξης) στη στήλη "Κάθε όνειρο στο χάρτη", της Κατερίνας Μαθιουδάκη!
Music Corner
Όλα τα όνειρα ακουμπούν στο χάρτη της ελληνικής μουσικής. Εκείνα που αξίζει να βρουν την Ιθάκη τους θα φιλτράρονται κάθε Δευτέρα μέσα από τη στήλη του music corner. Γνωρίστε τη νέα γενιά της ελληνικής δισκογραφίας και τα πρόσωπα που πρόκειται να διαγράψουν μια ξεχωριστή πορεία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού...
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

Εγκαινιάζοντας μια καινούργια ενότητα στη στήλη μας, αποφασίσαμε αυτή τη χρονιά να δώσουμε έμφαση στους νέους καλλιτέχνες που βρίσκονται "εκτός των τειχών" της δισκογραφίας, αλλά ψάχνουν να βρουν μια ευκαιρία για να αναδείξουν τις ικανότητές τους στο δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο της μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού. Το "Κάθε όνειρο στο χάρτη" θα σας παρουσιάσει αξιόλογους νέους τραγουδιστές και συγκροτήματα, παιδιά που γράφουν στίχους ή μουσική με ταλέντο, μεράκι και πολλή αγάπη γι' αυτό που κάνουν και τους ευχόμαστε ολόψυχα η πρώτη τους συνέντευξη από τη στήλη του Music Corner να είναι η αρχή που ο προσωπικός τους "χάρτης" θα γεμίσει από μεγάλες και λαμπρές επιτυχίες!

"ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ"

Για όλα αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω αλλά και για όλα εκείνα που θα ανακαλύψετε ξεφυλλίζοντας τις μουσικές σελίδες του μαγικού του κόσμου, αξίζει να προσέξετε τον συνθέτη Μιχάλη Ανδρονίκου. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Music Corner: Ήταν επιλογή ζωής η μουσική για σένα;
Μιχάλης Ανδρονίκου: Μπορώ να πω ότι η μουσική ήταν πάντα η πρώτη μου προτεραιότητα. Δεν νομίζω όμως ότι ήταν θέμα επιλογής. Όταν ξεκινάς από πολύ μικρός να ασχολείσαι με τη μουσική και δεν θυμάσαι τη ζωή σου πριν την ενασχόληση σου με αυτήν, δεν μπορείς να λες ότι το επέλεξες με απόλυτη βεβαιότητα. Η στιγμή της συνειδητοποίησης ότι η μουσική είναι το Α και το Ω για μένα ήρθε στην περίοδο της εφηβείας, γύρω στα 15 μου χρόνια, αλλά πάλι έχω την αίσθηση ότι δεν το επέλεξα.

Music Corner: Ποιους θεωρείς δασκάλους σου σ' αυτή τη τέχνη;
Μιχάλης Ανδρονίκου: Στο θέμα αυτό είμαι πραγματικά τυχερός γιατί είχα πολλούς και εξαιρετικούς δασκάλους, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Αθήνα. Οι δάσκαλοι αυτοί ήταν πολύ σημαντικοί για μένα γιατί εκτός από τις γνώσεις και την αγάπη τους για το αντικείμενο του ο καθένας, μου μετέδωσαν μια σημαντική ιδεολογία: να αντιμετωπίζω τη μουσική ελεύθερα και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, με ειλικρίνεια, για την τέχνη και για τους ανθρώπους. Θεωρώ όμως δασκάλους μου και συνθέτες που δεν είχα την τύχη να γνωρίσω όπως είναι π.χ. ο Χατζιδάκις ή ο Τσιτσάνης κ.α.

Music Corner: Από πού αντλείς την έμπνευσή σου; Τι σε ωθεί στη δημιουργία;
Μιχάλης Ανδρονίκου: Η έμπνευση σίγουρα είναι ένα στοιχείο απαραίτητο για τη δημιουργία, παρόλο που πολλοί - κυρίως σύγχρονοι καλλιτέχνες - το αμφισβητούν. Οι μικρές, καθημερινές στιγμές, που αρχικά μπορεί να φαίνονται αδιάφορες, είναι αυτές που, κατά τη γνώμη μου, δημιουργούν ερεθίσματα στη φαντασία. Κάτι που έχει όμως εξίσου, αν όχι περισσότερη σημασία, είναι η επεξεργασία της ιδέας, πράγμα που απαιτεί σκληρή δουλειά. Αυτό που με ωθεί στη σύνθεση είναι η ανάγκη να τοποθετηθώ μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα, εκφράζοντας αυτό που αισθάνομαι και αυτό που πιστεύω κάθε φορά. Είναι η επιθυμία να ζήσω στιγμές και καταστάσεις μέσω της μουσικής, με πρόθεση να μοιραστώ αυτή την εμπειρία με τους ανθρώπους γύρω μου.

Music Corner: Ποιες εικόνες ή σκέψεις θα ήθελες να περάσουν από το μυαλό κάποιου που θα ακούσει τις συνθέσεις σου; Εσύ πώς θα χαρακτήριζες τη μουσική σου;
Μιχάλης Ανδρονίκου: Θα ήθελα όλοι όσοι μου κάνουν την τιμή να διαθέσουν κάποιο από το χρόνο τους για να ακούσουν τη μουσική που γράφω, να είναι ελεύθεροι να νιώσουν, να σκεφτούν και να φανταστούν ό,τι θέλουν. Η μουσική μου είναι στο μεταίχμιο διάφορων στυλ. Θέλω να πιστεύω ότι ανήκει στο χώρο της έντεχνης ελληνικής μουσικής, αν και δε μου αρέσει η ταμπέλα που καταδικάζει όλα τα άλλα είδη ως "άτεχνα".

Music Corner: H μουσική σου πορεία ήταν αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού;
Μιχάλης Ανδρονίκου: Νομίζω ότι ήταν περισσότερο αποτέλεσμα δουλειάς και αφοσίωσης σε αρχές και ιδέες.

Music Corner: Θεωρείς ότι υπάρχει "εύκολη" και "δύσκολη" μουσική;
Μιχάλης Ανδρονίκου: Σίγουρα υπάρχει! Το θέμα αυτό με έχει προβληματίσει πολύ και ως προς τη δική μου σχέση με τη σύνθεση και το δρόμο που ακολουθώ. Αυτό που επικρατεί σήμερα είναι το εύκολο σε όλες του τις εκφάνσεις και όχι μόνο στη μουσική. Μια μορφή αντίστασης σε αυτό πραγματοποιείται από μια ελίτ των τεχνών και των γραμμάτων, η οποία όμως οδηγήθηκε στο άλλο άκρο, δημιουργώντας δύσκολη τέχνη για την τέχνη, ίσως και για την αντιπαράθεση. Προσωπικά πιστεύω ότι η μουσική και η τέχνη εν γένει, πρέπει να συγκινεί, να προβληματίζει και να προσφέρει στους ανθρώπους, χωρίς να τους σνομπάρει με ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας και χωρίς να τους υποτιμά με ένα μεγάλο βαθμό ευκολίας.

Music Corner: Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η προσωπικότητα σε ένα καλλιτέχνη;
Μιχάλης Ανδρονίκου: Πολύ μεγάλο ρόλο! Υπάρχουν παραδείγματα καλλιτεχνών που η προσωπικότητά τους δεν στέκεται στο ίδιο ύψος με το έργο τους και το αντίθετο. Στο τέλος βέβαια το έργο είναι αυτό που μένει, αλλά η προσωπικότητα του έργου εμπεριέχει στοιχεία της προσωπικότητας του καλλιτέχνη.

Music Corner: Παρακολουθείς τη πορεία άλλων καλλιτεχνών; Ποιους εκτιμάς και θαυμάζεις;
Μιχάλης Ανδρονίκου: Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες και παρακολουθώ την πορεία τους. Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω... Είχα την τύχη πάντως να συνεργαστώ ως μουσικός ή ως ενορχηστρωτής με πολλούς από τους καλλιτέχνες που εκτιμώ. Αρκεί να σας πω τους τελευταίους με τους οποίους συνεργάζομαι αυτή τη περίοδο: τη Καλλιόπη Βέττα και τον Γιάννη Ιωάννου! Η συνεργασία αυτή ήταν γόνιμη από όλες τις απόψεις, αφού οδήγησε και σε μια δισκογραφική δουλειά με δικές μου συνθέσεις και σε ποίηση Παλαμά, Καρυωτάκη, Πολυδούρη και Λαπαθιώτη, που θα τραγουδήσει η Καλλιόπη και θα ενορχηστρώσει ο Γιάννης. Ελπίζουμε ότι αυτή η δουλειά θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο.

Music Corner: Δένεσαι με αυτά που γράφεις ή υπάρχουν μουσικές σου που δεν θέλεις να τις ακούσεις έπειτα από καιρό;
Μιχάλης Ανδρονίκου: Με κάποιες μουσικές δένομαι περισσότερο και με άλλες λιγότερο, αλλά θέλω να ακούω κατά διαστήματα όλα τα κομμάτια που έχω γράψει. Καταλαβαίνω έτσι αν έχω προχωρήσει και αντιμετωπίζω αλλιώς κάποια θέματα που με απασχολούσαν πιο πριν. Τα ακούω όμως με διάθεση αυτοκριτικής και περαιτέρω αναζήτησης...


* Έχετε ταλέντο στο τραγούδι, στη μουσική, στο στίχο και θέλετε να κάνετε ένα πρώτο βήμα στο χώρο; Το MC είναι εδώ για να σας βοηθήσει! Στείλτε e-mail τώρα στο artists@musiccorner.gr με τίτλο "νέος καλλιτέχνης". Θα σας πούμε τη γνώμη μας για τη δουλειά σας, ενώ οι καλύτεροι θα παρουσιαστούν (μέσω συνέντευξης) στη στήλη "Κάθε όνειρο στο χάρτη", της Κατερίνας Μαθιουδάκη!


**Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...
MC Team ID
  "Κλικ" για περισσότερα...